Frfattare mne: Statig hjärntvätt &mentalitet angående barn:barnen förtalas lätt som brottsliga  (lst 2985 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.2014-12-17
http://mobil.dn.se/sthlm/kvinna-i-polisregistret-dodades-av-fore-detta-polis/
Kvinna i polisregistret dödades – av före detta polis

Publicerad i dag 06:23


Foto: Mikael Fritzon/TT
Polisens kvinnoregister motiveras med att det skulle skydda kvinnor från våld. Men en kvinna som tidigare fått armen bruten av sin man fick bedömningen att det var en låg risk att hon skulle drabbas igen. Ett år senare dödas hon av sin man – som varit polis.

Annons:
 
I det kritiserade kvinnoregistret som Södertörnspolisen har finns tusentals kvinnor som utsatts för våld – och syftet med att registrera uppgifter om dem var att skydda dem, hävdar polisen.

Det hemliga registret, som avslöjades för ett par dagar sedan, innehåller en mängd ovidkommande och kränkande uppgifter om kvinnorna, och Södertörnspolisen har nu anmält sig själv för att utreda om hanteringen av registret varit laglig. Sveriges Radio publicerar i dag ett fall där risken för en av de registrerade kvinnorna sattes till ”låg, låg”, den lägsta nivån.

Hon var gift med en polis, som 2003 dömdes till fängelse och fick sparken efter att ha brutit armen på henne.

Enligt SR larmades polisen till parets lägenhet i Flemingsberg 2009, och det var då riskbedömningen gjordes. Det framkommer att man väl kände till ex-kollegan. Ett år senare dödas kvinnan av ex-polisen med ett knivhugg i bröstet.

Han sitter i dag i fängelse.

Juan Flores

juan.flores@dn.se

Dela  

2.2013-09-26

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17547826.ab

Barn kan ha orsakat femårings död

Avesta. Ett annat barn kan ha dödat den femåriga flicka som hittades i vattenbrynet vid sjön Lumsen i Dalarna i somras. Enligt uppgifter till Aftonbladet pekar mycket på att ett eller flera andra barn orsakat flickans drunkning.

– Det är huvudspåret, säger Aftonbladets källa.

Åklagaren, Gun-Britt Ström, vill bara säga att barns inblandning är ett av flera alternativ som utreds.

– Det behöver då inte vara ett brott då det är tänkbart att barn vill dölja en olyckshändelse också, säger hon till tidningen.
« Senast ndrad: 17 december 2014, 09:05:28 AM av Alina »