Författare Ämne: Det kostar.  (läst 1399 gånger)

Bo Nessling

  • Gäst
Det kostar.
« skrivet: 02 december 2004, 23:35:16 PM »
Det blev till sex månaders fängelse för att avslöja lögnen och berätta fakta för borgarna.
- Utan formell krigsförklaring har lilla f.d. Hygge-Danmark startat krig mot Afghanistan och Irak. Skälet till det första vet jag inte, bara att danska bombpiloter får träning i USA, skälet till det andra vet jag inte heller. Statsministern har förklarat många gånger i tv men jag förstår honom inte. Jag visste inte ens att danskarna spred död och ödeläggelse i Afghanistan förrän jag i en tv-utsändelse hörde glada, käcka, trevliga danska pojkar/drenge berätta om hur lätt det var att arbeta med amerikansk högteknologi, eufemism för att med lätthet bomba och skjuta levande varelser.
- Jag tror att det var så att statsministern blev inbjuden till George Walker Bush i USA och där förärades han en doktorshatt från något ärevördigt amerikanskt universitet. Detta fick honom att beundra mannen Bush och det förstår jag däremot. Också att Bush i oljebranschen önskar äga Iraks olja - hans saudiska vänner ville ju inte skänka bort sin. När Bush därför ockuperade Irak blev det självklart för dansk statsminister att visa att han minsann var lojal. En u-båt och en korvett skickades till ökenkriget, vad de nu skulle åstadkomma där, kanske något symboliskt? Senare, när kriget var över enl. Bushs proklamation - det pågår just nu för fullt - sändes danska trupper dit.
- Av någon anledning anser dansk krigsminister i tv att ”vi gör en oerhörd nytta där och danskarna är oerhört populära där”. Vad är det då vi gör där? Jo, med vapen i hand inför vi amerikansk demokrati - världens äldsta enl. Bush. Vi bombar, dödar, tar fångar och torterar dem under förhör, för att de ska avslöja alla onda anslag mot oss. Vilka är dessa förhörda ”underrättelsekällor”? Vilka civila irakier som helst som haft oturen att vara på fel plats vid fel tidpunkt!
- De många bilderna i tv som visar lik och ruinhögar får mig att undra vilka andra länder som skulle välsigna detta slags demokratiseringsprocesser. Om staden varit Houston? New York? Chicago? Los Angeles? Aalborg? København? Kolding? London? Melbourne? Gdynia? Søul? Tokyo?
- Varför gav vi oss in i det? Statsministern har upprepade gånger hävdat att personen Saddam Hussein varit olydig mot byråkraterna i FN. Denna olydnad mot en eller annan s.k./såk. konvention är det stora brott som lett till många tusen döda civila i alla åldrar, ödelagd mångtusenårig kultur, mycket äldre än den danska resp. amerikanska, som vi känner den idag. Barn har fått psykiska trauma som i värsta fall kan vara livet ut.
- Saddam Hussein skulle ha gjort sig skyldig till underlåtelse att meddela FN exakt vad Irak har av vapen osv, allt sådant, som landet inte har. Med den motiveringen skulle Danmark kunna starta krig mot alla kända och okända nationer i världen, inkl. USA, Ryssland, Kina, Nord-Korea, Indien, Pakistan, Israel och många fler. Kan dansk statsminister meddela omvärlden den exakta siffran på antal patroner, maskingevär, pistoler, etc som finns här i landet just nu? Hur många bakteriekulturer finns, som ev. kan användas för krigföring? Hur mycket gifter finns, som lätt kan bli till vapen mot andra? Polisen har nervgaser, och armén då? Kan någon i något land redovisa detaljer? Är något land skyldig att lämna ut sådana uppgifter? Ryssland håller på med en ny generation hemliga och mycket smartare atombomber än tidigare generationers. Vad hände den israeliske tekniker som för 18 år sedan i England avslöjade Israels den gången och fortfarande idag hemliga atombombsproduktion? (Initiativtagaren fick några år senare Nobels fredspris, har jag för mig.)
- Nuvarande amerikansk försvarsminister proklamerade att han aldrig varit i Irak. Tv visade omedelbart därefter en bild där han (i Irak) vänligt leende skakar hand med Saddam Hussein. För att liksom gamla tiders hästhandlare besegla en god affär? Saddam Hussein handlade med USA, England, Frankrike m.fl. länder. Hyckleri.
- Jag tror inte att USAs forskning i krigshänseende står stilla. Inte skandinavisk heller.
- Saddam Husseins krigsbrott är han inte ensam om. USA och Sovjetunionen har också begått liknande. Nord-Korea, Iran, Indien, Pakistan, Kina håller på med tillverkning. Tror dansk statsminister att de nämnda genast avslöjar detaljer därför att lilla Danmark genom FN kräver svar, och om så ej är fallet, skulle Danmark då vara berättigat att döda och bomba i dessa länder? Det är den logiska konsekvensen av statsministerns svar till oss dumma tv-tittare som ingenting förstår.
- Det var obehagligt för statsministern att en numera f.d. major i FE (Forsvarets Efterretningstjeneste) till Berlingske Tidende läckte att Danmark gått i krig på falska upplysningar, grunder. Han gjorde det för att allmänheten skulle få veta de faktiska omständigheterna. Hans chefer gjorde ju ingenting trots upprepade rapporter bl.a. från honom. Danmarks tv-tittare fick se mycket friserade sidor i rapporten och de tomma fälten och sidorna talade sitt tydliga språk om den ovilja att redovisa fakta för borgarna som finns på statsministerns kansli. ”Det danske samfunds åbenhet”, kallas det.
