Författare Ämne: Er vi borgere rabiessmittede hunde? Polisen är farlig.  (läst 3324 gånger)

Bo Nessling

  • Gäst
Er vi borgere rabiessmittede hunde? Polisen är farlig.
« skrivet: 04 mars 2004, 17:04:21 PM »
Er vi borgere rabiessmittede hunde? Polisen är farlig.
1. Dirty 007 Harry, med ret at dræbe. Politiet har alieneret sig fra sin tidligere rolle som ansvarlig for lov og orden. Dirty Harry, amerikansk fjernsynshelt, politibetjent, sej, skyder først, make my day, spørger bagefter. Han har og får altid ret, og dette gør ham egentlig til samfundets fiende gör honom/henne egentligen till en samfundets fjende, som man skal holde sig på fjernt afstand fra. 007 med rätt att döda. Polisen i Danmark och Sverige skaffat ammunition som ger sådana svåra och obotliga skador att de inte tillåtes ens för djurjakt. Polisen har blivit farlig. Ung kvinnlig polis på skjutbana tillfrågades om hon visste vad ammunitionen hade för effekter. Nej, sa hon glatt leende och fortsatte skjuta. Jag skulle inte vilja vara i hennes kläder när hon första gången ser effekterna av sin första människoträff.
2. Alienationen blir mer och mer aktiv och därigenom synlig och tydlig.Polisskolor rekryterar fel elever och aspiranterna kontrolleras inte fortlöpande. Undervisningen har vissa brister. Ingen har fått lära på polisskolorna att man faktiskt kan stoppa en bil utan att skjuta ihjäl alla inne i den. Har inte polisskolor lärt aspiranter att man kan och ska kommunicera i första hand muntligtverbalt och då hövligt. Man kan ikke kun råbe til mennesker som om vi var nogle gale hunde som ikke forstår noget som helst og lige derfor måtte skydes ved første blik. Civilbetjente spadserede en nat i Malmø, fik øjne på nogle unge mæand som stod og hyggesnakkede. En betjent råbte noget. De blev bange og løbte der fra. Betjenten forfulgte den ene drengen sat sin pistol mod hans baghoved og skød. Drengen er dræbt. Han klarede frisag med motiveringen at politiarbejde er stresset. Ved man ikke yrkets vilkår når man søger til politiskolen? Hvor længe skal man her i Skandinavien bruge dette til forsvar for vold og mord? Skulle en hjernekirurg nægte at afslutte en påbegyndt operation fordi han synes at blod er modbydeligt til farve. lugt og konsistens? Eller end værre, skulle dette give ham retten at dræbe sin patient af denne grund?
3. Polisen skjuter först, frågar sen. Vid situationer, t.ex. när någon ska ID-kollas skjuter man för att döda. Också flyende i ryggen så man kan inte påstå att polismannen känt sig hotad och skjutit i nödvärn. Det har skett minst två gånger i Sverige. I ett fall var det ett slags kollegial hämnd som fick en polisman att skjuta sönder ryggraden på en liggande obeväpnad.
4. Polismän har alltmera kommit att framstå som bödlar och mördare i uniform och jag accepterar inte att polisen ska utreda brott begångna av vänner/kolleger. Karlstad: Osmo Vallo hade alkoholproblem (inga narkotikaproblem) efter ett tragiskt dödsfall där hans nyfödda barn dött. Han var stillsam, bråkade aldrig. Hans bror var känd av polisen och det var han som skulle gripas. Två polisbusar med hund fann inte den sökte men väl brodern. Det var skojigare/sjovere att leka med/skrämma honom efter gammalt SA/SS modell. Han belades med handbojor på ryggen, sparkades (njurarna) misshandlades För att inte folk skulle störa släpades han in i trappuppgång och slängdes på magen. Schäferhunden tilläts bita honom i ansiktet. Nu kom de boende och blev vittnen (aldrig hörda). Den fetaste mördaren (uppsåt fanns, herr domare!) ställde sig på hans rygg och trampade till. Han kvävdes som i Løgstørfallet. Rättsmedicinsk expertis i New York förklarade hur. I Osmo Vallos fall belönades mördarna och hunden med kollergernas beundran och hela rättsmaskineriet inkl. rättsläkarna ställde upp för dem. Jag har i tv aldrig hört så mycket trams som när ansvariga skulle svara på enkla frågor senare. Jag anmälde fallet till Ombudsmannen och fick det arroganta svar att det var bra som det var, han fann inget skäl att undersöka ytterligare. Några år senare fick han tänka om. Någon förstahjälp gavs ej (i lighed med senere hen Jonna Ørskovs søn). Men i minst två år blockerade modern gravplatsen för att förhindra myndigheterna att göra sig av med kroppen innan godkänd obduktion var gjord. Sedan hade man mage att sände en räkning till henne för hyra av isskåpsbrits! Ansvarig åklagare ville inte ens ha aktinsikt, dömde enbart på felaktigt och bristfälligt underlag. Detta kan inte ha varit oavsiktligt.
