Frfattare mne: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem  (lst 25839 gnger)

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Utnyttjad som Omhändertagen I två Fosterhem
« Svar #15 skrivet: 05 oktober 2012, 10:05:25 AM »

Ja nu är det klart, hur många som ska få  ersättning av staten 5000 personer är utvalda,
dessa personer ska stå upp och uttala sig om statens goda vilja.
Men alla de andra 200 000 ? Att det är fler än 5000 det förstår jag mer än väl
som har skadats och psykats ned till intetsägande personer, vem ska de tacka för att de blivit utsatta?
För ingen av dessa har valt det själv! Och vad kommer denna siffra 5000 från?
Hur har staten kommit fram till just till denna siffra 5000?
Nu när de vet hur det ska gå till väga, varför dra ut det hela ytterligare i tre år som det står här nedan
i regeringens anslag?
Varför är det så tyst om detta från alla organisationer som har  åtagit sig att föra talan för oss andra
Stulen Barndom, Samhällets Styvbarn, Vanvårdad och Bortglömd  med flera .

Regeringen anslår 1,4 miljarder till ersättning

I den budget som regeringen den 20 september lämnade till riksdagen finns pengar anslagna till att driva Ersättningsnämnden,
samt för utbetalning av ersättning till 5 000 personer.

Ersättningsnämnden ska ta emot och behandla ansökningar från och med januari 2013. Ansökningar kan inlämnas under 2013 och 2014,
och nämnden beräknas arbeta även under 2015 för att bli klar med arbetet.
Regeringen anslår för Ersättningsnämnden 45,9 miljoner 2013. För 2014 och 2015 beräknas kostnaden bli drygt 44,3 respektive drygt 39,3 miljoner.
Tillsammans blir det 129,6 miljoner. Detta är pengar som ska räcka till lokaler, löner, information med mera under tre år.

Regeringen anslår i budgeten även medel för att betala ersättning till vanvårdade i enlighet med den Ersättningslag som ligger på riksdagens bord och som kommer att antas i november.
Regeringen avsätter 309,4 miljoner för 2013, och beräknar att avsätta 484,4 miljoner för vart och ett av åren 2014 och 2015.
Detta innebär att 1 278,2 miljoner avsätts för under åren 2013-2015.
Av dessa pengar beräknas omkring 28,2 miljoner gå till reseersättningar och ersättning för förlorad inkomst (6,9 miljoner per år),
samt psykologiskt stöd i samband med muntliga förhandlingar (2,5 miljoner per år), medan resten (1 250 miljoner) är ren ersättning.

Hur långt räcker de pengarna? 1 250 miljoner räcker precis till 5 000 ersättningsbelopp.

De sammanlagda kostnaderna för ersättning åt vanvårdade och för driften av Ersättningsnämnden beräknas alltså till 1 407,7 miljoner, dvs. 1,4 miljarder

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: hur förvirrat som helst
« Svar #16 skrivet: 14 januari 2015, 15:53:06 PM »
 Hur förvirrat som helst

Ersättningsnämnden gör inte som de skriver till sökande, om jag får ett diarier nr som t.ex. ligger på 2911 så ser du att det står 2983 och mitt nr är förbrukat för länge sen jag ringer och frågar vad som har hänt och får till svars att eftersom du har sökt tidigare så får du vänta till sist, men det står att vi tar ärendena i turordning som det kommer in?
Den 12/1 2015 fick jag veta att det är normalt att plocka bort dessa ansökningar som kommer till ersättningsnämnden som överklagats ska läggas sist i högen så när alla de andra har fått sina ansökningar behandlade så får vi en ny turordning som är vadå?

När detta kommer upp vet jag inte? Kan komma om två år eller inte alls ingen vet för vi räknas inte längre som vanliga fall utan ställs utanför alla regler som ersättningsnämnden har kommit på under åren som har gått.

Hur kan de få fortsätta att behandla oss som har sökt ersättning som vi vore ett nummer som kastas hit och dit precis som trasor som ingen vill ha med att göra oavsett om du överklagar eller ej så är vi faktiskt människor av kött och blod som alla dessa fina herrar och damer som sitter och utreder mina och andras svåra tid som fosterbarn som inte jag har valt av egen vilja  utan tvingades till.

Dessa personer som sitter i ersättningsnämnden borde veta att så behandlar man inte människor som inte kan styra utvecklingen för sin egen del.
Allt tolkas så olika två lika fall kan få två olika utslag en får ersättning och en blir utan.

Så här står det ordagrant
Ersättningsnämnden handlägger ansökningar om ersättning i den ordning som de kommer in det vill säga, i turordning. Ersättningsnämnden får  inledningsvis in ett stort antal ansökningar  under en begränsad tid. Därför kan det ta lång tid innan ditt ärende kan börja handläggas.
Ersättningsnämnden arbetar för att handlägga ärendena så snabbt som möjligt.

Hur ska jag tolka det att det går i tur ordning eller
får jag hoppas att det sker överhuvudtaget?
Jag bara undrar vad som menas ?
Nu vet jag att det ligger i en separat hög som har blivit utplockade på grund av att jag har överklagat och att det tagits upp som nytt fall allt blir mer och mer förvirrat tycker jag
Hur jag känner mig och mår efter ytterligare kränkning kan vara svårt och är svårt att förstå ?
Men ensak vet jag att lita på dessa i ersättningsnämnden kan jag definitivt inte göra något mera för det är bara ljug och blå dunster som de slår i allmänheten för ingen ska veta vad som försiggår i dessa korridorer.

Till sist det finns lagar som förbjuder aga. När myndigheter i det stora hela ska värna om barn från dessa förövare som slår ”alltså föräldrarna” som blir beskyllda många gånger helt fel,  så hamnar många barn och unga hos rena sadister och blir så illa behandlade att det inte går att känna igen när de kommer  hem till sina föräldrar.
När ersättningsnämnden ska granska om det är någon som har fart illa och blivit slagen, ned psykad, sexuellt utnyttjad . Hur ska dessa utredare kunna veta om jag inte for lika illa av dessa trakasserier eller om det var ringa art eller allvarlig art ???
All slags  aga förnedring psykningar hot av alla de slag ska inte förekomma när barn blir omhändertagna av samhället som värnar och ska stå upp för att så inte sker.
Men tyvärr så har jag erfarenhet att det är just dessa som slår och förstör barn och unga mest.

Gudrun Larsson


???