Författare Ämne: Om nationalism  (läst 1654 gånger)

Avos

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 1242
  • Karma: 0
    • Visa profil
    • Ett Annat Sverige
Om nationalism
« skrivet: 02 december 2007, 14:00:19 PM »
Jag tvivlar på att samhällen som bygger på nationellt arv, i synnerhet förkristet nationellt arv, kan vara stabila samhällen.Jag vill gärna ha en kulturreform som i våra nordiska grannländer, där språket rensats, och utländskt inflytande ersatts. Men jag vill inte MINSKA utländska personers rättigheter, jag vill öka och förbättre den svenska kulturen. Om invandringen ska minskas eller ökas, får inte vara en fråga om hur illa omtyckta invandrare kan vara av vissa opinioner.Jag vill att de invandrare som bor här inte ska behandlas illa.

Det är tyvärr så, att när svenska nationella värden förs på tal, så menas med detta vanligen att invandrare ska behandlas illa. Då avstår jag hellre det nationella arvet, har större till tro till kristendomen som humanistisk kulturbärare, än det nationella arvet.

Detta samhälle har en ökande komplexitet. Samhället kräver en högre och högre socialisationsgrad för att medborgarna ska kunna hantera denna ökande komplexitet.Detta leder till att antimoraliska och antisociala åskådningar blir ickekompatibla med samhället.De rörelser som kan vara humanistiska kulturbärare kan föra samhället vidare. Nationalismen räcker inte till där,den kan vara en delmängd av de humanistiska åskådningarna, men de humanistiska åskådningarna kan inte vara en delmängd av nationalismen enligt min mening.

Nationalismen är bärare av den infödda särarten, kristendomen är bärare av det universiella människovärdet. Båda dessa värden är nödvändiga, men nationalismen kan inte vara huvudet.
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna