Frfattare mne: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem  (lst 25595 gnger)

Gudrun

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 5
 • Karma: 0
  • Visa profil
Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« skrivet: 08 mars 2006, 13:19:41 PM »
X-Län Den 060309                                        

                              Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem                                                              
 I går kom det ett stort brev från Bollebygds kommun, det var handlingar som dom sa inte fans. Men tack vare en journalist på L Ö, så hittades alla handlingar, utan att behöva lösas ut
Vad jag fick läsa var både väntat och oväntat.
I dag känns det som om jag var en stor pengabörs, skall till varje pris talas illa om, till barnavårdsnämnden som idag kallas Soc. För att utvinna så mycket pengar  som möjligt.
Utbetalningar för saker som jag inte har en aning om, kläder, reser, dietmat när jag var sjuk? Telefonräkning som skulle betalas, samtal som inte jag har ringt, vi fick inte använda telefon. När dom åkte bort låstes telefon in, hände det något fick vi gå till grannen och ringa. Att dom fick barnbidraget var det ingen som yttrade det skulle gå till kläder. Som vi aldrig fick se röken av.

Vilken falskhet från dessa så kallade uppfostrare. Men jag är inte förvånad över deras handlande, bara så trött på att få bära skiten som läggs på oss som skulle fostras av samhället, till lydiga och medgörliga medborgare *PIIP* !
Men bli av med oss det ville dom inte, då förlorar dom sin inkomst. Så smutskastning var det bästa sättet att få ha kvar oss som obetalda arbetskraft. Diska, städa, tvätta, laga mat, mjölka alla korna vara med ute och hjälpa till ute på åkrarna ja allt som du gör på en gård plus att många av oss hade arbete utanför hemmet.  
Vad begärdes av oss omhändertagna barn. Jo vi skulle fostras sades det, till goda medborgare så vi kunde arbeta för andra utan betalning. Resultatet blev att jag blev utsliten i förtid. Samt att jag fick betala för mitt eget omhändertagande, halva min lön togs som betalning ca, 200kr lönen var 400kr förutom att vi arbetade gratis på gården. Barnarbete får inte förekomma här i landet. Men det gäller inte för omhändertagna barn, då kallas det uppfostran.

Fosterhemmet kallades för att vara förnämliga!  Jo tack att suga pengar ur samhället att sprida falska rykten om barnen att dom inte ville hjälpa till och att jag var slösint samt arbetsskygg. Citat ”Nämnden känner till att fosterhemmet är förnämligt. Fosterhemmet hade under rättat b-nämnden att Björk inte hjälpte till något särskilt därstädes. Hon sköter heller inte tillfredssällande sin hygien. B-nämnden hade uppmanat att skriva till fosterhemmet.
Nämnden stöder fosterhemmet.” slut Citat Detta är vad som genomsyrar mina handlingar. Inte att ord om hur vi fick slita under dom åren som jag var utplasered eller att vi gjorde något bra. Bra att vi var så dåliga och Oanpassbara.

Idag ska jag och många med mig försöka få fram vad det var som verkligen hände. För min del så råkade jag i olycka som det så vackert heter. I och med det blev B-nämnden inkopplad och så var karusellen i full gång. Abort och sterilisering, men den steriliseringen är det ingen som godtar. Det är bara jag som ljuger om det, enligt myndigheterna.

Till sist vill jag tacka journalisten Jennie –lie Kjörnsberg som tog upp detta i tidningen Länstidningen Östersund www.ltz.se att mina handlingar inte hittades i arkivet.

Gudrun Larsson

Länken till Artikeln här nedan :

http://ltz.se/artikel_standard.php?id=307604&avdelning_1=101&avdelning_2=136
 

Vilden

 • Gst
Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #1 skrivet: 09 mars 2006, 09:22:45 AM »
Jag vill påpeka att det som Gudrun beskriver ovan inte bara förekommer i fosterfamiljer. Det händer i vanliga familjer och familjer med en förälder och en styvförälder. Barn utnyttjas som hemhjälp i hemmet, har krav på sig som ingen kan föreställa sig, får stryk, får genomgå psykisk och fysisk misshandel. Skillnaden är att om man som barn säger att man farit illa i sitt biologiska hem då är man, enligt många på NKMR hjärntvättad men inte om man berättar samma sak då det istället hänt i fosterfamilj.

Förklara gärna för mig vad det är för skillnad, varför får den biologiska familjen utsätta sina barn för grov misshandel? Enligt min uppfattning så är det fruktansvärt när barn utsätts för diverse våldsamheter från vuxna, oavsett om det är förälder eller ej. Det är barnens rätt till ett tryggt liv man ska värna om. Inte föräldrars/fosterföräldrars rätt till barn utan hänsyn till barnet!

