Frfattare mne: På skattepengar parasiterande kommunanställda torterar kidnappade barn/tonåring  (lst 13760 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.
2015-03-25
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article20519186.ab
Självmord på ungdomshem utreds
BROTT. Polisen ska utreda om tjänstefel har begåtts när en ung elev på ett ungdomshem i Jönköpingstrakten begick självmord.
På hemmet vårdas tonårspojkar och unga män med allvarlig psykosocial problematik, kriminalitet och/eller missbruk. En fjärdedel av dem anses vara suicidala.
I det nu aktuella fallet, då pojken begick självmord på den låsta akutavdelning han vårdades på, fanns inga sådana indikationer.
– Det fanns inga tecken man kunde se, säger institutionschefen till Jönköpings-Posten.
Händelsen har polisanmälts och en utredning rörande eventuellt tjänstefel har startats. Även ungdomshemmet har satt i gång en egen utredning.
TT
24 mars 2015  11:43


2.
2014-08-05
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19315492.ab
Tvingas sova med larver i sängen
Autistiske Robert, 27, uselt behandlad av kommunen

Bildspel: Klicka för att starta

1/6
Gravt förståndshandikappade Robert, 27, tvingas sova med larver i sängen och bajs på kroppen.
Nu riktar hans anhöriga kraftig kritik mot biståndshandläggaren:
- Det räcker inte med 58 timmars hemtjänst i månaden, han borde ha personlig assistent dygnet runt. Robert kan inte vara ensam själv, säger svågern Alireza Akhondi.


Robert Lindström är autistisk, gravt förståndshandikappad och väger omkring 200 kilo. Han bor ensam i en trerummare i Vällingby sedan mamman togs in på ett korttidsboende för sju månader sedan.
Sedan dess har systern Sara Lindström och hennes make Alireza Akhondi gjort allt de kan för att Stockholms kommuns biståndshandläggare ska ge Robert den hjälp han behöver. Biståndshandläggarens beslut om 58 timmars hemtjänst i månaden räcker inte, enligt Alireza Akhondi:
- Boven i dramat är biståndshandläggaren, inte hemtjänsten. Hemtjänsten gör så gott de kan, men de har inte rätt utbildning för att handskas med en förståndshandikappad pojke, säger han.
Bajs på kläderna
Efter två veckors semester åkte paret hem till Robert i söndags:
- När vi vände på lakanen var det larver i sängen och han hade bajs på kläderna. Sedan tidigare har han sår på hela kroppen, det har de inte heller gjort något åt.
Alireza är också kritisk till att det aldrig finns någon mat i Roberts kyl när de kommer på besök, att han inte har något trygghetslarm och att han är helt understimulerad.
Hemtjänstbolaget Colonia Care har anlitats av kommunen för att hjälpa Robert. Företagets verksamhetschef Kerstin Johansson säger:
- Han har haft fel boende hela tiden. Vi har gjort mycket mer än vi borde göra, men vi har inte resurser att sköta honom på bästa sätt. Han äter upp all mat i kylen väldigt snabbt.
Hemtjänsten får inte gå in
Hon konstaterar samtidigt att Robert ibland säger nej till att bli duschad, och att de då inte kan tvinga honom. Kerstin Johansson säger också att larverna (som förmodligen är pälsängerlarver) hittades i mammans säng, i ett rum i lägenheten som hemtjänsten inte får gå in i.
Alireza Akhondi känner inte till om biståndshandläggaren förbjudit hemtjänsten att gå in i mammans rum, men säger:
- Det finns två sängar i lägenheten. Ibland sover han i den ena, ibland i den andra. Vi har varit tydliga med att han sover i båda rummen, eftersom mamman inte har bott där på sju månader.
”Kan inte ha det så här”
I dag måndag hade Alireza och Sara ett möte med biståndshandläggarens chef, Kerstin Medin. Hon är vikarierande avdelningschef på Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning. Medin hänvisar till sekretess och vill inte diskutera Roberts situation när Aftonbladet ringer upp.
Enligt Alireza slutade dagens möte med att Medin lovade att byta ut Roberts biståndshandläggare. Dessutom ska Robert inom kort få flytta in i en gruppbostad för förståndshandikappade.
Alireza är fortsatt kritisk till att Robert ännu inte fått alla insatser han har rätt till enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade):
- Robert kan inte ha det så här, det är inte värdigt. Han har rätt till en personlig assistent och en kontaktperson.
 Joachim Kerpner

3.
2014-07-10
http://www.expressen.se/kvallsposten/sjuaring-fick-kalla-handen-efter-legobrev/
Politisk korrekt av socialistisk-feministiskt hjärntvättade och  indoktrinerade sjuåringarnas vanföreställningar.och svenska pressens hyllning av det.

