Frfattare mne: Göteborg. Pedofil idrottsledare.  (lst 3785 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
Göteborg. Pedofil idrottsledare.
« skrivet: 23 september 2013, 16:27:49 PM »
1.
2014-02-24
Snippan visades på skola – på lovet
Caroline Falkholts omtalade konstverk Övermålning har varit täckt sen den skapades. Men när alla barn gått på sportlov avtäcktes snippmålningen.
– Personalen var nyfiken, säger rektorn Harke Steenbergen.
    Dela   
    Tweeta


Hösten 2013 fick Caroline Falkholt i uppdrag att dekorera en högstadieskolas vägg i Nyköping. Grafittikonstnären skrev en massa grova ord på väggen och målade sedan över orden med en gigantisk, färgglad snippa.
Kommunen tyckte att det var olämpligt att en snippa skulle synas i skolmiljön och sedan dess har målningen varit övertäckt.
Men i går, när alla elever hade gått på sportlov, avtäcktes snippan för skolans personal.
– Den var avtäckt under några timmar ja. Vi hade en studiedag där inga elever var närvarande. Personalen var nyfiken och vi ville undersöka om det finns någon som inte kan vara i skolan på grund av målningen, säger rektorn Harke Steenbergen.
Ingen hade problem med snippan
Skolan som målningen finns på är nybyggd och målningen har varit övertäckt sedan invigningen i augusti. Innan måndagen hade nästan ingen i personalen sett målningen. Nu fick de svara på en fråga om de skulle ha problem med att vistas på skolan om snippan syntes.
– Alla i personalen svarade nej, säger Harke Steenbergen.
Skolledningen har många diskussioner med elevrådet som nu ska fortsätta. Om ingen elev eller personal har problem med att vistas på skolan när målningen syns så kan det bli så att målningen avtäcks.
– Men det krävs bara att en enda elev inte kan vistas på skolan för att vi måste göra oss av med den.
Har skapat bra debatter
Övermålning har enligt Steenbergen skapat många och bra debatter om konst på skolan. Trots att nästan ingen har sett konstverket annat än på bild i media.
– Vi har fått mycket att diskutera. Vad är konst? Vad är provokativ konst? Vad är lämpligt?
Steenbergen själv gillar konstverket och om ingen tar illa upp av det så ser han gärna att målningen är synlig.
– Den är fin, budskapet är ännu finare. Men jag vet inte om den är lämplig på en skola. Elevernas bästa kommer alltid först, om någon inte kan vara på skolan på grund av målningen så får vi ta det därifrån, säger han.
Nyköping Konst
 Jon Demred
24 februari 2015  11:40

2.
2014-11-18
http://www.expressen.se/gt/larare-kallade-eleven-otrevlig-och-elakast/
Lärare kallade eleven "otrevlig och elakast"

En lärare ska ha kallat eleven för "den otrevligaste och elakaste ungen" i ett mejl. Eleven ska också ha slagits och sparkats av andra elever och en elev sa ha sagt till honom att "han skulle hjälpa honom att dö". OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Den synskadade eleven blev sparkad och slagen i skolan – men Göteborgs kommun ansåg inte att han utsattes för kränkande behandling.
I ett mejl kallar också en lärare eleven för den "otrevligaste och elakaste ungen".
Nu kräver Skolinspektionen att de två skolorna vidtar en rad åtgärder.
Dela
Tweeta
Mejla

I början av augusti i fjol skickades en anmälan in till Skolinspektionen, det var en förälder till en elev som berättade att hennes son blivit utsatt för kränkande behandling och att skolorna som sonen gått på dessutom inte tillgodosett hans stödbehov.
Eleven har en synskada och har därför behov av extra stöd och tillsyn och i anmälan listar föräldern upp flera gånger då skolan brustit. Men framför allt radas kränkningar upp som eleven utsatts för.
Bland annat ska en lärare ha kallat honom för "den otrevligaste och elakaste ungen" i ett mejl. Eleven ska också ha slagits och sparkats av andra elever och en elev sa ha sagt till honom att "han skulle hjälpa honom att dö".
Skolorna nekar
Eleven ska också ha hotats med kniv på en av skolorna och en annan gång ska en lärare ha kontaktat hans mamma då han visat ovilja att till en läxa i matematik – läraren hade glömt bort att eleven inte ser.
De båda skolorna menade dock att eleven inte blivit utsatt för kränkande behandling, vare sig av lärare eller av andra elever. De ser heller inte de brister i skolans tillsynsansvar eller att eleven inte fått de stödinsatser som han behövt.
Men Skolinspektionen ser brister i hanteringen av eleven och förelägger Göteborgs kommun, som står ansvarig för skolorna, att skolorna innan den 15 december ska vidta en rad åtgärder. Bland annat ska skolorna skyndsamt utreda omständigheterna kring kränkningar, se till att åtgärdsprogram utarbetas för eleven och säkerställa tillsynen.
Av Maya Dahlén Persson
Publicerad 18 nov 2014 12:25
Dela
10
Tweeta
5
Till GT:s startsida
2.
2014-08
http://www.expressen.se/kvallsposten/2-aring-misstanks-ha-valdtagits-pa-forskola/
Start
Nöje
Sport
TV
2-åring misstänks ha våldtagits på förskola

