Frfattare mne: Soc legala rätt att kidnappa och ljuga och förfalska  (lst 3820 gnger)

Tove Olsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 59
 • Karma: 0
  • Visa profil
Soc legala rätt att kidnappa och ljuga och förfalska
« skrivet: 22 augusti 2006, 19:34:59 PM »
Hej

Läste ert brev till Morgan Johansson. TACK för att ni försöker öppna hans ögon. Mycket av det ni tar upp har jag god kännedom om.
Jag kämpar och kämpar för min son och mig , men allt vänds emot mig.
Allt som jag säger och gör - vänds emot mig. Det "vanliga" familjer tillåts göra - det får inte jag.
Alla motbevis jag lägger fram til Lst eller Rätten - tas bort. För "myndigheter har ju alltid rätt" är deras motto.
Det finns inga konkreta bevis för någonting OCH tyvärr behövs inte det eftersom det som inte fungerar kan JU efterkonstrueras.
Min son och jag har INTE utretts tillsammans ändå kan soc påstå att jag har brister !!! När jag nu i ett antal anmälningar till Lst och även försökt få veta genom soc vad jag brister i (mina punkter som jag säger) får jag bara till svar att det har de bemött så många gånger. Eftersom jag inte vet vad jag brister i så kan jag ju inte ändra på någonting och detta har jag och mitt ombud framlagt i både brev och uttalande. Men då är ju jag psykiskt sjuk eftersom jag inte förstår eller vet det !!!
Jag har aldrig gjort min son illa på något sätt. Men soc tillåter psykisk och fysisk misshandel i familjehemmen.
Där tar de bort alla kontakter med sonen och mina släktingar - de har inte haft kontakt med honom på 1,5 år ! Familjehemmet lyfter inte luren när de ser våra telefonnummer och om han får våra kort och brev har vi ingen aning om.
Soc övertalar pappan till att lägga in om en enskild vårdnad , där det ej funnits någon kontakt mellan dem på många år , där de kan skicka ner honom själv , utan utredning eller kontaktperson. Pappan sitter nu på piedestal eftersom de "tror" att han ska få vårdnaden och tillåter sonen vara kvar i familjehemmet. Förtäckt adoption. De bryr sig inte om att det fanns en orsak till att jag fick vårdnaden.
Jag har lärt mig - om ditt barn har problem - vänd dig INTE till socialen. Det är inte vi som "skyddas" och får hjälp.
Deras egna kontaktpersoner "kickas" när de inte får den negativa informationen de vill ha.
Då är det ju bättre att hjärntvätta min son och hoppas på att de lyckas vända honom emot mig. Jag har mycket att berätta som ni märker.
Tyvärr så har ingen nappat på att skriva om detta , då vissa journalister inte har trott ett dugg på vad jag sagt , trots att jag har hänvisat till mitt ombud , så får jag svaret att mitt ombud har ju tystnadsplikt och vi hör av oss.
Som ni förstår så gör de inte det.
Jag vet inte vad jag ska göra nu - jag har gjort allt både med och utan ombud inom lagen.
HJÄLP , jag vill inte förlora min son.

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlgg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
Vad är det för fel på socialtjänstens personal?
« Svar #1 skrivet: 23 augusti 2006, 12:34:44 PM »
Citat frn: "Tove Olsson"
Jag har lärt mig - om ditt barn har problem - vänd dig INTE till socialen. Det är inte vi som "skyddas" och får hjälp.
Deras egna kontaktpersoner "kickas" när de inte får den negativa informationen de vill ha.


Dina erfarenheter delas av åtskilliga hundratals personer i Sverige. I bl a fallet Ahni på Gottland som Svart eller Vitt i TV4 visade för några år sedan och Uddevallafallet avpolleterade socialen psykologerna som de själva hade gett uppdraget att utreda mödrarna pga att de inte hade levererat negativa utlåtanden.  

Jag kan upplysa dig om att vi inom NKMR undrar varenda dag "Vad är det för fel på socialtjänstens personal?"

Theol. Dr Tom Hardt förklarade felet hos socialtjänstens personal i en inlaga till Europadomstolen. Läs
Observations on the training of social workers

Dagligen får vi e-mails och telefonsamtal från drabbade runtom i landet. Deras historier är lika hårresande även om de skiljer sig på några detaljer.

Du skriver att din son är tvångsomhändertagen och placerad i fosterhem. Har du polisanmält den misshandel som din son har utsatts för i fosterhemmet? Hade du krökt ett hår på hans huvud då hade du blivit anklagad för att ha utsatt honom för misshandel och blivit åtalad för länge sedan!