Gudrun

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 5
 • Karma: 0
  • Visa profil
Svar till Vilden
« Svar #2 skrivet: 09 mars 2006, 12:23:45 PM »
Jag tolkar det som om du själv blivet så illa behandlad och om du nu blivet/blir så illa behandlad så tycker jag att du skall anmäla det.
Samtidigt tycker jag du skall visa vem du är och ta fram ditt rätta namn.
Så vet jag om du är en okänd eller känd person. Innan man kommer med anklagelser skall man ha bevis på att det är oegentligheter som sker.

Jag har alla mina akter och kan ta del utav som visar vilken falsk bild man har givet om mina föräldrar och mig själv. Ett halvt ord till Socialen och dom kan skriva och förvränga allt i samtliga handlingar.

OBS! jag besvara inte anonyma inlägg utan du får ha vänligheten att tala om vem du är

Vilden

 • Gst
Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #3 skrivet: 09 mars 2006, 17:48:40 PM »
Det verkar visst som om jag trampade på en öm tå...?!

Du är anonym och jag är anonym, varför måste jag visa handlingar som styrker min identitet för dig. Bara för att ditt användranamn här på NKMR är Gudrun innebär det inte att ditt faktiska namn är Gudrun och efternamn eller något annat som visar din verkliga identitet finns inte heller med. Alltså är du lika anonym som jag!

Att du tolkar att jag blivit illa behandlad är din subjektiva tolkning i en text som inte säger något om huruvida jag blivit det eller ej. Vad jag ville säga står klart och tydligt och ingenting annat! Jag tycker att de flesta inlägg här på NKMR består av diverse anklagelser gentemot både myndigheter/fosterfamiljer/den ena föräldern och jag har aldrig tidigare sett att någon svarat denna person med att personen i fråga måste visa sin verkliga identitet och föra fram verkliga bevis som styrker dessa anklagelser. Det finns ingen som helst logik bakom det hela... Detta är Internet, att gå ut med personuppgifter och andra handlingar som anses vara väldigt personliga är bara dumt. Kommer sådana uppgifter i fel händer kan det skada mycket mer än vad det ger nytta. Dessutom kan du aldrig vara säker på hur mycket sanning som ligger bakom eftersom det är oerhört lätt att förfalska sådana dokument som man lägger ut på nätet. Orginalpapper som man har är inget man skickar ut till någon annan, eller hur?

Gudrun

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 5
 • Karma: 0
  • Visa profil
EJ UNDER FALSK FLAGG !
« Svar #4 skrivet: 14 mars 2006, 16:02:43 PM »
Nu får Gudrun se sina egna journaler

http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=310627&avdelning_1=101&avdelning_2=136

SVEG LT
Efter LT:s artikel gick det fort. Nu har kvinnan i Härjedalen fått sina handlingar från ungdomstiden i fosterhem ­ den journal som hennes födselkommun först inte kunde hitta.

­ Det gick väldigt snabbt efter artikeln. Jag ringde i måndags och fick papperna i går, säger Gudrun Larsson som nu inte längre känner behov av att vara anonym.
   
   Med posten kom en bunt handlingar, drygt en centimeter tjock. Tidigare hade Gudrun bara fått ett papper och en förklaring från kommunen att man inte hittade resten av journalen, som man börjat leta efter strax före jul. Men nu tror Gudrun att hon har fått alla sina papper. Framför allt handlar det om korrespondens mellan fosterhemmet och Barnavårdsnämnden.
   
   ­ Jag blev överraskad över att de inte hade skrivit något positivt, bara en massa negativt. Det står ingenting om hur hårt vi jobbade utan bara hur dåliga vi var. Men det kan man inte tro när man läser betygen från arbetsplatserna ­ där var det högsta betyg. Likaså i skolan, där hade jag stora A i uppförande. Det verkar som om fosterhemmet gärna ville smutskasta dem som var omhändertagna, för de fick ju pengar för oss, säger Gudrun Larsson.
   
   Enligt henne betalade Barnavårdsnämnden 500 kronor i månaden för varje fosterhemsbarn, utöver barnbidraget. Dessutom kvitterade fosterhemmet ut pengar som skulle gå till kläder och i enstaka fall taxiresor. Men det är ingenting som Gudrun minns att hon tagit del av.
   