Sjuåring fick kalla handen efter Legobrev
Publicerad 10 jul 2014 11:37


Sjuåriga Charlotte skrev ett brev till Lego där hon klagade över leksakstillverkarens stereotypiska könsroller.
Brevet spreds snabbt och hyllades i sociala medier världen över.
Men Lego imponerades inte över den virala succén, skriver Ekstrabladet.
Rekommendera1 Tweeta1
Charlotte Benjamins handskrivna brev till Lego åkte på världsturné över de sociala medierna i februari i år. Den sjuåriga flickan klagade på det hon såg som allt för traditionella könsroller bland Legos minifigurer.
Charlotte menade att de kvinnliga figurerna ofta gjorde tråkiga saker som att sitta hemma eller gå till stranden medan de manliga figurerna var ute på äventyr eller arbetade.
Flickan avslutade brevet med att fråga Lego om de inte ville börja tillverka kvinnliga figurer som åkte ut på äventyr och hade det kul.
Omskrivet brev
Brevet blev omskrivet i bland annat USA Today, The Independent, Daily Mail, Huffington Post och Ekstrabladet. Det delades dessutom flitigt i sociala medier runtom i världen.
Den lilla flickans ord tycktes beröra många - förutom Lego.
– Den konkreta förfrågan från Charlotte har inte fått oss att ändra strategi. Vi har som ambition att ha en bredd i vårt sortiment och att ha leksaker som både flickor och pojkar med olika intressen tycker om. Och vi tycker att våra produkter når en bred publik, också när det kommer till kvinnliga minifigurer, säger Legos presschef Roar Rude Trangbæk till Ekstrabladet.
Vanlig behandling
Han berättar att leksaksgiganten varje år tar emot 1,5 miljoner förfrågningar via telefon, brev eller mail.
– Det är inte avgörande för oss om en förfrågan blir viral. Alla frågor som kommer in behandlas och blir tagna på lika stort allvar oavsett om de är virala eller ej, säger Roar Rude Trangbæk.
Presschefen bekräftar för Ekstrabladet att sjuåriga Charlottes därför blev behandlat som vilken annan förfrågan som helst.
– Och så skickade vi förstås ett svar till vidkommande, säger Roar Rude Trangebæk till tidningen.
Av Anna Dahlbeck   
anna.dahlbeck@kvp.se


4.
2014-07-09

http://www.dn.se/nyheter/sverige/autistisk-12-aring-forsvunnen/
Autistisk 12-åring försvunnen
Publicerad i dag 14:22


Polisen söker efter en autistisk 12-årig pojke som försvann under en utflykt i Vårdinge söder om Södertälje på onsdagen.

Pojken försvann vid Lilla Horssjön vid 12.30-tiden och polisen larmades cirka en halvtimme senare.

– Vi har flera patruller på plats och har satt in en helikopter i sökandet. Man ska även söka med fyrhjulingar, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Marit Sundberg
marit.sundberg@dn.se

http://www.dn.se/sthlm/autistisk-11-aring-forsvunnen/
Autistisk 11-åring försvunnen
Uppdaterad 2014-07-09 22:05. Publicerad 2014-07-09 14:22


Polisen sökte under onsdagen en autistisk 11-årig pojke som försvunnit vid en utflykt i Vårdinge söder om Södertälje. Strax innan klockan 22.00 hittades pojken.

– Pojken är anträffad. Han hittades i trakten där vi letade. Efter omständigheterna mår han bra, säger Stockholmspolisens pressinformatör Towe Hägg till TT.

