Frfattare mne: Oskarshamn söker nya socialsekreterare pga av babyboom!  (lst 4925 gnger)

Svea Borga

 • Gst
Oskarshamn söker nya socialsekreterare pga av babyboom!
« skrivet: 21 februari 2003, 14:47:30 PM »
....så nu ökar väl placeringarna... se länk  och annons  :) nedan
http://platsbanken.ams.se/text/41/030220,150040,180909,21,0820350141.shtml

Socialsekreterare; Oskarshamns Kommun; Oskarshamn; 030220
2 platser. Babyboom i Oskarshamn!


Arbetsuppgifter
Socialtjänstens barn- och familjegrupp arbetar med utredning, bedömning och insatser utifrån familjernas behov. Vår målgrupp är familjer med barn under 13 år. Vår arbetsgrupp består av 7 socialsekreterare, 2 familjehemssekreterare, 2 familjerättssekreterare, 2 assistenter, 3 behandlare och enhetschef. Som medarbetare i arbetsgruppen har Du möjlighet att välja inriktning och utveckla Ditt arbete efter egna erfarenheter och intressen. Du arbetar under eget ansvar med en nära arbetsledning och handledning.

Kvalifikationer
Vi söker två personer med socionomexamen.

Information om arbetsgivaren
Oskarshamns kommun - Porten mot Öster - ligger vid smålandskusten. Kommunen har 26 500 invånare och erbjuder god service, trevliga boendemiljöer samt ett varierande näringsliv. Här finns bland annat en vacker skärgårdsnatur, fina strövområden och möjligheter till ett rikt kultur- och fritidsliv.

Information om aktuell avdelning/enhet/företag
Oskarshamn har fn 7 socionomer som planerar att vara föräldralediga under 2003. Det kallar vi Babyboom! Vi söker bl a av den anledningen nya medarbetare.

Familjecenter är en samverkan mellan socialtjänst, mödra-och barnhälsovård samt öppna förskolan. Vi har haft ett nära samarbete under 6 år i syfte att utveckla det förebyggande arbetet.

Socialtjänstens barn-och familjegrupp arbetar med utredning, bedömning och insatser efter familjernas behov.Vår målgrupp är familjer med barn under 13 år. Vår arbetsgrupp består av sju socialsekreterare, två familjehemssekreterare, två familjerättssekreterare, två assistenter, tre behandlare och en enhetschef.

Vi erbjuder Dig:

- ett kompetent arbetslag
- mentorskap
- nära arbetsledning
- handledning
- intern och extern utbildning
- introduktion
- nätverk för nyanställda
- friskvård

För mer information: www.oskarshamn.se.
Arbetstid/Varaktighet
Tidsbegränsad. Heltid. Dagtid. Vikariatsanställningens tid är 9 månader - 1 år. Socialnämnden har beslutat att omvandla 5 vikariats.
Lön
Fast lön.
Kontaktpersoner
Eva-Lena Karlsson 0491-877 01. eva-lena.karlsson@oskarshamn.se.

Ansökan
Ansökan inkommen senast 030221. AnsökanAnsökningar adresseras till:SocialtjänstenLena GustafssonBox 70657228 Oskarshamn
Arbetsgivare
Oskarshamns Kommun
Varvsgatan 8
Box 706
572 28 OSKARSHAMN
Tel 0491-88000
Mer information på http://www.oskarshamn.se

J-O

 • Gst
En patologisk Socialstat
« Svar #1 skrivet: 22 februari 2003, 09:48:14 AM »
:D
Är det inte lika bra att Socialstaten börjar med kloning av människor eftersom det tycks vara robbotar man önskar skapa av barnen istället för levande tänkande människor?!
***
Vem vill sätta barn till i denna så självgoda Socialstat?
***

MVH
Jan-Olof

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlgg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
Vilket sjukt samhälle vi lever i!
« Svar #2 skrivet: 22 februari 2003, 13:47:25 PM »
Tack Svea Borga att du håller oss informerade om rättsövergreppen som socialtjänsten i Oskarshamn planerar mot de nyfödda och ofödda barnen i kommunen.

Statsministern har varit bekymrad över att det föds för få barn i Sverige. Han har försökt med olika lockbeten för att öka nativiteten, bl. a flerbarnstillägg, dagis åt alla, höjd ersättning för föräldralediga.

Och socialtjänsten gnugger händerna nu när folk har låtit sig luras och börjat föröka sig! För socialen gäller tydligen mottot: ju fler barn som föds, desto fler kan vi omhänderta. Samtidigt läser vi nästan dagligen att kommunerna har budgetunderskott pga köpt vård.

Vilket sjukt samhälle vi lever i!

En fråga som jag ställer mig varje dag är denna: Hur länge ska folk finna sig i dessa rättsövergrepp? Sociologen Rollo May sade i en intervju i Jan Troells film "Sagolandet" att det som den svenska utopin erbjöd folk var inte nödvändigtvis det som de ville ha.

I början av 1970-talet bar unga föräldrar i Frankrike en knapp utformad som en hand där det stod att läsa "Rör inte min unge!" Jag är fullt övertygad om att det skulle bli revolution i Frankrike om deras socialtjänst konfiskerade barn på löpande band så som sker här i Sverige.  

John-Olof - Din fråga är i högsta grad berättigad. Vem vill sätta barn till i denna så självgoda Socialstat?

Ruby H-C

mamma2001

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 4
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Oskarshamn söker nya socialsekreterare pga av babyboom!
« Svar #3 skrivet: 11 mars 2013, 00:50:17 AM »
Oskarshamn kommun behöver kanske fler socialsekreterare efter som det föds för många ungar nu så de hinner inte omhänderta alla ungar som föds annars.