   ­ Att jag har blivit omhändertagen, det stämmer. Men annars bliv man väldigt förvånad när man läser de här papprena, det är bara nedvärderande. Det värsta är att de har varit så falska, för vi fick uppfattningen när vi var där att de tyckte att det var så bra att vi var där.
   
   När Gudrun som 16-åring började på pappersfabrik drog fosterhemmet också halva lönen, berättar hon.
   
   ­ Så egentligen fick jag själv betala mitt omhändertagande. Dessutom arbetade jag gratis för dem på gården.
   
   Gudrun Larsson har skumläst sina handlingar men det kommer att dröja innan hon tagit till sig allt som står skrivet om henne. Många minnen kommer upp till ytan, inte minst den abort hon i 14-årsåldern fick gå igenom utan bedövning.
   
   Ändå tycker hon att det känns skönt att ha fått dokumentation på en del av sina upplevelser eftersom många förut har viftat bort hennes berättelse som påhitt.
   
   ­ Huvudsaken är att man kommer fram till lite själv så att man inte tror att man var så dålig. Många gånger var det fosterhemmet som svärtade ner en, säger Gudrun Larsson som i dagarna flyttat från Härjedalen

http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=310627&avdelning_1=101&avdelning_2=136

undrande

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 15
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #5 skrivet: 08 oktober 2009, 10:39:03 AM »
Mâr illa när jag läste detta om vad du gâtt igenom Gudrun.Det är inte ett dugg bättre idag. Mina döttrar var pâ ett fosterhem där de fick jobba med att ta hand om hästarna. Min ena dotter var alergisk mot hö men det spelade ingen roll.De skulle ha henne kvar för att de sa att hon antagligen skulle utveklas till en lösaktig ungdom.De sa även att döttrarna behövde renlighetsträning.Att de var lata i köket.De sa även att den yngre antagligen var utveklingstörd.Jag var helt paff.Hadde alltid fâtt beröm av skolan och barnavârdsnämden.Att flickorna var sâ fina och skötsamma. Det är inte ett dugg bättre idag.Hur mânga ska de lyckas förstöra?Jag har rymt med den älsta flickan utomlands och nu har de opererat den yngsta den de kallade utvecklingstörd.Jag vet inte varför men hon har en massa ärr i magen under revbenen och ett snitt upp mot hjärtat och ett ärr pâ halsen.De säger att hon opererats för canser 12 âr gammal.Jag har endast rätt till avlysnad kontakt med henne sâ jag har inte pratat med henne.Vi har skrivit till varandra via datorn men nu har de tagit av henne datorn.

Gudrun

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 5
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #6 skrivet: 08 oktober 2009, 17:08:51 PM »
          Hej undrande!
Ledsen att höra om dina barn. Men tyvärr förvånar det mig inte att Soc fortfarande förstör barn i detta ”så kallade
Rättsamhälle”. Men jag har ingen förståelse för att Soc ska straffa barnen, när barnen ska vara i första rummet och att barnen blir omhändertagna för barns bästa. Är det inte så Soc går fram när du talar med dessa soc-tanter?
När du väl har fasnatt i deras garn har du väldigt svårt att övertyga någon att dina barn inte är så dåliga som Soc vill påskina. Sedan gör de allt som står i deras makt för att barnen ska tycka så illa om dig att du är inte värt det som katten har dragit in ens. Samtidigt som barnet får höra hur dåligt det är.
Tyvärr så vet jag hur deras slipstenar dras.

Att du inte får ha kontakt med din yngsta flicka tyder på att Soc har något att dölja.
Samt att det är ett sätt att få dig att träda fram med ditt andra barn? Eller har jag missuppfattat det hela?
Att du undanhåller henne från Soc?? Hur det än är så lider du där du sitter och inte får ha kontakt med barnet.
Tänk också på att barnet lider och mår dåligt av att inte få ha kontakt ned dig samt blir itutad hur dålig du är som kan strunta i henne. Tyvärr är det soc sätt att bryta ner både barn och vuxna. Har egen erfarenhet av deras framfart och som tyvärr har förstört för både mig och mina föräldrar samt för min man Jan-Olof Larsson som har skrivit sida upp och sida ner på detta forum

Jag har varit med den gruppen som har blivit intervjuad av Socialdepartementet det var år 2007 fortfarande har vi som blev intervjuade inte hört något från Maria Larsson hur det ska bli med dessa intervjuer? Eller vad som ska hända tyvärr tror jag att det blir en enda långbänk av alltsammans samt att det är ett bra sätt att ytterligare förstöra för alla dessa barn som var omhändertagna på 30,40,50,60,samt70talet. Tyvärr har många redan avlidit och många hinner avlida innan Maria Larsson, eller vem det nu är som sitter vid makten kan få tummen ur vagnen  och sätta lite fart på det hela.

