Författare Ämne: Dansk gidsel i Irak... Soldater skal blive.  (läst 2089 gånger)

Bo Nessling

  • Gäst
Dansk gidsel i Irak... Soldater skal blive.
« skrivet: 18 augusti 2004, 14:04:16 PM »
Søndagsavisen 14-15 Aug 2004
Dansk gidsel i Irak... Soldater skal blive.
Forestil dig følgende: En dansker (= okkupationssoldat) er taget som gidsel i Irak (= okkuperet land af bl.a. danske bevæbnede soldater) og gidseltagerne (= frihedshelte som prøver på at få landet frit igen) vil kun løslade danskeren, hvis den danske regering (hjemme i Danmark) trækker sine soldater (sic!) ud af landet. Bør Danmark i den sitaution trække sine tropper (sic!) hjem for at redde danskerens liv?
- Nej, mener et klart flertal af den danske befolkning (som ikke har forstået omfanget i spørgsmålet). Er fangens forældre og søskende bland disse? 65% siger at vi i sådan en sitatuation ikke bør give efter for gidseltagerens krav og trække soldaterne hjem. Forsvarsminister Søren Gade, V, tolker dette som en solid opbakning til den danske politik om ikke at give efter for trusler.
- Dette viser mig at enten er forsvarministeren mere lojal over for statsministeren, som trak Danmark ind i krig fordi at makkeren Bush forlangte det og Søren Gade ønsker at blive genvalgt ved næste valg eller så er han ikke den store tænker fordi han ikke har forstået.
- Vi kan gøre en anden sammenligning med tyskernes besættelse af Danmark hvor der blev tilsat en regering som i alt føjede sig efter okkupanternes påbud og krav mens oprørerne var de slemme modstandshjelte som ikke kun lavede modstand men også ødelagte bygninger, fabrikker og dræbte tysker, okkupanterne. Tror danske politiker signerede V och DF at de har eneret til at uden konsekvenser okkupere et land som på ingen måde truede Danmark og danskerne?
- Hvad er det for Stor Tænker som gør såden en sammenligning med forbrydere i et land fx Danmark, som tager gidsel for at få penge eller noget lignende og forhandler med dansk politi?
- Den såk. regering som nu er i Irak er en amerikansk satellitregering som kun adlyder deres amerikanske herrer og opdragsgivere.
- Hvornår skal mennesker opdage hvad det hele handler om? USA og allierede (inkl. Danmark) har startet ett krig imod et forsvarsløst land (efter manga års økonomisk isolering), et land som ikke på någon måde truede Danmark eller allierade.
- Synes Du at det er ret og rigtig at forsvare sit land hvis truet af andet land? Så synes jeg at Du skal give irakerne og afghanernde den samme ret!

Filosofen

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 3
  • Karma: 0
    • Visa profil
Dansk gidsel i Irak... Soldater skal blive.
« Svar #1 skrivet: 26 september 2004, 23:13:36 PM »
Jag är inte van vid att läsa danska, men det är bra med övning :)