Författare Ämne: Till Ruby  (läst 7417 gånger)

Anonymous

 • Gäst
Till Ruby
« skrivet: 27 januari 2004, 21:15:33 PM »
Jag har en enkel fråga och den lyder så här; varför tar ni bort eller stänger av inlägg/diskussioner som inte stämmer överens med era åsikter? Det ger ju ingen rätt bild av vad som verkligen sker ute i samhället. Förnekar ni på nkmr verkligen att barn blir misshandlade av sina föräldrar och tror ni på fullaste allvar att alla barn som hamnar i fosterfamiljer blir hjärntvättade och att dessa familjer tillsammans med soc vänder barnen mot föräldrarna. Nkmr ska, så vitt jag förstår verka för de mänskliga rättigheterna. Är det inte en mänsklig rättighet att få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö? Om inte de biologiska föräldrarna klarar av att ge barnet detta och barnet far illa så är det inte mer än rätt att barnet blir omhändertaget, för barnets skull. Eller ni kanske anser att det bara är föräldrar som har rättigheter men inte barn. Det är mer synd om barnet/barnen för de väljer absolut inte sina föräldrar eller ens att födas!
Tänk er lite för innan ni häver ur er en massa smörja ni inte vet någonting om!!!!

Anonymous

 • Gäst
Re: Till Ruby
« Svar #1 skrivet: 28 januari 2004, 23:55:53 PM »
Citat från: "Anonymous"
Jag har en enkel fråga och den lyder så här; varför tar ni bort eller stänger av inlägg/diskussioner som inte stämmer överens med era åsikter? !!!!


Forgive me for answering in English, but these are NKMR's foruns, if they feel content is inappropriate, it is theie right to remove it or ban it.

Citat från: "Anonymous"
Jag Det ger ju ingen rätt bild av vad som verkligen sker ute i samhället.


You mean..."I disagree with the opinions exxpressed here. my view is the correct  one"Citat från: "Anonymous"
Förnekar ni på nkmr verkligen att barn blir misshandlade av sina föräldrar och tror ni på fullaste allvar att alla barn som hamnar i fosterfamiljer blir hjärntvättade och att dessa familjer tillsammans med soc vänder barnen mot föräldrarna.


As far as I am aware, NKMR does not deny this, what NKMR objects to is the flagrant abuse of both parent's and children's rights in the travesties that pass for Socialtjanstens's investigations and reportsCitat från: "Anonymous"
Nkmr ska, så vitt jag förstår verka för de mänskliga rättigheterna. Är det inte en mänsklig rättighet att få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö? Om inte de biologiska föräldrarna klarar av att ge barnet detta och barnet far illa så är det inte mer än rätt att barnet blir omhändertaget, för barnets skull. Eller ni kanske anser att det bara är föräldrar som har rättigheter men inte barn. Det är mer synd om barnet/barnen för de väljer absolut inte sina föräldrar eller ens att födas!
Tänk er lite för innan ni häver ur er en massa smörja ni inte vet någonting om


Most of the people who post here know only too well of that which they speak, most of them do not hide behind anonymous posts and most us think we are fundamentally better at figuring out what constitutes a safe and loving enviroment, and the answer to that is very rarely the swedish state.

You are of course entitled to take your opinions elsewhere, that is freedom.

Marianne Skånland

 • Gäst
"Debatt"
« Svar #2 skrivet: 29 januari 2004, 16:45:51 PM »
Bergen 29.01.04

Jeg slutter meg til hva han/hun skriver, den siste gjesten, som skriver på engelsk.

De ofre NKMR prøver å hjelpe er ofre for aksjoner fra  våre statsmyndigheter. De har ikke, i våre samfunn, den fundamentale rettighet man skal ha i en demokratisk rettsstat: retten til "equality of arms", en "kontradiktorisk" rettergang, dvs en rettergang hvor begge parter har like rettigheter. Det går igjen i omtrent samtlige barnevernssaker at myndighetenes representanter: sosialetaten, deres psykologer og advokater, kan lyve og spinne opp hva som helst av påstander, og vinne frem med dem  FORDI de representerer myndighetene.  Mens den private part, som fortvilet forsøker å verge sin familie, ikke minst barna, ikke blir lyttet til, selv når de kan BEVISE at myndighetene lyver og skader. Om ikke annet, ødelegger den offentlige part og rettsapparatet den private part gjennom å ruinere dem økonomisk, mens det offentlige bruker ubegrenset mange millioner på å ødelegge familien. Dette er naturligvis ingen "equality of arms".