Pojken försvann vid Lilla Horssjön vid 12.30-tiden och polisen larmades cirka en halvtimme senare.

– Vi har letat och letat och letat men inte hittat honom. Nu har vi begärt hjälp av Missing people, sa Björn Svensson, befäl vid Stockholms länskommunikationscentral vid 18-tiden.

De sökte under eftermiddagen och kvällen efter pojken med hjälp av helikopter, fyra hundpatruller, motorcyklar och fyrhjulingar. Under slutet av kvällen bidrog även Missing people till sökandet. Att området är otillgängligt försvårade insatsen. Att han har autism kan också ha gjort det svårare att hitta pojken.

– Risken är att han kanske går och gömmer sig. Han har försvunnit tidigare och då har han gått långt. Men han tycker inte om att vara ensam heller, förklarade Björn Svensson.

Pojken var tillsammans med två assistenter på en utflykt från sitt elevhem i Järna när han försvann, skriver Länstidningen på nätet.

Vid ett liknande fall i juli ifjol försvann två autistiska pojkar i samma område.

– Den ena hittade vi ganska omgående men den andra pojken hittade vi inte förrän 23.30, så det gäller att inte ge upp, säger Björn Svensson.

Marit Sundberg
marit.sundberg@dn.se
Åsa Welander
asa.welander@dn.se
Emma Österberg
emma.osterberg@dn.se

5.
2014-07-07
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19183892.ab
Pojkarna har hittats
STOCKHOLM/SKARARP Polisen i Kronoberg sökte i natt och under förmiddagen natten efter tre pojkar som försvann i går kväll vid sjön Exen i trakterna mellan Ljungby och Markaryd.
Nu har pojkarna hittats.
– De är till rätta nu och det är vi tacksamma över, säger Jonas Ek på Kronobergspolisen till Aftonbladet.
    Dela   
    Tweeta

De försvunna pojkarna kan vara hittade. Vid lunchtid hörde den yngste av pojkarna, 11-åringen, av sig till en anhörig.
– En stund senare fick vi tips från allmänheten om att även de båda andra pojkarna hade sett i Traryd. De är 14 och 15 år. Alla är nu återförda till hemmet, säger Jonas Ek på Kronobergspolisen till Aftonbladet.
Undanhållit sig frivilligt
Polisen har i nuläget ingen information om hur pojkarna mår, men de tror att de försvann frivilligt.
– Det är olika anledningar, jag kan inte gå in på konkret vad det är. Men mycket tyder på att de undanhållit sig frivilligt, säger Jonas Ek.
Polisen har i nuläget ingen information om varför pojkarna försvann eller hur de mår. Pojkarna har sedan försvinandet förflyttat sig cirka en mil.
– Vi vet ännu inte hur, deras cyklar fanns ju kvar på platsen. Men min spekulation är att de gått till Traryd, säger Jonas Ek.
Försvann efter bad
Det var vid niotiden i går kväll som anhöriga till de tre pojkarna hade telefonkontakt senast.
– De har varit och badat med en båt och de har kommit i land med båten. De berättar att de lastat ett batteri som jag förmodar går till elmotorn. Och sedan har de satt sig på cyklarna, säger Jonas Ek, vid Kronobergspolisen.
Polisen hittade deras cyklar utmed vägkanten ungefär 500 meter från båtplatsen i Skararp i Småland. Efter det var det ingen som såg till pojkarna eller hörde av dem. Enligt SVT bor de tre pojkarna vid någon form av familjehem eller behandlingshem.
Stort sökarbete
Under natten har hundförare och polispatruller från Halland, Skåne och Kronoberg sökt efter pojkarna som är i åldrarna 11, 14 och 15.
– Men de har inte hittat något som tyder på att de varit i området, säger Reinhold Liljedahl, vid Kronobergspolisen till Aftonbladet vid 09-tiden.
Sökarbetet trappades ned under morgonen.
– Nu utvidgar vi sökområdet och bedriver inre spaning - vi håller förhör och pratar med folk, säger Jonas Ek vid 10-tiden.
Enligt Kronobergspolisen har de inte fått in några uppgifter om att pojkarna skulle befinna sig hos en kompis.
Polisen misstänker inget brott.
 Ida Gustafsson  Pelle Tagesson

