Författare Ämne: Tre olika situationsbilder  (läst 2451 gånger)

Bo Nessling

  • Gäst
Tre olika situationsbilder
« skrivet: 15 maj 2004, 17:37:47 PM »
1. Nogen der laver mad til husvilde spørger om de ikke måtte få krummerne fra de riges borde efter kronprinsparrets bryllup. Nej, den går ikke fordi det er portionsbestillinger. I bladene kan man læse at de gamle spiser alt for dårligt p.g.a. mangelfuld økonomi og andre årsager. I Helsingør skulle man spare penge så gamle på plejehjem fik ikke drikke tilstrækkelig med juice i den hede sommer da temperaturen viste mere end plus 30 grader og i Frankrig døde mange fordi de ikke fik tilstrækkelig med væske at drikke.

2. Jeg skifter program i fjernsyn fra bryllup til samtidigt vist svenskt program. Det var en voldsom kontrast. Sultekatastrofe truer i Tchad. Nu!! Børn bliver begravet på stribe. Læger uden Grænser advarer. Det er en hastesag men FN nøler. Der findes ikke penge nok. Det har sket før at FN og EU har lovet penge men sagsbahandlingerne tager sa lang tid, flere år, at de som behøver mad og vand når at dø forinden. Mexiko sank i ler men penge skulle nok komme. Tre år senere havde man ikke mere noget behov for akut hjælp!

3. Man holdt “frokostmøde” med udenrigsministrene fra EU her i Helsingør. Imens de spiste og drak godt på Kronborg havde man forberedt det også for journalisterne på Teknisk Museum her i Helsingør. Bordene der var dækket op med mængder av mad og drikke for hundredvis av sultne journalister. God omtale betyder meget for en kommune som Helsingør. Men hvad skete der? Der kom ikke en eneste sjæl og al mad blev smidt væk til glæde og nytte for hvem? Fuglene?

Jeg er bevidst om at mad herfra fra en enkelt begivenhed ikke kan helbrede alle i Tchad. Det er heller ikke meningen med denne optælling. Men skulle man ikke kunne planere bedre? Skulle man ikke kunne være lidt mere generøs? Skulle man ikke kunne forlange at hjælpeorganisationer var hurtigere med deres akutte hjælp? Hvorfor skal så mange bureaukrater tage stilling til en beslutning som allerede er godkendt? Hvorhen går nu alle penge? Til krige? “Demokratiseringsprocesser“?