Har funderat om detta ska vara till underlag för hur Soc ska behandla barnen i fortsättningen. Vad jag har förstått så gör ju socialen bara vad politikerna säger. Samt att det händer lite för ofta att barn får men för livet eller helt enkelt inte orkar leva längre. På grund av soc syniska behandling så att barnen spårar ur totalt.

Ja du undrande det kan vi vara idet närmaste hela livet över hur  socialen har för syn på alla människor som inte arbetar på socialen? Deras syn är något av det fruktansvärdaste jag har sett.

Med vänlig hälsning
Gudrun

undrande

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 15
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #7 skrivet: 18 oktober 2009, 13:35:41 PM »
Det stämmer jag rymde med älsta flickan som rymde till mej frân fosterhemmet. De säger att det är kidnapningsrisken som gör att de mâste vara avlysnade samtal med min dotter som blev kvar. Vi har endast smygpratat lite med datorn men nu har hon ingen kvar.

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #8 skrivet: 11 februari 2011, 16:52:40 PM »
Ja nu har vi fått vårt uttalande från denna så kallade utredning som har pågått sedan 2006 tror jag den startade. Men det var ingen överraskning jag fick, jag visste det  redan innan, det var något som fick mig att känna en sådan stark psykisk oro att jag var helt utslagen i flera dagar innan detta skulle läsas upp och kommenteras under dagen den 2011-02-10, jag trodde att jag aldrig skulle bli bra igen.
 Psykisk påfrestning och åter ett förnedrande från myndigheterna alltså staten som skulle uppfostra mig, ett minne för mig som jag aldrig kommer att glömma, under de åren som myndigheterna fostrade mig försvann min personlighet och mitt rätta jag. Efter det har jag  fått bygga upp mitt liv på egen hand  Att försöka få någon att förstå vad jag hade gått igenom var inte så lätt ,för du skulle intet talar om dessa trauman eller du bara ljuger för det är inte sant, myndigheterna beter sig inte så.

Skammen som ja har fått bära från den dagen myndigheterna skulle uppfostra mig, för du var ingenting värd i deras ögon, psykningarna och allt detta hårda arbete som jag fick utföra under åren som uppfostran hos myndigheterna pågick. Ett arbete som en vuxen karl skulle utföra. Det var uppfostran i samhällets anda, att kuva och förtrycka så mycket det bara går, för staten bär inget ansvar för sina handlingar. Juridiskt har inte myndigheterna någon skyldighet till att ansvara för sina handlingar. Ej heller att betala för de skador som uppkommer.
 MEN de har ett stort ansvar att ta barnen från sina föräldrar och förstöra och förtryck så mycket det går samt att slå sönder familjebanden.

Att följa lagen om de mänskliga rättigheterna samt barnkonventionen det står inte för SOC eller någon myndighet i Sverige för det lagen exciterar inte i Svensk lag.
Alltså är svenska politiker  ensamma i EU att stå utanför denna lag och har makt att förstöra så många människor som det bara går, med att förtrycka, splittra och slå söder barnen så de inte vill veta av sina föräldrar eller släkt. Det är inget som myndigheterna avstår ifrån, det är en mjölkkossa som tar åtskilliga miljoner i anspråk och som skulle kunna användas till både dagis och skola så det fans mera personal och att barnen kunde känna en större trygghet.
 
Med andra ord Staten äger sina medborgare och kan göra i precis vad som faller dessa in. Men har inget juridiskt ansvar för följderna. Så folket är livegen och maktlös och får sitta i kläm när det händer något. En totalitär makt utan ansvar
När en peson blir felaktigt dömd  och det uppdagas blir det  för det mesta ett stort skadestånd  ibland på flera miljoner kr som staten får betala. Men när barn blir felaktigt och illa behandlade  ja även misshandlade både fysiskt och psykiskt  samt krängta så djupt in i själen att en del aldrig repar sig från skadan, av dessa som säger sig värna om barnen och tar hand om barnen och ungdomar för deras eget bästa .Jag syftar på SOC och staten.

