Frfattare mne: Ensam.föräldrar med bäbisar misshandlas i Sverige mitt på dagen framför vittner  (lst 4110 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
2013-09-09

http://www.dn.se/nyheter/sverige/pappa-och-ettaring-mordhotade/

Pappa och ettåring mordhotade

 Uppdaterad i dag 15:13. Publicerad i dag 13:14

Mellanbäcksgången, gångbron över Hyllievångsvägen där misshandeln ägde rum på söndagskvällen.
Foto: Drago Prvulovic/Scanpix Mellanbäcksgången, gångbron över Hyllievångsvägen där misshandeln ägde rum på söndagskvällen.


En man misshandlades svårt av ett tiotal personer som även försökte kasta honom flera meter ner från en bro över Hyllievångsvägen i Malmö. Mannens 1,5-årige son ska också ha slängts i marken, enligt polisanmälan. Polisen utreder händelsen som klassas som hatbrott och rubriceras som grov misshandel.

Händelsen inträffade vid sjutiden på söndagskvällen då den 32-årige pappan var ute med sin son på promenad längs Mellanbäcksgången. Ett sällskap med en man och tre fyra kvinnor mötte dem, och någon i sällskapet sparkade först undan en leksak som pojken hade.

Pappan frågade då vad de höll på med, varpå någon i gruppen tog tag om pojkens huvud och tryckte till honom så att han föll hårt till marken, enligt flera vittnesmål till polisen.

     
– Anledningen till att den grova misshandlen är klassad som ett hatbrott är att gärningsmännen även verbalt har kränkt målsäganden och sonen med hänvisning till deras ursprung och mörka hudfärg. Och han hotade att döda pojken, säger Thomas Bull, chef för polisens hatbrottsgrupp.

Sedan misshandlades pappan medan de verbala kränkningarna fortsatte. Efter en stund anslöt ett tiotal män och deltog i misshandeln. Med gemensam kraft lyfte de upp honom och skulle slänga ner honom på trafikerade Hyllievångsvägen nästan fyra meter nedanför gångbron.

– Gärningsmännen har visat en otroligt stor likigiltighet dels genom de skador han skulle kunna få av bilarna och bussarna nedanför, dels genom att de slog honom på händer och armar för att han skulle falla, säger Thomas Bull.

Pappan lyckades klamra sig fast trots slagen och hiva sig upp på bron igen. Då kastar någon i det attackerande sällskapet en cykel mot pappan, men den missade precis huvudet. Flera personer blev vittnen händelsen och larmade polisen, och ett av dem kom till barnets undsättning.

Gärningsmännen försvann när sirenerna närmade sig och pappan fördes med ambulans till sjukhus där han fick vård för skador på ögon, ben och armar, men han kunde skrivas ut på måndagen. Barnet var skärrat under och efter händelsen, men ska enligt Thomas Bull vara vid förhållandevis god vigör på måndagen.

Polisens hatbrottsgrupp har ärendet och en utredare har varit med den målsägande pappan vid brottsplatsen där tekniker har säkrat spår. Polisens grupp för okända gärningsmän i grova brott är inkopplad för att hitta identiteterna hos de misstänkta, bland annat baserat på vittnesuppgifter och dörrknackning. Ännu har ingen har gripits. Polisen vill inte gå ut med signalement på gärningsmännen. Ossi Carp

 ossi.carp@dn.se