Frfattare mne: Vem ska man lysna och tro på ?  (lst 3518 gnger)

Katrin

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 3
 • Karma: 0
  • Visa profil
Vem ska man lysna och tro på ?
« skrivet: 19 juni 2004, 11:28:51 AM »
Om ett barn blir utsatt för incest vem vänder sig barnet till då ?
Även om ett barn visar tydliga signaler på att något är fel hos myndigheter och hälsovård – så är det sällan det dyker upp några incestanklagelser som förklaring .
Talar man med polis och åklagare så säger samtliga att det är mycket få män som erkänner övergreppen , till och med om det finns bildbevis så förnekar dem....Vad ska man göra då …vem ska man lyssna på ?

Idag finns det många mammor som tvingas och lämna sina barn  till umgänge – barnen kommer hem och skriker att det inte vill till pappa något mer och att barnen vill dö …och berättar på ett barns vis om sexuella handlingar eller ofredande och är röda i underlivet och andra fysiska problem.
Trots detta beteende så tillåter inte papporna att barnen får psykolog behandling utan kontrar med att mammorna är psykiskt störda och det handlar om annat .

Vad ska man göra då ? Fortsätta och lyssna på två vuxna människor där ord står mot ord eller hjälpa barnen ?

Jag skäms över att man får denna diskussion att handla om den som anklagar eller den anklagade
För det handlar om våra barn inget annat – det konstiga är att så många ”falskanklagade fädrar”
tillåter inte psykologbehandling eller annan behandlig av barnet…de är inte speciellt öppna för att - någon annan - kan gjort något med barnet....utan de får det till en konflikt mellan moden och fadern ...

Vad det en handlar om – konflikt – psykisk störning – sexuella övergrepp – så bör barnet få behandling om det visar symtom oavsett vad som orsakar barnets problem .

Men vårt samhälle står mer på pappornas sida än barnens sida och barnen blir fortfarande lidande …och socialtjänsten gör sällan några riskbedömningar ....utan barnet ska umgås med sina föräldrar - kanske en våldtäktsman.....

Lillamy

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 64
 • Karma: 0
  • Visa profil
Re: Vem ska man lyssna och tro på ?
« Svar #1 skrivet: 11 mars 2005, 02:54:17 AM »
Lyssna alltid på barnet!
Misstro aldrig ett barn det kan ge skada och men för livet.
med riktiga trauman.

Gör allt för att skydda barnet!
mvh Lillamy
Mamma med lvuade barn 02.Hon slåss för dom mänskliga rättigheterna & föräldrarnas barnens till att leva som en familj.Skänker speciellt tankar till dom barn/föräldrar som är bara ett minne blott idagsom inte klarade av splitringen.Må ni vila i frid.