Jag kan förstå att barn och unga kan behöva behandling och komma till en annan miljö än hemmet ibland och få hjälp om så krävs. Men ja just det Men jag kan banne mig inte förstå att SOC,  fosterhem ,HVB hem samt även polisen och politiker ska misshandla barnen som behöver ett stöd och hjälp och håva in en massa pengar på dessa utsatta personer. Det har jag inget förstående för det minsta!
Hur är det med alla föräldrar syskon mor och farföräldrar som inte får se sina barnbarn och syskon, vad blir det för relation när dessa ska mötas en dag och inte har fått en normal relation till sin släkt, utstötta och misstänksamma mot varandra!
Det har till och med hänt att barn har dödat sina föräldrar eller mordhotat på grund av att uppfostran som SOC har förespeglat att hata sina nära och kära är ett motto i deras syfte att förtrycka barns känslor till sina anhöriga.
Gullan

http://wwwc.svd.se/pdf/synpunkt/get_file.asp?Filename=SVD-20110216-A025%20SYN%201F1.pdf&week=07
« Senast ndrad: 22 februari 2011, 18:58:15 PM av Gudrun Larsson »

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem och upprättelsecermonin
« Svar #9 skrivet: 08 november 2011, 13:54:06 PM »
      Varför detta svek?  gång på gång lovas det mycket men inget hålls!
 
Hur kommer det sig, att när det gäller utsatta människor som ska utredas för övergrepp av  politiker då kan processen hålla på i det oändliga.
Att utredningarna tar åratal är inte konstigt för det är många som har farit illa, det visar  sig nu när utredningen är klar.
Hur många av dessa gamla personer som intervjuats  om övergrepp hinner avlida innan denna process är klar?

Varför inte stoppa denna ursäkts ceremoni som ska hållas den 21 nov och se till att allt är klart innan det ska offentliggöras, jag tycker det blir varken hackat eller malet av det som pågår just nu.

Nu hinner inte regeringen bli färdiga med LAGRUMET det som utlovades att denna fråga  skulle prioriteras och komma i första hand, nu blir det inget av med det, om jag har uppfattat saken rätt?
Så ersättningen sågas ytterligare och skjuts på framtiden ett par år till.
För det verkar inte som varken regeringen, kommunerna eller landstingen tar den här frågan på så värst stort allvar? Om barn far illa i samhället när det är Sociala som utför misshandel då är det lagligt?

Finns det ingen politiker som har så mycket Kurage att de för en gång skull kan ställa sig upp och se till att barnmisshandeln inom det sociala slutar upp ! Förändringar skulle ha skett för länge sedan.

Ett folk som är kuvat och illa medfaret kostar samhället mera
än ett folk som kan lita på samhällsresurserna och känner sig trygga i sin tillvaro.
Eller det verkar som politikerna vill visa sin makt över alla svaga själar och kuva sitt folk till tystnad ner i fördärvet ty det är så barnen behandlas av Sociala.

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #10 skrivet: 13 november 2011, 07:56:25 AM »

Föregångslandet!
          Nu har myndigheterna gått ett steg för långt, under hela 1900talet har det inte varit något annat än skandaler om  omhändertagna barn, och när ingen annan kunde ta hand om dessa såldes de till lägsta priset.  Gamla behandlades inte mycket bättre på fattighusen.Det fattighuset visar Carema upp i dubbel bemärkelse.
Ingen får kosta något utan det ska vara så billig vård som det bara går att få, just så som det var i fattighusen som kommunerna handhöll under början av 1900 talet då fick varken gamla eller barn kosta samhället någonting barn auktionerades ut till lägsta kostnaden och gamla fick knappt mat för dagen på fattighuset.
Caremas vårdinrättningar för gamla visar samma attityd att gamla människor  har inget värde utan det är bara pengarna som värderas. Gamla får inte kosta utan det är enbart högre chefer som får kosta.
Ju mera dessa kan dra in på patienterna, ju större bonus får de stoppa i egen ficka.  Hårresande att inte få ha sitt människovärde kvar när jag blir gammal utan att det ska vara misshandel även på ålderns höst och behöver lite hjälp av samhället som jag har fått arbeta och betala skatt till i hela mitt liv.
Sedan sitter vi här och talar om välfärden och välfärdssamhället. Samt föregångslandet.
Föregångare till vadå ?
 Dessa som ställer upp på denna misär för gamla hur kan de må efter en tids arbete när det enbart är pengar som står på deras agenda?

Vad är det som driver en person att satsar pengar på Människors precis som vilket spel som helst?
Vad ser dessa hos vanvårdade gamla eller unga för även barn vanvårdas när de blir omhändertagna av samhället.
Samtidigt så får de gamla betala för att bli vanvårdade de tycks inte bekomma dessa pengahuliganer som endast har en sak i sinnet att spara på insatserna på de gamlas vård och få storkovan själv.
Det som är mest horribelt är att de hänger blöjor på tork så det kan återanvändas ytterligare en gång.