6.
2014-06-10
http://www.dn.se/nyheter/sverige/kranktes-pa-barnhem-nu-stammer-han-staten/
Kränktes på barnhem – nu stämmer han staten

Publicerad i dag 07:37

Johnny Lindén placerades vid tio års ålder på Skärsbo barnhem utanför Alingsås. Där blev han slagen och kränkt. I förarbetena till lagstiftningen pekas det ut som ett barnhem med kända problem med vanvård och försummelser.
Foto: Joakim Roos Johnny Lindén placerades vid tio års ålder på Skärsbo barnhem utanför Alingsås. Där blev han slagen och kränkt. I förarbetena till lagstiftningen pekas det ut som ett barnhem med kända problem med vanvård och försummelser.

Ersättningslagen och Ersättningsnämnden

Sedan 1920 talet har minst en kvarts miljon barn vuxit upp på barnhem eller i fosterhem. Efter en SVT-dokumentär 2005 om vanvård på barnhem, ”Stulen barndom”, och flera andra vittnesmål tillsatte regeringen året efter en ­utredning som så småningom ledde fram till en ursäkt och en ny utredning om ersättning till de drabbade.

Ersättningslagen, en tillfällig lag, började gälla den 1 oktober förra året och gäller till årets slut. Efter ansökan till Ersättningsnämnden kan de som utsatts för vanvård och kränkningar på barnhem eller i fosterhem 1920–1980 få 250 000 kronor. I lagen står uttryckligen att nämndens beslut inte kan överklagas.

Av dem som sökt ersättning fram till 12 maj i år hade 48,5 procent, cirka 1 000 personer, fått avslag. Det är en hög avslagsnivå jämfört med motsvarande lagstiftning i andra europeiska länder som infört liknande regler. I november 2013 hade till exempel bara sju procent av ansökningarna avslagits i Norge.
Johnny Lindén, som utsatts för vanvård och kränkningar på flera barnhem under 1960-talet men nekats ersättning enligt ersättningslagen, kommer att stämma staten. Enligt stämningsansökan strider lagen mot rätten att få ett beslut överprövat i domstol – och mot Europakonventionen om skydd för de mänskliga ­rättigheterna.

Johnny Lindén, som utsatts för vanvård och kränkningar på flera barnhem under 1960-talet men nekats ersättning enligt ersättningslagen, kommer att stämma staten. Enligt stämningsansökan strider lagen mot rätten att få ett beslut överprövat i domstol – och mot Europakonventionen om skydd för de mänskliga ­rättigheterna.

– Det här är inte en bevisfråga om vanvård eller inte, utan en rättsfråga. Beslut enligt ersättningslagen kan inte överklagas. Det strider mot rätten till en opartisk domstolsprövning, säger advokat Jens-Victor Palm, som är på väg att lämna in en stämningsansökan mot staten i Johnny Lindéns fall och ytterligare ett antal liknande fall.

I dag, tisdag, får Justitiekanslern, som i den här typen av skadeståndsmål fungerar som statens advokat, ta del av stämningsansökan. Om inte JK vill nå en uppgörelse går stämningen till Högsta domstolen som är första instans när skadeståndskrav grundar sig på beslut av riksdag eller regering.

  
I stämningsansökan hävdas också att bristerna i lagens utformning och Ersättningsnämndens summariska prövning gör att handläggningen inte uppfyller kraven på en rättvis rättegång och rätten till ett effektivt rättsmedel enligt Europakonventionens artiklar 6 respektive 13.

Johnny Lindén var tio år när han omhändertogs för samhällsvård första gången. Han tillbringade stora delar av sin barndom och ungdom på olika institutioner. Där utsattes han bland annat för kränkningar genom att bli slagen, inlåst, isolerad, ibland i en bastu, mot sin vilja duschad i kallt vatten och tvingad till tvångsarbete.

Johnny Lindén, som tidigare var aktiv i föreningen Stulen barndom, fick nej av Ersättningsnämnden i början av maj i år.