Denne handlemåte fra myndighetenes side glorifiseres i former for "debatt" som bare kan betegnes som demagogisk propaganda. Den har lett og fri adgang til så å si alle  presse-, radio- og tv-fora, foruten at deres "meninger" og "syn" igjen og igjen hamres fast gjennom offentlige "rapporter" og "evalueringer" og "lov-proposisjoner" og "forsknings-beretninger". De mennesker som skades av de samme myndigheters overgrep, har nesten ingen mulighet for å komme til orde. Gang på gang går det igjen at journalister og redaktører foretrekker å holde seg inne med myndighetene, ikke irritere dem, og bare lettvint unnlate å undersøke om det kanskje kunne være slik at enkeltmennesket forteller sannheten og myndighetene ikke.

I denne situasjon skulle det bare mangle om myndighetenes lakeier skulle ha fri adgang til også å ødelegge nkmr og/eller nkmr's debattforum med sitt nonsens slik at mennesker i nød som er så heldige å finne frem til nkmr's nettsted, blir skuffet over å finne enda en ørkenvandring av meningsløs myndighetsbeundring på nkmr's sider.

Jeg har sett, og av og til skrevet innlegg på, debatt-seksjoner i nettavisene for aviser, som de norske VG og Aftenposten. Der er det tydelig at mer og  mindre profesjonelle barneverns-forsvarere bruker ubegrenset tid og energi for å ødelegge ethvert nødskrik fra familier som blir mishandlet av myndighetene. Jeg kjenner deres "stil" og "argumenter" temmelig godt. Disse debatt-trådene ødelegges nærmest. Igjen er det også typisk at myndighets-lakeiene, på tross av at de ikke har noe å være redd for, ALLTID er anonyme.

Mange av ofrene skriver også anonymt, men i deres tilfelle er det tilgivelig og antagelig fornuftig: Jeg kjenner meget konkrete eksempler på at de blir mishandlet på nytt, enda sterkere, av barnevernet og deres advokater, hvis de går ut offentlig med sine historier. Det blir brukt som et våpen MOT dem i deres kamp for sine barn. Jeg har også selv opplevet, flere ganger, at jeg som sakkyndig vitne i retten er blitt  forsøkt diskreditert og svertet fordi jeg skriver artikler om barnevernet og spesielt fordi jeg er medlem av nkmr og har prøvet å hjelpe barneverns-ofre gjennom nkmr. Det er blitt mer enn antydet at nkmr skulle være en slags mystisk, kanskje lovstridig organisasjon, fordi vi kjemper for ytringsfrihet, rettsstat og menneskerettigheter når våre myndigheter blatant undertrykker dette.

Jeg har også skrevet innlegg til noen nett-debatter i svenske aviser. Der er de blitt fjernet, eller nektet publisert, når de ikke bare uttrykker at jeg "mener" noe relativt harmløst, men når jeg har kunnet gi konkrete opplysninger om den svenske stats overgrep mot sin befolkning. Min erfaring er at ytringsfriheten i Sverige er ubegrenset når man kritiserer andre land som ikke er som Sverige, men at den er temmelig ikke-eksisterende når man kritiserer det offentlige Sverige.

Til den anonyme som mener at myndighets-forsvarerne bør ha fri adgang til å overdynge nkmr's debatt med sin vanlige propaganda: Man kan jo nå for eksempel lese samtlige av nkmr's artikler om Götene-fallet, før man  skråsikkert hevder at nkmr's medlemmer og sympatisører uttaler seg om  noe vi ikke vet. Vi vet dessverre så altfor godt hvilken dyster realitet våre myndigheter skjuler under en idylliserende overflate.

Til Ruby: Sørg for at myndighets-forsvarerne ikke får ødelegge. Hvis de viser tendens til å ta overhånd med sine innlegg, med de kjedsommelige nonsens-påstandene vi om igjen og om igjen hører og ser og kjenner igjen, så MÅ du faktisk fjerne dem. Det er ikke ytringsfrihet å tillate noen som slipper så glimrende til i alle andre fora, å ødelegge vårt.