Ruby H-C

Tove Olsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 59
 • Karma: 0
  • Visa profil
Vad är det för fel på socialtjänstens personal?
« Svar #2 skrivet: 23 augusti 2006, 22:58:45 PM »
Vi hade framfört mycket kritik innan om familjehemmet och min syster gjorde polisanmälan då min son var hos henne och jag upptäckt alla märken på honom och han berättat vad som hänt.  Men vad tror ni hände ? Jo , socialen tog familjehemmet i försvar och min syster ville inte lämna tillbaka honom - då blev hon hotad med om ingen överlämning sker av honom då blir det polishandräckning. Så sonen blev tvungen att utstå ytterligare nio månaders helvete efter det. Och JAG blev bestraffad med indraget umgänge !!! Sedan blev det mer vänt mot mig från familjehemmet och soc... Då var det ändå god kännedom om att det familjehemmet var ökänt pga egna stora problem.
Jag har t o m fått höra i olika förhandlingar att misshandeln "inte var så farlig och det var väl ingenting" !
Soc flyttade ändå sonen akut därifrån till ett nytt familjehem - och det var ju mitt fel att det inte fungerade i det tidigare !!! eftersom jag pratat illa om dem !!! så att min son inte fick trivas där hos dem för mig !!!

Tove Olsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 59
 • Karma: 0
  • Visa profil
Soc legala rätt ,
« Svar #3 skrivet: 11 september 2006, 22:01:02 PM »
Efter ett par "smekmånadsveckor"  i det nya familjehemmet så kom jag och kontaktpersonen för att hämta sonen, när vi hörde ett väldans liv inifrån huset. Då stod familjehemsmamman och gapade och skrek på min son så att hon hörde varken dörrklocka eller telefonsignaler (kontaktpersonen ringde på dörren och på telefonen - inte jag). Jag öppnade dörren och hon märkte inte inte det - min son stod och grät och verkade rädd - när jag höjde rösten och ifrågasatte vad hon sysslade med. Då såg hon oss och började fjäska för kontaktpersonen...! Detta hände tre gånger.
En gång öppnade deras adoptivdotter med rädsla i ögonen och hon ropade på sin mamma, men hon hörde ju inte henne eftersom hon skrek som en vettvilling på min son. Givetvis framförde jag kritik till soc, men vad tror ni hände ? Straffet för mig blev : jag fick ej vara med vid hämtning och lämning för att jag inte kunde uppföra mig normalt !?, fortsatt telefonavlyssning, förhör av sonen efter umgänge, ändrat umgänge, inställt umgänge pga familjehemmets resor. Sedan blev det mer påhittade lögner från familjehemmet - allt för att förstöra för oss. Indragen kontakt med sonens mormor, morbror, moster och kusin lyckades hon också med tack vare alla lögner till soc.
Mer lögner från familjehemmet ledde till att det ena konstigare beslutet efter det andra - allt för att ta bort kontakten med min son. Lögner till grannar, idrottsförening, skola och affärer. Givetvis höll socialen med, för att krydda till det lite extra så skrev soc egna läkarutlåtande som resulterade i att sonen inte fick äta och dricka som han ville.

