Frfattare mne: Pedofil :nämndeman,kommunanställd och anställd på gruppboende för LVU-barnen  (lst 10797 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.
2016-06-08
Aftonbladet.se
"Det känns som att de tagit död på min son"

Sköterskan tryckte på fel knapp och gav för tidigt födde Edwin en alltför hög dos dopamin – dagen därpå var han död.
Nu väljer Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att avsluta ärendet utan kritik.
– Allt rivs upp igen, säger mamma Johanna Kedemyr, 26.
Efter ett akut kejsarsnitt föddes Edwin den 15 september 2015. Pojken vägde blott 560 gram och trots den dramatiska inledningen såg allt ut att stabilisera sig.
I samband med att en sköterska skulle spola bort en luftbubbla ur en slang tryckte hon på fel knapp. I stället för att ta bort luftbubblan gav hon Edwin en hög dos av det blocktryckshöjande ämnet dopamin.
Pojkens blodtryck skenade. Men när Edwin undersöktes senare samma kväll verkade allt normalt igen och under natten var läget stabilt.
Men dagen därpå blev Edwin plötsligt mycket sämre. Läkarna upptäckte både en blödning på pojkens lungor men också en allvarlig hjärnblödning.
Samma förmiddag dog Edwin i sin mors armar.
Dödsfallet anmäldes till tillsynsmyndigheten IVO som nu utrett händelsen.
I sitt beslut skriver myndigheten att det står klart att sköterskan gjorde ett misstag. Sköterskan har själv också erkänt misstaget, men förklarat det med att hon blev störd och avbruten ett flertal gånger.
"Jag beklagar av hela mitt hjärta det inträffade", skriver sköterskan i ett yttrande.
Men eftersom det inte går att säga att det var den extra dopamindosen som orsakade pojkens död eller inte väljer IVO att avsluta ärendet utan vidare åtgärder.
Familjen har redan fått avslag om ersättning både från patientnämnden och Löf. I båda fallen handlar avslagen om att det inte har gått att fastställa till hundra procent om det var felmedicingering som tog Edwins liv eller inte.
IVO:s beslut blir nu ännu ett bakslag.
– För mig är det ingen tvekan om vad som hänt. Innan det här hände var han stabil och sedan upptäcker man de här blödningarna. Det känns som att de har tagit död på min son, säger Johanna Kedemyr.
Överväger att anlita jurist
Hon påpekar att det inte handlar om pengar, utan om upprättelse.
– Vi har så många frågor som vi aldrig kommer att få svar på.
Familjen har nu fått rådet att anlita en advokat för att överklaga Löf:s avslag.
– Det är mitt barns liv det handlar om. Det kanske finns andra där ute som också är drabbade men som inte orkar kämpa. För mig är det viktigt att det inte tystas ner, säger Johanna Kedemyr.


2.
2015-04-22
http://www.dn.se/nyheter/sverige/namndeman-tros-ha-valdtagit-flicka-pa-gruppboende/

Nämndeman tros ha våldtagit flicka på gruppboende

Publicerad i dag 08:18

En man som misstänks för att ha våldtagit en tonårig flicka på ett gruppboende är politiskt aktiv i sin hemkommun och dessutom nämndeman, rapporterar P4 Skaraborg.

Mannen arbetade på boendet som vikarie men slutade kort efter händelsen. När det inträffade anmäldes hade han börjat som vikarie på ett liknande boende.

Mannen har suttit anhållen sedan i måndags och i morgon ska åklagaren besluta om han ska begäras häktad.

Mannen nekar till brott.

3.
2016-03-30
aftonbladet.se
Anders Lindberg

Varje dag vräker vi minst ett barn

Fjolårets julkalender handlade om barn i svunna tider. Avsnittet från 1920-talet skildrade hur människor vräktes från
sina hem i dåtidens Stockholm, en hård tid av rättslöshet innan välfärdens genombrott.
På en skramlande kärra fördes en fyrabarnsfamilj bort genom Stockholms gränder med sitt bohag. Familjefadern höll hårt i en flaska sprit.
Men julkalendern berättar inte bara om Sverige för snart hundra år sedan. Faktum är att antalet barn som vräktes ökade förra året.
– Antalet avhysningar var oförändrat men något fler barn vräktes, säger Johan Krantz på Kronofogdemyndigheten.
Lever inte på 30-talet längre
De senaste åren har annars antalet barn som vräks minskat, från 569 barn 2012 till 459 år 2014. Men minskningen har upphört och förra året ökade antalet igen till 472.
Myndigheterna vet inte varför, men de sociala konsekvenserna för barnen kan bli mycket stora av att ryckas upp från kompisar och skola. Och oavsett om vräkningar har sin orsak i sjukdom, arbetslöshet eller exempelvis missbruk har
barnen rimligen inget ansvar för det.
Varför kan då inte välfärdssamhället kliva in?
Vi lever faktiskt inte på 1920-talet längre.
Främst ensamståendes barn
Enligt Kronofogdemyndighetens statistik är det främst barn till ensamstående som drabbas och det handlar då nästan uteslutande om kvinnor. Dåvarande barn- och äldreministern, Maria Larsson (KD) lovade 2007 en ”nollvision”, att inga barn alls skulle vräkas från sina hem.
Men varken hennes regering eller den nuvarande har klarat att leva upp till detta. Bara de senaste fyra åren har över 2 000 barn vräkts. Och Kronofogdemyndigheten har protesterat ett flertal gånger mot att politiken inte lever upp till målen.
– Jag tror inte vi kommer att nå ner till noll vräkta barnfamiljer, så ser inte bostadsmarknaden ut. Men nyckeln om det ska bli bättre ligger i att arbeta förebyggande, säger Johan Krantz.
Kan inte förhindra
Socialtjänsten har inga rättsliga möjligheter att förhindra vräkningar och heller ingen allmän skyldighet att betala hyra eller hyresskulder då barn riskerar vräkning. Det finns flera motiv till detta. Om barnfamiljer inte skulle gå att vräka kan barnfamiljer få svårt att få hyra bostad och vem vill betala hyran om man kan strunta i det?
Det är viktiga perspektiv.
Men om mer än ett barn vräks varje dag verkar balansen trots allt ha blivit fel. Och någon ”nollvision” är det inte eftersom politiken uppenbarligen inte fungerar.
Att en feministisk regering som vill göra barnkonventionen till lag inte gör något åt detta är en gåta.
 


« Senast ndrad: 08 juni 2016, 13:56:34 PM av Alina »