Hilsen
Marianne Skånland

Anonymous

 • Gäst
Sekter
« Svar #3 skrivet: 29 januari 2004, 18:21:20 PM »
Efter att ha läst och tagit del av mycket här på Nkmr hemsida så är det inte utan att man kan dra paraleller med nkmr och sekter. Ni lever i egen inskränkt värld och vägrar ta in sanningen! Ingentig är svart eller vitt. Era åsikter är det rätta och vad andra säger är bara påhitt eller för att de inte vet bättre. Det utförs en påtaglig hjärntvätt av desperata och förtvivlade människor utan större svårigheter eftersom dessa människor i sådana lägen är väldigt lättmanipulerade. Man får dessa människor att tro att Nkmr är deras "GUD" och att allt kommer ordna sig bara man lyssnar blint på vad de säger.
Det är hemskt att se att sånt här försigår, mycket hemskt.

Anonymous

 • Gäst
Re: Sekter
« Svar #4 skrivet: 29 januari 2004, 19:50:03 PM »
Hhhm, you wouldn't by any chance work for the socialservices, you seem  to share their ability only to read and understand the bits you wish to.

Citat från: "Anonymous"
Efter att ha läst och tagit del av mycket här på Nkmr hemsida så är det inte utan att man kan dra paraleller med nkmr och sekter. Ni lever i egen inskränkt värld och vägrar ta in sanningen! .


I repeat, whose truth? I have noted these precise same tendencies in the Social Services

Citat från: "Anonymous"

Ingentig är svart eller vitt. Era åsikter är det rätta och vad andra säger är bara påhitt eller för att de inte vet bättre. .


Isn't this exactly what you are saying? That your opinion is the only correct opinion?

I refer you to my original point. No one here denies that children are mistreated.

Citat från: "Anonymous"
Det utförs en påtaglig hjärntvätt av desperata och förtvivlade människor utan större svårigheter eftersom dessa människor i sådana lägen är väldigt lättmanipulerade. .

Funnily enough, this is exactly what the social services tried to do to my children, my wife and myself.
Citat från: "Anonymous"
Man får dessa människor att tro att Nkmr är deras "GUD" och att allt kommer ordna sig bara man lyssnar blint på vad de säger. Det är hemskt att se att sånt här försigår, mycket hemskt.


Dear, oh Dear, No one believes that Ruby...or the NKMR for the matter is a living or an organisational manifestation of the Lord. Believe you me, the things the social services do are far worse than anything going on the pages of this forum.  

You have studiously avoided addressing the issues that you raise. You practise the very abuses you complain of and make wild unfounded allegations.

You are clearly a social services mouthpiece and I prescribe a dose of openmindedness, compassion and tolerance to be taken twice daily until you feel better plus a change of job to something more respectable like politics, journalism or loansharking.

bhu73

 • Newbie
 • *
 • Antal inlägg: 6
 • Karma: 0
  • Visa profil
Damn...that post was not supposed to be anonymous
« Svar #5 skrivet: 29 januari 2004, 20:24:23 PM »
I forgot to login.......but I guess there arent many english speakers here
We fought the Soc......
             ........  and we won !

Anonymous

 • Gäst
Till Ruby
« Svar #6 skrivet: 29 januari 2004, 20:37:35 PM »
förnekelse, ständigt denna förnekelse. Jag säger inte att socialen alltid gör  rätt. Det finns ingen människa som gör det och så vitt jag vet så är myndigheterna uppbyggda av människor. Vad jag avskyr är att det FAKTSIKT finns folk på den här sidan som säger att barn INTE far illa i sina hem! Men faktum är att det visst finns barn som far förbannat illa i sina hem och det är sannerligen tur för dessa barn att det finns en trygghet dvs LVU. Eller vad tycker du man ska göra. Ska man låta dessa barn få bo kvar i sina hem tills de blir ihjälslagna eller själva tar sina liv??? Skulle du vilja bli torterad?? Svaret är NEJ, vem vill det. Socielen står inte för någon hjärntvätteri. Men jag förstår att det är svårt att ta in det jag skriver då ni lever i en annan värld!

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlägg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
NKMR:s Diskussionsforum är till för sakliga debatter
« Svar #7 skrivet: 30 januari 2004, 10:27:22 AM »
Stort TACK till bhu73 och Marianne Skånland för era inlägg.

Än en gång vill jag informera "Gäst" om att NKMR:s Diskussionsforum är till för sakliga debatter om de missförhållanden som råder i de nordiska länderna vad gäller tvångsomhändertagande och fosterhemsplacering av barn.

