Frfattare mne: Vad behöver man stå ut med?  (lst 5099 gnger)

Anders W.

 • Gst
Vad behöver man stå ut med?
« skrivet: 17 februari 2003, 23:56:13 PM »
Har ett barn från tidigare förhållande som är omhändertaget av socialtjänsten. Jag har blivit mycket kränkt av deras behandling och av att dom satt ett felaktigt LVU på honom. Modern och jag har inte varit ihop sedan 4 månader före omhändertagandet,men vi har en bra relation och haft så i några år men socialtjänsten vägrar att upphöra med LVUet på vår son. :cry:
 
Nu så väntar jag och min nya tjej barn och vi är rädda för att socialtjänsten ska kräva en massa av oss eller omhänderta barnet. Har dom rätt att göra det?  :cry:

/Anders
amiga6@hotmail.com

zzzuck

 • Gst
Vad behöver man stå ut med?
« Svar #1 skrivet: 25 februari 2003, 23:37:13 PM »
Vad jag förstår(om jag nu förstår någonting längre) så kan dom verkligen inte omhänderta er nya bebis. Jag har fått barn efter att mina 2 "mellanbarn" blivit omhändertagna. Har alltså 2 barn hemma och 2 omhtagna.

Det som är väldigt jobbigt är att man har ögon på sig hela tiden. Min man och jag var ute med några kompisar på en pub. Vi hade barnvakt åt vår lilla son. På något sätt fick soc reda på det, och startade en utredning som tog 4mån. Man är verkligen rädd.

Hinner oftast inte fixa till mig på förmiddagarna när jag går och handlar och då är jag rädd att nån tror att jag inte mår bra och anmäler mig.

Varför ska det vara så här? Det känns som att dom verkligen vill ha 1 åringen. FÅR DOM BÄSTÄLLNINGAR FRÅN FRÅN  FAMILJER som vill ha våra barn? Då är väl 16 åringen för gammal? På honom sattes det ingen utredning

Jag hoppas med hela mitt hjärta att dom låter er vara. Dom har ingen rätt att ta ert barn. Jag blir upprörd, skakig,arg förbannad...

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlgg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
AKTA ER FÖR SOCIALEN !
« Svar #2 skrivet: 28 februari 2003, 13:23:36 PM »
Anders, jag vill inte skrämma dig, men du ska veta att socialen drar sig inte för någonting. De kan alltid hitta någon förevändning att dra igång en § 50 undersökning eller trakassera er - bara de får veta att du har en son som är omhändertagen.

Här kommer några goda råd som består dels av ett utdrag ur den danska artikeln "HVAD MÅ DE SOCIALE MYNDIGHEDER (IKKE)? som finns i NKMR:s Arkiv II, och dels en konkret vägledning av den norske parlementarikern John Alvheim som finns återgiven i en norsk artikel omarbetad till svenska "Ohyggliga övergrepp mot barn och föräldrar" som finns i NKMR:s Arkiv I.

1 - Vær som udgangspunkt altid venlig og saglig ved al kontakt med kommunens repræsentanter. Tilbagevis alle urigtige påstande eller beskyldninger bestemt, gerne skarpt, men altid venligt. Alle ukontrollerede udbrud af vrede eller personlige angreb mod sagsbehandleren kan fortolkes som mangel på samarbejdsvilje eller som et udtryk for din generelle uegnethed som forælder.
2 - Sørg så vidt muligt for, at du selv eller din bisidder tager notater til alle møder. Sørg for løbende at få tilsendt sagsjournalen og lav egne referater af møder, som du ikke mener er gengivet korrekt.
3 - Gå aldrig alene til et møde med sagsbehandleren, hvis du er den mindste smule utryg ved situationen eller ved kommunens hensigter. Tag i stedet en god ven eller bekendt med som bisidder, både som moralsk støtte og vidne.
Hvis du er tryg ved situationen, fordi du eventuelt selv har henvendt dig om mulighed for hjælp eller er sikker på, at myndighederne ikke nærer en mistanke, der vil kunne få dem til at presse dig til uønskede "foranstaltninger" eller true med tvangsindgreb, kan det på den anden side være en god idé at signalere dette ved at møde alene.

ALVHEIMS TIO BUD
Tio bud till dem som kommer i barnevernets blickfång:
1.   Håll käft, allt Du säger kommer att användas emot Dig.
2.   Ta omedelbart kontakt med en advokat.
3.   Skaffa en psykolog även om Du är frisk, Du kan ha behov av det.
4.   Ta inte emot någon hjälp, det kommer att tolkas som att Du inte klarar Dig själv.
5.   Ta inte emot erbjudande av plats på mödrahem: Det är inte en hjälpinstitution, utan en övervakningscentral.
6.   Begär skriftlig motivering till alla beslut som Du utsätts för.
7.   Överklaga alla beslut.
8.   Ta inte emot erbjudande av placering i jourfosterhem. Du får inte tillbaka barnet.
9.   Kom ihåg att när barnevernet pratar om hjälpinsatser, så menar de i regel omhändertagande eller övervakning.
10.   Behöver Du hjälp, använd vänner och släktingar - eller klara Dig själv.

Jag önskar er all lycka och välgång. Och kom ihåg, AKTA ER FÖR SOCIALEN!

Ruby H-C

Anders W.

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 3
 • Karma: 0
  • Visa profil
Vad behöver man stå ut med?
« Svar #3 skrivet: 07 mars 2003, 03:25:22 AM »
Jodå jag vet att dom hittar på en massa konstigheter... :-( Dom har omhändertagit min son för att jag sagt vad jag tycker om dom... OCh att få beslut och uttalanden från dom skriftligt räknas som att jag inte är en bra förälder...