5. Civila polismän (tre) överfaller oprovocerat och en bryter av sadistisk elakhet benet på Veronica utanför Klub Fellini i Köpenhamn sommaren 1996 (sitter grensle över hennes ena ben och gungar tills det knäcks) och i arresten nekas hon i 6 timmar läkarvård. Omöjligt i Sverige, där hon körts direkt till sjukhus. Bödlarna skrattar här åt hennes tårar. Danmark är det enda land i EU som använder benlås, finns det något skäl till denna tortyrform av gripande? Hur ska en man kunna fly när han ligger på magen med händerna i handbojor på ryggen? Folketingets Ombudsmand ingriper inte och här i landet får ingen ha åsikter om de inte själv är drabbade.
6. Reimar Bo berättade i tv ca 1991-92 om ett fall där föräldrar får telefonsamtal från polisstation i Köpenhamn. Nu kan de hämta honom. Vem? Sonen. Vaddå hämta? Kroppen! Han är nämligen död! Familjen vet inte ens att han suttit i och dött i polisens varetægt. Hur han dött får ingen veta, han var frisk vid gripandet. Kvinnlig politidirektør försvarar detta, ljuger åhörarna rätt upp i ansiktet. Vilket hon också gör några år senare, samma kvinna, som då suttit som chef för PET/Säpo/Säk under den tid då man där ingått avtal om straffrihet med en MC-medlem ('entreprenör') betr. vapenförsäljning till andra i samma brottssyndikat. Hon säger sig veta att PET aldrig gjort sådan överenskommelse med representant för kriminell verksamhet i DK. Vad säger att medlemmar av sådan yrkeskår är värda något förtroende överhuvud taget?
7. Häromdagen fick vi veta att familjen Ørskov fått sin son dödad av busar/bøller från Løgstør polisstation. Den som ska utreda skador och dödsfallet är statsadvokat som en gång tjänstgjort som v.politidirektør i Løgstør, har arbetat tillsammans med en av de mordmisstänkte polismännen, gissa vad hon kom fram till? Att hans död var naturlig? Hon vet att hon är jävig/inhabil men upplyser ej om detta vilket varit en självklarhet i Sverige. Hon skulle där helt enkelt fråntagits uppgiften. Hon nekar (har hon ingen rätt till!) att ompröva fallet, så modern Jonna Ørskov har nu polisanmält fyra polismän på platsen som underlåtit att ge första hjälpen. Varför fick inte de ditkallade 'Falck-redderne' vittna? Varför har hon inte fått advokathjälp,varför har hon och advokaten nekats aktinsikt, varför har modern ej fått obduktionsprotokoll som hon har begärt att få ut och har rätt till? Vem sitter och saboterar advokatens försök att få tillgång till fakta?
8. Alternativt ved EU-topmøden kan politibetjente beses men da i krigsudstyr som når de skal kidnappe børn fra deres forældre som her i Helsingør. I Gøteborg og København er de tungt bevæbnede, slår, mishandler og pågriber også sagesløse forbipasserende. De bryder deres egne vedtagne regler at ikke provokere demonstranter ved at infiltrere med maskerede civilbetjente bevæbnede med knipler til trods for at det er forbudt for almindelige borgere at dække ansigtet. I Gøteborg ønskede politiet ikke nogle numre på hjelme for at ingen skulle kunne melde for vold.