– Efter åtta år får jag ett avslag kastat i ansiktet. Och man tar ifrån mig mina rättigheter, och jag kan inte överklaga beslutet. Många som drabbats befinner sig i dag på samhällets botten. Jag gör inte detta bara för min skull utan också för mina kamraters. Jag är redo att kämpa, slår han fast.

Han lägger till att han tror att myndigheterna kallt räknar med att de drabbade ska resignera eller hinna dö.

Johnny Lindén hade lämnat in ett omfattande skriftligt underlag inför nämndens beslut. Han förvägrades att inhämta ett medicinskt yttrande, och nämndens möte med honom tog bara 30 minuter. Avslaget tog nämnden senare samma dag.

Mycket summariskt, konstaterar advokat Jens-Victor Palm, och hävdar i stämningsansökan att nämnden också höjt beviskraven genom att omtolka lagen till att gälla bara dem som utsatts för ”de allvarligaste formerna” av övergrepp eller försummelser. I lagtexten finns en mildare skrivning, att ersättning ska utgå ”om det kan antas” att den sökande utsatts för övergrepp eller försummelser ”av allvarlig art”. Det är, enligt Jens-Victor Palm, i båda fallen brister i nämndens hantering som strider mot konventionsrätten.

Jens-Victor Palm driver också ett annat skadeståndsfall mot staten, i Stockholms tingsrätt. Det handlar om författaren och artisten Sofia Rapp Johansson, som utsattes för omfattande sexuella och andra övergrepp både i sitt föräldrahem och som omhändertagen i familje- eller behandlingshem mellan 1980 och 1998.

Ersättningskraven grundas dels på att staten inte levt upp till artikel 3 och 8 i Europakonventionen om skydd mot förnedrande eller omänsklig behandling och skydd för privat- och familjeliv, dels på att övergreppen mot henne skedde efter 1980 och inte omfattas av ­ersättningslagen. Därför saknar hon rätt att få sin sak prövad, och det kan ifrågasättas om lagen uppfyller det grundläggande kravet på att alla är lika inför lagen i en rättstat, argumenterar Jens-Victor Palm.

I morgon, onsdag, visas i riksdagen dokumentärfilmen ”Att skära sig fri” om henne och hennes kamp för upprättelse.


 Staffan Kihlström

 staffan.kihlstrom@dn.se

7.
2014-05-05
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18825438.ab
Flicka hölls fast vid tandborstning

MALMÖ. Den rullstolsburna flickan hölls fast av tre personer, medan en fjärde borstade hennes tänder. På samma sätt gick det till när hon skulle ta sin medicin. Nu anmäls ett av Malmö stads korttidsboenden för handikappade barn till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), skriver Sydsvenskan.
Redan i december kom rapporter om att personalen använder tvångsåtgärder trots att det är förbjudet enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Bland annat ska ytterdörr, toalettdörr och köksdörr ha hållits låsta.
Sociala resursförvaltningen, som har anmält boendet, föreslår att personalen bör gå igenom hur barnen ska skötas utan tvångsåtgärder.
TT

8.
2014-02-12
http://www.expressen.se/gt/personalen-satte-sig-pa-en-13-arig-pojke/
Personalen satte sig på en 13-årig pojke

LIDKÖPING. Det var dags för eftermiddagsvila och personalen försökte få en 13-årige pojke att gå till sin korridor – genom att sätta sig på honom. Därefter tog de ett polisgrepp på honom.

Nu lex Sarah- anmäls händelsen.

Händelsen skedde på ett särskilt ungdomshem i Lidköping i våras. Personalen satte sig på pojken för att få honom att gå till eftermiddagsvilan. Pojken ska då ha tagit sig loss och rusat in på sitt rum med personalen springandes efter. Väl inne på rummet tog de ett polisgrepp på honom och lade honom ner på marken, bara för att därefter föra honom i ett fortsatt polisgrepp till ledningen för avdelningen.

Grät och ville till sitt rum

I samma anmälan beskrivs en annan incident på boendet där personal har föst ner en pojke på golvet i köket. Sedan bar de honom till vård i enskildhet där de brottade ner honom för att sedan sätta sig på honom. Pojken låg ner och grät samtidigt som han bad att få komma till sitt rum.
« Senast ndrad: 25 mars 2015, 10:53:39 AM av Alina »