Hur är det ställt hos dessa så kallade företags vårdare?
Vill de ligga eller gå med en pisseblöt blöja själva?
Och hur är det maten, varför är det så många gamla som blir undernärda?
 
Jag har bara ett ord för dessa handlingar fy och åter  fy skäms på er det gäller alla som ställer upp på dessa handlingar och kan gå för bi utan att ingripa. Det verkar som det är flest myndigheterna som blundar

All heder åt er som orkar att arbeta under dessa förhållanden. Gå ut mera så vi får ett slut på eländet för det är inte värdigt alla gamla som ska lida, för att en del är så förbaskat pengakåta.
Vi sitter där en dag själva, SÅ HUR VILL VI HA DET ?

Vi har i dag 2011 men jag skulle tro att vi har satt klockan tillbaka några hundra år.
Vildar bar sig åt på detta sätt mot sina medmänniskor absolut ingen empati över huvud taget.
Mina ord tar slut för det är hårresande.
Gullan!

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #11 skrivet: 13 november 2011, 11:32:27 AM »
http://www.expressen.se/nyheter/1.2620768/skandalen-gjorde-varden-brannhet

Nya skandaler om vanvården får vi höra om varje  dag men att Moderaterna skyller ifrån sig tycker jag är ett större svek mot alla gamla som får betala
med försummelser och vanvård, för att bolagen måste se till sina aktieägare i första hand.
FY och Åter FY för detta svek mot gamla som åter för sitta emellan

http://www.aftonbladet.se/ledare/article14019263.ab

« Senast ndrad: 02 december 2011, 08:13:45 AM av Gudrun Larsson »

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #12 skrivet: 09 januari 2012, 08:35:11 AM »
  Ingen PRIORITET 

Det är helt otroligt att kalla det för att arbeta skyndsamt Maria Larsson !
Att uttala sig, vi ska prioritera detta fallet och se till att det blir färdigt till sommaren .
Med att tillsätta en ny grupp som ska arbeta för att granska dessa utsatta barn från 1920-1980 mm.
Nu helt plötsligt har vi ingen prioritet längre nu ska det inte vara klart förrän 2014.
Är det media eller är det Maria Larsson som har gått ut med dessa nyheter?
Är vi så lite värda för samhället att det är bara att sparka och slå på oss ytterligare en gång?
Och har man lovat att det ska arbetas SKYNDSAMT så se för en gångskull till att hålla dessa löften   
Hur ska ni kunna vara  trovärdiga  i era uttalanden i andra sammanhang  det är bara att säga jag lovat att det ska vara klar till??? Och sedan inte bry sig???
Jag säger FY FY FY.
Gullan
« Senast ndrad: 09 januari 2012, 08:56:52 AM av Gudrun Larsson »

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #13 skrivet: 13 januari 2012, 18:31:14 PM »
                                                   Den 120111
Hur är det att sitta i en regering och bara  lova en massa saker? Och sedan så blir det inget av  det?
Jag skulle känna mig väldigt billig i deras kläder och skämmas en hel del.
Nu så har de bestämt att  vi ska vänta till 2013 innan det överhuvudtaget händer något.
Och då så ska vi börja om från skratts, med andra ord den utredningen som vi har suttit och berättat allt som vi kunde minas, alla detaljer är helt omöjligt att komma ihåg, många detaljer och våra berättelser räknas inte längre,utan nu så ska det bli en ny utredning Den tar säkert ytterligare sex år, så vi får vara  glada om vi överhuvudtaget lever när den här soppan är klar.
För min del så tycker jag det har gått överstyr med hela denna behandling som regeringen och socialdepartementet  har hållit på med de sista åren ,från det att utredningen lämnades över till regeringens utsända har det bara gått utför  med hela det här kalaset. Hålla torrt  men lova vått!
Där stod Maria Larsson,med flera och lovade att detta skulle få högsta prioritet och att vi skulle få en ersättning på 250 000, alla som hade gått igenom denna utredning samt att alla som inte hade kunnat få tid skulle kunna lägga in om en ansökan om det fans handlingar som kunde styrka att  de varit omhändertagna, så långt hänger jag med !

