Författare Ämne: Terrorister?  (läst 1445 gånger)

nessling

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 11
  • Karma: 0
    • Visa profil
Terrorister?
« skrivet: 17 november 2004, 23:06:41 PM »
Varför talar nyhetsmedias journalister och redaktör om oprørere, upprorsmakare, terrorister? Vet man inte vem fienden är? Är ockupationsmakts Vichy- eller Quisling-regering den enda lagliga regeringen? Under nazisternas besættelse kallade danskarna dessa sina motsvarande upprorsmakare, terrorister mm för modstandsmænd, hjältar. De skrev senare böcker där de berättade som sina hjältemodiga sabotage mot individer och egendom. Och om avrättning av stikkere, som kanske inte alltid var det. Var traditionens och sagornas Wilhelm Tell, Robin Hood, Ivanhoe m fl simpla terrorister och upprorsmän?
Alltsedan vi ovetande dragits in i Bushs privata oljekrig i Irak har jag påpekat att nyhetsmedias tjänstemän använder som jag tycker felaktig beteckning. Man tackar artigt för upplysningen men varje dag visas koalitionens busar nere i Irak bete sig som om det var deras land som ockuperats av irakiska gamla gubbar, gummor och småbarn m fl och andra terrorister. Dvs samma terrorister som Palestina är så full av.
Vem har bestämt att det är denna bilden som i objektivitetens namn ska gå ut till allmänheten? För att våra barn ska lära sig sanningen...