Författare Ämne: Vad är Phuket?  (läst 1571 gånger)

Bo Nessling

  • Gäst
Vad är Phuket?
« skrivet: 13 februari 2005, 17:47:07 PM »
Vad är Phuket?
Laila Freivalds, Du som landets utrikesminister har faktiskt, även om Du inte själv tror det, ansvar för landets utrikesförbindelser. Hur kan Du offentligt skryta med att Du inte har en aning om vad en atlas/kartbok är, inte förstår hur den ska användas, och därför inte kan förväntas veta var Phuket ligger. Det har nämnts i tv före tsunamin (inte sushin).
En gång var Du som justitieminister ansvarig för reglering av köp av bostäder, som Du tillät dig att själv bryta mot. När journalisterna ville veta varför, vilket är deras arbete, och inte fick tala med dig på neutral mark tvingades de ju följa dig hem och där tillät Du dig att fräsa “skäms” åt dem. För att de gjorde sitt jobb.
Som Du skulle gjort i stället för att gå på teatern och roa dig. Även om det är lätt att vara efterklok har Du ju skyldighet att ta reda på om nåt är på gång, eller hur? Skyll inte på okunniga telefonister. Det fanns individer på ministeriet som sa att tsunamin var föräkringsbolagens sak. Det fanns andra som inte ens orkade taga emot listor med fyrtio namn på som ringdes in under primitiva förhållanden från skadeplatsen. För att hjälpa myndigheterna! De förstod ingenting. Det måste man väl kunna begära att telefonister på en myndithet gör? En inledde en dum dialog, satt i Stockholm och hävdade, att “där inte finns några döda“. Hur vet vederbörande det? Den ringande stod mitt bland dem.

Tycker Du inte själv att Du borde ställa din plats till förfogande åt dem som bättre kan arbetet och framför allt kan ta ansvar? Jag tycker det.