Nu har det tydligen blivit helt andra premisser för nu måste alla göra om allt detta ånyo ,
sedan ska det sitta en person och tala om för mig att du ljuger det är inte sant som du har  sagt du bara hittar på hela din berättelse. Och vem ska tala om för mig vad som hände i mitt liv om inte jag kan det?  Om vi  läsa handlingarna så stämmer det att du har varit omhändertagen, men att du fick en god vårt så står det i handlingarna och en tjänsteman som intygar det, han ljuger inte det är dun som ljuger. Så kommer det att låta i många fall 

Hur många tjänstemän har satt sitt namn på handlingar som de inte ens har läst ?
Det finns åtskilliga i det här landet !
Det var precis så  den handläggaren sa, som var min så kallad förmyndare när jag var omhändertagen!
Jag vet inte vad som står där ? Jag bara skrev på!
 
Så  hur ska dessa utredare kunna veta att det inte är sanningen som vi omhändertagna
barn då ,vuxna i dag säger?
Vem är så kapabel, om det är en tjänsteman från regeringen som är ditsatt så förstår jag det, att ingen blir godkänt
För staten godtar inte att vi smutskastar Socialarbetarna. De står för det goda.
  Men ska ta hand om så många barn som  det bara går och förstöra deras förhållande till föräldrarna  det är satt i system och det får inte brytas eller komma i dagen att så är fallet.
Därför är det bättre att smutskasta alla dessa som har vågat ställa upp och vittnat, mot dessa Socialtanter som mer eller mindre håller på att kväva barn  och deras föräldrar
Göran Persson sa en gång när han höll ett tal !
Fienden finns inte utanför  landet,  den finns innanför landets gränser!!!
Och vad menade han med det?

Alla har vi med barnens uppväxt att skaffa , och hur vi tar hand om dessa i skolan och  på dagis. Det är inte plånboken som ska styra den saken, men tyvärr är det på det viset just nu
Att vi säljer ut allt vad skolor och även barnen säljs ut i dag. Till godtyckliga personer som enbart har ett syfte att tjäna så mycket pengar det bara går, på både barn och gamla.
Och detta godtas av både regeringen och skola samt åldringsvården, För till syven och sist så är det SOC som styr även där. Men det vet inte så värst många om.

Vem kan vara så säker att det kan tala om för barnen att föräldrarnas uppfostran av barnen är felaktig, Hur vet den personen vad som är det rätta?

Är det bara Soc tanterna som kan bestämma  vad som är rätt och riktigt för barn bästa? Jag tror inte det.

Krig är ruskiga det förkastar vi alla, eller om det händer att någon blir skjuten på öppen gata, då rasar vi och går ut och demonstrerar.
Men när soc slår sönder hela familjer och barnen blir som främlingar både  för varandra och släkt, är det någon som reagerar på ett sådant övergrepp. Bara om det kommer upp på TV då reagerar vi en stund och blir lite upprörda just då.

Bara för att socialen tror att de äger barnen och kan fostra dessa. Men SOC äger inte barnen som det tror .
Har aldrig förstått varför det står med stora affischer ”vi värnar om barnen och deras bästa” och sätter barnet i främsta rummet så att det ska gå bra för barnen.
Hur kan man bara gå ut med en sådan sak när det inte är sant?
En stat som utger sig för att vara  en RÄTTSSTAT  men samtidigt håller på att förstöra sina egna medborgare ty staten vågar inte erkänna att de har gjort fel.
När nu socialen våldför sig på barn och föräldrar och säger att vi skriver om lagen lite,  så kan vi hålla på ett tag till på ett totalitärt vis.

När vi som har behandlats av sociala blir vuxna och därigenom haft dålig kontakt  med våra anhöriga blir följderna  att vi känner oss som främlingar för vår  egen släkt och syskon  och förlorar vår identitet
och släktbanden klipps av.
Tvångs abortering  i samband med omhändertagandet blivit steriliserade och det förnekas av  socialstaten Sverige.
Det finns många som plågas av minnen, som ingen ville lyssna på när vi var unge. I dag  känner jag mig krängt och upprörd varje gång jag hör att ett barn blivit omhändertaget. Det är en promille av dessa barn som är i behov av att  omhändertagas av soc och få sin uppväxt förstörd, Att det förekommer även i dag 2012 att barn far mycket illa av soc framfart tyvärr.
Om staten skulle våga tillåta att familjerna och släktbanden får leva vidare och värna om sina medborgare  redan som små får vi ett friskare samhälle och friskare folk och tänk så mycket pengar staten skulle sparar in  på att inte slita barnen från föräldrarna i både tid och otid.
Samt att SOC börjar behandla sina medmänniskor lite mer humant och inte tycka det är avskrädeshögar alla som inte har den statusen som sociala besitter av. Då slipper vi känna oss som en hop boskap som ska fösas till slakt bänken.Det är helt otroligt att kalla det för att arbeta skyndsamt Maria Larsson !
Att uttala sig, vi ska prioritera detta fallet och se till att det blir färdigt till sommaren 2012!
Med att tillsätta en ny grupp som ska arbeta för att granska dessa utsatta barn från 1920-1980 mm.
Nu helt plötsligt har vi ingen prioritet längre nu ska det inte vara klart förrän 2014.
 Är det Maria Larsson som har gått ut med dessa nyheter?
Är vi så lite värda för samhället att det är bara att sparka och slå på oss ytterligare en gång?
Och har man lovat att det ska arbetas SKYNDSAMT så se för en gångskull till att hålla dessa löften   Hur ska ni kunna vara  trovärdiga  i era uttalanden i andra sammanhang  det är bara att säga jag lovat att det ska vara klar till??? Och sedan inte bry sig???
Jag säger FY FY FY.