Tove Olsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 59
 • Karma: 0
  • Visa profil
Soc legala rätt ,
« Svar #4 skrivet: 11 september 2006, 23:09:59 PM »
Även jag har fått utlåtande av soc, alltså INTE från proffesionell, legitimerad sjukvårdspersonal. Och när de inte fick den negativa responsen från kontaktpersonen  som de ville blev hon "kickad" - där jag fick höra att hon inte orkade med mig. Men då hade sonen vid tidigare tillfällen sagt att att soc och familjehemmet skulle byta ut henne för att hon inte ville vara med oss längre !. In kommer en ny ung tjej (utan erfarenhet elr utbildning inom vård och omsorg) som kände soc.sekr väldigt väl, och som kom till parkeringen i en hyrbil !. Efter det umgänget kom ett nytt beslut där soc dragit ner på timmarna utan motivering och när jag frågade kontakpersonen sa hon att hon sagt att det fungerade bra på umgänget - men att soc.sekr tyckte inte att hon skulle behöva jobba till kl 21.00 en lördagskväll !??.
Sedan kom ett nytt brev där det stod att jag skulle komma till huset och hämta och lämna vid umgänge - jag var så dum så att jag gjorde det. Utan eget vittne. När jag kom dit så kom inte sonen och kontaktpersonen ut och jag gick då upp till dörren och då fick inte jag ta med dem för att jag inte gick över dörrtröskeln !!! och de hade soc i telefonluren och familjehemsmamman ställde sig framför sonen för att hindra honom till att gå. Hon började ställa till den ena scenen efter den andra, ivrigt påhejad av soc i luren, hon var rejält otrevlig och när hon såg att grannen var ute , så gick hon ut på trappan och fortsatte sitt skrikande. Samtidigt som hon sa i luren - hörde du vad hon sa och säger och nu tar hon tag i oss !!. Jag stod tre meter ifrån dem och hade inte sagt ett ord. Jag ringde mitt ombud och berättade vad de höll på med och han sa att fick jag inte med min sonen så skulle jag ringa honom igen. Då började de istället mot sonen att han var livrädd för mig ! och att han inte behövde följa med mig nu när jag var och är sådan !!! Sonen svarade då - jag vill gå till min mamma och jag vill följa med min mamma. Då de frågat honom samma fråga tio gånger så släppte hon taget och så kunde vi åka därifrån. Mitt ombud ringde för att kontrollera hur det hade gått och jag kunde då säga att vi var på väg till min syster. Jag frågade kontakpersonen varför hon inte gjorde något när de blev otrevliga vid hämtningen och svaret jag fick var att det hade hon inget med att göra ?!.
Veckan efter kom det ett samtal på min telefonsvarare om mitt uppträde i familjehemmet !!! att jag skrämde både folk och fä med mitt uppförande !?. Och det var ju inte bra för sonen.
Nästa umgänge samma scener när jag kom fast nu var det mer upptrissat och mer otrevligt från dem, då kunde jag inte vara tyst utan sa att hon var ju inte klok och bad henne flyga och fara. Kontaktpersonen  sa att hon sagt till soc att allt fungerade bra på umgänget. Trots det så kom ett nytt beslut - INGET UMGÄNGE på tre månader för att jag skrämt upp både sonen, familjehemmet och kontakpersonen !!? soc intygade ju att hon hört genom telefonluren hur jag hade gått an och hotat.
Vad gör man ? Jag hade ju inget vittne som kunde styrka att det inte hänt som de påstår. Sedan förlängdes det med ytterligare tre månader. Vi fick inte ens prata i telefonen.
Sedan i Juli "sprang" vi på varandra sonen och jag och vi träffades i hemlighet (som Lst hade kännedom om), där fick jag höra vad för lögner de sagt till honom om mig och han visste inte heller om alla samtal vi ringt för att komma i kontakt med honom. Han trodde att vi inte brydde oss om hur han hade det, trodde vi glömt honom, visste inte heller att vi ville fira jul och nyår med honom - de hade ju sagt att ingen hade ringt. Som sonen uttryckte det - ni skiter ju i mig...Det är väl klart att de inte säger någonting till honom om alla gånger min släkt velat ha eget umgänge med honom - det får ju inte finnas någon kontakt med oss.
I Augusti fick jag brev från soc om hur min son växt under sommaren och hur underbart han hade haft det under sommarlovet.
Vid ett möte på Lst där soc (hon tog med sig en lögnare till) , jag och två från Lst skulle diskutera mina klagomål, så framkom bl a: att det VAR en annan soc.sekr som "kickat" den ena kontakpersonen för hon hade så många andra ärenden åt dem. Det berodde inte alls på mig som de tidigare framställt det till. Soc satt även och sa att sonen haft det lugnt och skönt nu när han inte träffat mamma på så länge - han hade landat ordentligt och han såg dem som sin nya familj och han hade ju fått en lillasyster också ?!. Han hade ju inte nämnt mamma, ville inte träffa mig och det måste ju jag inse att det var ju hans nya familj.
Jag skulle sluta bråka med och om honom !!! Jag skulle låta "honom gå".
De kunde inte svara varken på mina frågor eller från Lst - det är så mycket lögner och förtal från deras sida så de kan inte själva hålla reda på deras egna svar. Jag fick höra att jag bara kritiserade och klagade på allt och alla - då jag sa kontakpersonen också framfört klagomål, skakades det bara på huvuden, det stämde ju inte. Det gör det visst.
Efter ett par veckor så berättade Lst för soc att jag träffat sonen ett flertal gånger under Juli månad (ingen hade märkt något). Det tog ungefär en vecka så fick jag ett nytt brev från soc om hur dåligt min son mådde och ingenting fungerade runt honom !!! och det var mitt fel !. Och ett nytt beslut - inget umgänge ...
Samtidigt började familjehemsmamman verkligen ligga i och fantisera ihop historier som hon lämnade till soc. Bl a att någon smög omkring i deras trädgård och hon trodde det var jag , jag skulle ha sprungit omkring på orten och jagat efter sonen och försökt dra in honom i min bil, likadant utanför hans träning och jag skulle även ha varit i hans skola och försökt likadant under gap och skrik från mig !!!. Jag har INTE gjort något av detta.