Frfattare mne: LVU är ett administrativt beslut...  (lst 5576 gnger)

Pappa? & Mamma?

 • Gst
LVU är ett administrativt beslut...
« skrivet: 06 mars 2004, 19:59:54 PM »
...som ej gäller utanför Sveriges gränser.(Rätta mig om jag har fel).

Vad händer om jag för mitt barn till Danmark?
Kan danska poliser eller myndigheter göra något mot mig i Danmark?
Kan svenska poliser eller myndigheter göra något  mot mig i Danmark?
Kan NÅGON tvinga mig tillbaka till Sverige?

Pappa utländsk medborgare (har dock permanent uppehållstillstånd i Sverige), barnet är både svensk- och utländsk medborgare.
Mamma är svensk.

Snälla svara oss snarast, vi är desperate efter att ha levt i detta helvete i snart 1½ år!

Mvh, Pappa? & Mamma?

susanna svensson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 280
 • Karma: 0
  • Visa profil
LVU är ett administrativt beslut...
« Svar #1 skrivet: 07 mars 2004, 07:53:54 AM »
Jag vet inte vad som händer? En familj som flydde till Norge från sverige klarade sig, men där var alla i familjem Norska medborgare. Socialen i Sverige försökte dock få barnen utlämmnade så att de fortsättningsvis kunde vårdas i fosterhemmet där de tvingats plocka bajs med händerna. I ert fall verkar det ju som att ingen av föräldrarna är Danska medborgare och att mannen är invandrare från ett annat land. Danmark har väl inte direkt gjort sig känt för att behandla invandrare väl. LVU gäller inte utomlands såvida myndigheterna inte i skymmundan fixat når EU direktiv om detta. Det som kan hända är att Svenska myndigheter efterlyser er för egenmäktighet med barn och att de danska myndigheterna utlämmnar er till Sverige. EU rätten har ändrats så att det går lättare att utlämna folk mellan olika EU länder.

Pappa? & Mamma?

 • Gst
Vi ska åka vidare...
« Svar #2 skrivet: 07 mars 2004, 12:44:55 PM »
Hej!

Det är inte så att vi tänkt stanna i Danmark.
Bara ta oss dit (till flygplatsen) för att ta flyget till annat land (utanför EU).
Vad vi undrar är om vi kan känna oss säkra i Danmark eller om vi måste "vara på vår vakt" tills vi är i luften i ett flygplan?

Mvh, Pappa? & Mamma?

susanna glömde logga in

 • Gst
LVU är ett administrativt beslut...
« Svar #3 skrivet: 07 mars 2004, 14:53:44 PM »
Jag vet inte har ni tur så kanske ni klarar det.

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlgg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
Konsekvensanalys
« Svar #4 skrivet: 07 mars 2004, 14:57:32 PM »
Hej Mamma? och Pappa?

Inledningsvis måste jag upplysa er om att jag tycker att det är förfärligt att ni måste överväga att ta ert barn och fly från välfärdsstaten Sverige och dess socialbyråkrater för att rädda er son och er mänskliga rättighet till privat och familjeliv.

Det är föräldrarnas primära skyldighet - vare sig det är i människosläktet eller i djurvärlden - att skydda sin avkomma från fara. Ingen närmar sig en algko med kalv eller tar en tigerunge eller en lejoninnas unge. Men, föräldrar i Sverige förväntas sitta helt passivt och se på medan socialtjänstens personal med benäget bistånd från domarna i förvaltningsdomstolarna konfiskerar deras barn och skänker bort dem till betald vårdpersonal.

Det är bra att ni försöker utröna vilka konsekvenser det kan ha att kidnappa tillbaka sitt av socialtjänsten kidnappade barn och fly från Sverige. Socialen gör aldrig en konsekvensanalys när de tar barn från sina föräldrar!

Brottsbalken 7:4 stadgar följande
4 § Den som obehörigen skiljer ett barn under femton år från någon som har vårdnaden om barnet döms för egenmäktighet med barn till böter eller fängelse i högst ett år, om gärningen inte utgör brott mot frihet. Detsamma gäller, om den som gemensamt med någon annan har vårdnaden om ett barn under femton år utan beaktansvärt skäl egenmäktigt bortför barnet eller om den som skall ha vårdnaden obehörigen bemäktigar sig barnet och därigenom själv tar sig rätt.
Till ansvar enligt första stycket döms också den som obehörigen skiljer ett barn under femton år från någon som vårdar barnet med stöd av lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga, om gärningen inte utgör brott mot frihet eller främjande av flykt.
Är brott som avses i första eller andra stycket grovt, skall gärningsmannen dömas till fängelse, lägst sex månader och högst fyra år. Lag (1993:207).

I fallet Alexander Aminoff reste socialtjänstens personal till Helsinki och förde tillbaka honom sedan han hade flytt undan socialtjänsten i Lidingö och de omänskliga förhållandena i fosterhemmet. JO åtalade inte eftersom man ansåg att socialens personal inte kunde veta att det var brottsligt att kidnappa den 12-åriga pojken och föra honom tillbaka till Sverige.

När det gäller biologiska föräldrar intar statsmakterna en helt annan hållning.

Läs gärna om kvinnan från El Salvador som försökte rädda sina barn undan socialtjänsten
Tvångsomhändertagande av utländska barn och fallet Martina Sinahan Ung mor flydde utomlands med sin dotter som hotades av tvångsomhändertagande.

Fallet då den norska familjen i Nora flydda tillbaka till Norge med sina barn slutade lyckligt. Det finns två artiklar om Norafallet på NKMR:s hemsida. För barnens bästa - Ompröva då dessa felaktiga beslut och Den norska familjen i nora "kidnappade" sina barn och flydde tillbaka till norge

Jag önskar er lycka till!

Ruby H-C