Och till sist så vill jag bara tala om för er som är så avundsjuka att denna utredning kom till stånd och att upprättelsen var ett bevis att det har existerat övergrepp i statens goda namn och rykte  under lång tid. Vad som är värst  av det kan jag inte uttala mig om, jag tycker att det är skamligt Vad det än har varit.

Lobotomin,Sterilisering, sexuella övergrepp psykningar misshandel, att få ligga ute i ladugårdar,  inte att förglömma utnyttjande av billig arbetskraft,övergrepp av både B-nämnden och SOC  samt även läkare  kunde vara inblandade så ingen nämnd och ingen glömd !!!
Om du som tycket att vi får skylla oss själva ? Skulle du vara den första att ställa upp och frivilligt utsätta dina barn för den förnedringen så VARSE GOD valet är ditt.

Och att tjänstemanna ansvaret togs bort för att det var lättare att förstöra andras liv om deras ansvar var lika med noll.
Jag kan bara citera en Socialchef  han sa .
JAG GÖR BARA VAD POLITIKERN  SÄGER TILL MIG!!!

Tack för ordet 

Gudrun!

Alina

 • Gst
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #14 skrivet: 25 april 2012, 10:06:06 AM »
Allt detta händer därför att kommunanställda har tillåtelse av politikerna,samtidigt som tjänstemän bestraffas aldrig för barnkidnappningar och bär inget ansvar för nåt, för allt sekretessbeläggs, då vilka ska bry sig om små försvsrslösa "myror"?Enskilda svenska medborgare och enskilda personer(särskild barn)har inga rättigheter gentemot Sveriges tjänstemän. Därför man måste ingå i olika föreningar eller ha tät kontakt med journalisterna som filmar och beskriver allt till allmännheten. Jag kan berätta om JK s svar angående barnkidnappning utfört av kommunanställda med hjälpen av polismän.
Här nedan min berättelse om bemötande/beslut i ämnet  på regeringsnivå.
Gäller JK(Justitiekansler).
Hej.JK(Justiekansler) av nuvarande regering instämmer till socialtjänstemannens och polisernas grovt/olagligt  agerande mot barn vars föräldrar blev förtalade och grovt kränkta av socialtjänstemän ,genom att de ställer på dem olika kränkande fantasidiagnoser tagna ur luften och sen själva utecklar dem om vad som ska hända med barnen när föräldrar "har sådana diagnoser". Och sen de socialtjänstemännen kontaktar poliserna, som helt ovetande om vad fallet handlar om, bryter sig hem till folk och bortför barnen med hot och våld hemifrån.Exempel på en vanlig diagnos som sosicaltjänstemän brukar skriva upp till ensamma mammor med invandrarbakgrund:"paranojisk med vanföreställniungar,därför att klagar på tjänstemän, på rasism och mobbning överallt". Om sen barnen lyckas  tillbaka hem, med hjälpen av en rättslig process och socialtjänstemän får kritik från högre myndighet och föräldrar begör skadestånd hos JK, då JK tycker i alla fall att varken barn eller föräldrar förtjäner  skadestånd,eftersom enligt JK,kommunantjänstemän och polisen begick varken brott  eller tjänstefel och agerade rätt mot barnen. Det är exempel på JKs beslut för kommunala tjänstemän&poliserna som JK fattade nyligen , 2012. JK skadestånd barnen vill han inte ge och ger rätt till tjänstemän som beter sig på detta sättet mot medborgaren.Är skadestånd någon lotteri i Sverige, precis såsom LVU tvångsomhändertagande? Ena barnen får leva i lugn och ro, de andra familjerna får trakasseras och brytas ner tydligen av alla svenska tjänstemän/kommunanställda.