Det här diskussionsforumet är inte till för personliga uppgörelser eller förtal av andra personer. De som vill ha personliga uppgörelser eller förtala andra personer får gärna skapa egna hemsidor till detta ändamål.

Moderatorerna för detta Diskussionsforum är strängt upptagna personer och vi har annat att göra än att använda vår värdefulla tid att städa bort opassande inlägg.

Jag sätter härmed punkt för den här diskussionen.

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

mark_rowlands

 • Newbie
 • *
 • Antal inlägg: 8
 • Karma: 0
  • Visa profil
Till Ruby
« Svar #8 skrivet: 30 januari 2004, 22:19:36 PM »
Citat från: "Anonymous"
förnekelse, ständigt denna förnekelse.


Phew, you either cannot, or will not read what I have said.

Citat från: "Anonymous"
Jag säger inte att socialen alltid gör  rätt. .Something we can agree on, thats good

Citat från: "Anonymous"
och så vitt jag vet så är myndigheterna uppbyggda av människor..


You have clearly not stood in a room with a director of the social services stamping his foot on the floor screaming "I am the one who decides here"

Citat från: "Anonymous"
Vad jag avskyr är att det FAKTSIKT finns folk på den här sidan som säger att barn INTE far illa i sina hem! ..


Please cite examplesCitat från: "Anonymous"
Men faktum är att det visst finns barn som far förbannat illa i sina hem..


no one disagrees with that

 
Citat från: "Anonymous"
och det är sannerligen tur för dessa barn att det finns en trygghet dvs LVU. ..


oops......  even  BUP's own statistics show that children subject to LVU have higher rates of criminality / drug abuse / psychiatric problems.

 
Citat från: "Anonymous"
Eller vad tycker du man ska göra. Ska man låta dessa barn få bo kvar i sina hem tills de blir ihjälslagna eller själva tar sina liv??? Skulle du vilja bli torterad?? ..


Nope, but perhaps we should try and help those families?  Your argument seems to be "whack in an lvu. put the perpertrator in prison and thats it, problem solved.

 
Citat från: "Anonymous"
Socielen står inte för någon hjärntvätteri. ..


Beg to differ there. In our case, the day after our children were taken under LVU, the social workers informed their grandparents that they had to face the fact that I was a child abuser,  they informed also the daycare staff of that fact and systematically fed our children that information. This was even before any medical or police investigation this all based on the word of an 18 year old trainee who gave secreal conflicting accounts.


 
Citat från: "Anonymous"
Men jag förstår att det är svårt att ta in det jag skriver då ni lever i en annan värld!


Nope, its not hard to understand, your problem is that you simply cannot believe that there are people who don't abuse their children and that there are social workers who do abuse their powers.

I have documents from the social services (which I obtained by court order because they refused initially to provide them) where they comment on the fact that they have lied and conclude that "well, it's ok because its up to us what we do or dont include in our reports"

And if you were wondering, Tingsratten found unanimously against the Social Services and our children are back with us and we are all doing ok.
Thanks for your human concern and compassion and if you want to take this off list and discuss it with me you are welcome ...mark.rowlands@mypost.se

unknown

 • Gäst
Ämne
« Svar #9 skrivet: 31 januari 2004, 15:29:32 PM »
Gäst skrev : Socielen står inte för någon hjärntvätteri. Men jag förstår att det är svårt att ta in det jag skriver då ni lever i en annan värld

Men kanske denna sida kan erbjuda dig lite att fundera på eller vad tror Du ?
http://www.tommyryden.com/access/barnen_hjarntvattas.htm

Unknown

 • Gäst
Re: Ämne
« Svar #10 skrivet: 31 januari 2004, 15:52:32 PM »
Citat från: "unknown"
Gäst skrev : Socielen står inte för någon hjärntvätteri. Men jag förstår att det är svårt att ta in det jag skriver då ni lever i en annan värld

Men kanske denna sida kan erbjuda dig lite att fundera på eller vad tror Du ?
http://www.tommyryden.com/access/barnen_hjarntvattas.htm


OBS OBS ! Det är själva länken som är ett rasistiskt inslag och den faktiska hjärntvätten så vad länken gör är inget bra !!!!!!!

Vad detta lär ut är att man kan förvränga allt...