- Räftst och rättarting! Enl. åklagaren/anklageren skulle f.d. majoren ha ”lækket fortrolige oplysninger om vurderingen af irakiske masseødelæggelsesvåben”. Han avser då de lögnaktiga, falska påståenden och anklagelser från CIA, MI6 som bl.a. funnits tillgängliga på internet, inte bara för Danmarks FE men också Ryssland och Australien. Nu skulle majoren ha ”straf for at bringe Danmarks nationale sikkerhedsinteresser i fare”. Vilka är dessa? Personligen anser jag lögnen vara den största faran för Danmark. Det är dumt och naivt att hävda att han skulle ha ”bringet Danmarks internationale sikkerhedsinteresser i fare”. Det har de gjort som drog Danmark in i ett aktivt krig mot medborgarnas vilja och utan att de vetat något.
- Frank Grevil dömdes till sex månaders fängelse för att han som whitsleblower avslöjat att dansk statsminister dragit in landet i ett meningslöst krig på falska och irrelavanta bakgrundsfakta, som han inte ens brytt sig om att kontrollera innan. Åklagaren vill ha strängare straff av ”hensyn til FEs troværdighed over for andre landes efterretningstjenester”. Struntprat/sludder og vrøvl! CIA? MI6? MI5? GRU? När lögnerna avslöjades i USA fick CIAs högste chef sparken. I England tog en expert sitt liv och BBCs högste chef avgick. Vapenkontrollanter på plats i Irak hade tidigare avslöjat falskheterna men det ville Bush inte lyssna på. Hans administration och Pentagon ägnade sig åt att smutskasta privatpersonen Hans Blix, vapeninspektörernas chef. Högre moral än så har man ej där. Hans Blix har avslöjat detta i tv flera gånger. Colin Powel som suttit och ljugit i en och en halv timme om foton av leksaksmodeller och dragit vittgående slutsatser, alla rysligt naiva och genomskinliga, har nu efteråt erkänt att han ljög. En utrikesministers heder och moral sträcker sig inte över lögnnivån. Källan till lögnen om att man i afrikanskt land haft anrikat bränsle färdigt till omedelbar användning om Saddam Hussein velat starta ett kärnhelvete på mycket kort tid i den regionen har avslöjats som lögnare. Detta ska sättas i relationen till att Bush själv innan kriget hotat med att han ville starta erövringen av Irak genom att använda små atombomber i regionen.
- Frank Grevils avslöjande består alltså inte av hemligheter som hotande landets säkerhet. Däremot avslöjade läckaget statsministerns självsvåld och FEs interna befäls- och arbets-brister. Detta skulle enl. åklagaren vara straffvärt 6 månaders fängelse. Majorens upplysningar hade presenterats cheferna upprepade gånger utan resultat. Frustrationen med att chefer i ansvariga befattningar inte (re)agerat adekvat enl. de tjänstekrav som säkert finns och detta fick honom att vända sig till Berlingske Tidende. Vad kommer nu att ske med B-T som publicerat allt? 6 mån fängelse till hela redaktionen eller ansvarit utgivare? Tidningen har givit spridning.
- För övrigt har terrorismen funnits så länge människan existerat. Den är alltid riktad mot civila som ej kan eller får försvara sig. Man kan inte bekämpa sådan med militära medel, men kan tvärtom använda dessa för att terrorisera. Vi har läst om det i historieböckerna om folkvandringarna, kristna kyrkans korsriddare, som ville roffa åt sig guld och ädla stenar. Vi har upplevt det i gamla Sovjet, Nazistaten, och dagens terrorismen utövas av Vladimir Putin i Tjetjenien, Ariel Sharon i Palestina, George W Bush i Afghanistan och Irak. Ohyggligheter mot civilbefolkningarna begås i Afrika, Mellanamerika och Sydamerika. Säkerhetstjänsterna i arabiska länder terroriserar civila, oliktänkare, whistleblowers, för dessa utgör hot mot deras egen existens.
- Bush har överreagerat hysteriskt eftersom inga amerikanska städer någonsin har hotats med något som tillnärmelsevis liknat det som amerikanska bombflyg har förorsakat europeiska och asiatiska städer såsom Hiroshima och Nagasaki. Han använder nu terroristhotet för att åsidosätta alla rättsprinciper, som gäller, internationella som Genève-konventionen, och juridiska. Hans bödlar kidnappar utan saklig grund människor till tortyrläger som Guantanamo, där också barn hålles fångna. Bush’s gode vän, amerikanske försvarsministern har personligen givit tillåtelse till tortyranvändning. Han har berättat detta från talarstolen för alla länders tv-tittare. Högre moral än så finns inte på den nivån.
- Jag undrar vad det är för mänskliga behov som fått alla fria människor att hoppa på lögnen och spela med? Bush sa i början att “alla som inte är för mig är emot mig” och alla som var emot klassades som terrorister och fick t.ex. sina ekonomiska tillgodohavanden okritiskt frysta av finansinspektionerna t.ex. i Sverige. Numera kidnappas de till tortyrländer av amerikanska busar med rätt att döda s.k. agenter. Operationerna är godkända av Bush personligen och hans försvarsminister i Pentagon. En verksamhet Bush nu försöker legalisera. Vem kan bevisa sin oskuld när de ska göra det inför spöken, utan konkreta fakta, bara misstankar och luddiga påståenden?
- Den fria människan bygger just nu sitt eget fängelse. Vi skapar just nu terrorismen åt oss själva. Vi är våra egna terrorister. Det tycks Innefatta också tanke- och yttrandefriheten.
- Sanningen kostar.