OBS. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har inget med händelsen att göra.  Foto: Andreas Öberg
MALMÖ. Åklagare har inlett en förundersökning om ett misstänkt fall av våldtäkt på en förskola i Malmö.
En man i 20-årsåldern utpekas i polisanmälan och ska förhöras under förmiddagen.
Offret, en 2-årig pojke, ska ha utsatts för både våldtäkt och misshandel i underlivet när han varit ensam med mannen på sin förskola. Övergreppen misstänks ha skett vid flera tillfällen.
Dela
Tweeta
Mejla
Det var pojkens pappa som gjorde polisanmälan till Malmöpolisens kriminaljour. Han ringde dit efter att sonen berättat om vad som hänt på den kommunala förskola han vistats på fram till sommaren.
– Vi märkte att han inte ville gå till dagis före sommaren. Han grät och var ledsen när vi skulle lämna honom. Vi förstod då inte varför, säger pappan.
Föräldrarna hade samtidigt reagerat över att förskolan hade en hög andel unga vikarier som tilläts vara helt ensamma på pojkens avdelning utan stöd eller tillsyn av äldre och mer erfarna kolleger.
– Jag reagerade på att det ibland kunde vara unga vikarierande killar som mötte oss på morgonen samtidigt som det kunde finnas fast anställda personal på en annan avdelning, säger pappan.
"Gjorde ont"
Eftersom familjen flyttat blev det naturligt för pojken att efter sommaren byta till ett annat dagis. Det var i samband med att han började där som föräldrarna för första gången fick veta vad pojken upplevt.
– Han beskrev bland annat hur den här unge vikarien skulle ha tagit på hans könsorgan på ett sådant sätt att det gjorde ont, säger pappan.
Övergreppen ska ha skett vid flera tillfällen. Vikarien ska enligt uppgifter till Kvällsposten ha arbetat på förskolan i cirka fyra månader och även varit på flera avdelningar.
Utredningen görs av Malmöpolisens familjevåldssektion.
När den misstänkte mannen i dag på förmiddagen fick en offentlig försvarare hade brottsrubriceringen ändrats från sexuellt ofredande till våldtäkt och sexuellt ofredande under våren och sommaren 2014.
För pojkens föräldrar är det en lättnad att åklagare och polis agerat snabbt.
– Vår son trivs bra på det nya dagiset och vi har varit försiktiga med att prata om det som hänt. Jag har sagt till honom att vi gjort en polisanmälan och det tyckte han var bra, säger pappan.
Pappan kritisk
Föräldrarna har fått stöd av en kristerapuet som gett dem råd om hur de ska agera för att stötta sin son så bra som möjligt.
– Vi har fått rådet att prata om det som hänt om han tar upp det själv men annars ska vi försöka vara precis som vanligt, säger pappan
Pappan är dock mycket kritisk till hur det fungerat på pojkens gamla förskola.
– På vår sons nya dagis är man noga med att unga manliga vikarier inte är ensamma med barnen. Det är inte för att man är misstänksamma mot dem utan ett sätt att skydda dem mot den här typen av misstankar men också för att skydda barnen. Det tycker jag är bra, säger pappan.
Förskolans ledning har informerats av polisen att man utreder ett misstänkt sexbrott mot barn på förskolan.
Kammaråklagaren Daniel Svensson som leder förundersökningen vill i dagsläget inte ge några kommentarer. Men i en skrivelse till tingsrätten skriver han att ärendet är brådskande och att den misstänkte mannen ska förhöras i dag på förmiddagen.
Av Micke Ölander
Publicerad 15 aug 2014 12:27
467
Dela
5
Tweeta

3.

Publicerad 2013-09-19

Skriv ut

Tipsa en vän

Granskning


Stadsdelen anlitar kriminella för att jobba med unga


Granskning: Stadsdelens arbete med unga

Minst två aktivt kriminella personer har fått uppdrag av stadsdelen att jobba med ungdomar.
 En av personerna är, enligt polisen, en av de tongivande tungt kriminella i hela Järva.
 - De legitimerar egentligen rekryteringen till kriminella gäng, säger föräldern Hagi Farah.

 

Minst två aktivt kriminella personer har fått uppdrag av stadsdelen att jobba med ungdomar.

En av personerna är, enligt polisen, en av de tongivande tungt kriminella i hela Järva.

- De legitimerar egentligen rekryteringen till kriminella gäng, säger föräldern Hagi Farah.

 ”Samarbete i världsklass för ungdomars trygghet och framtidstro.”

Det är den uttalade visionen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning när det gäller arbetet med ungdomar.

Men en granskning som Norra Sidan har gjort visar att stadsdelen anlitar personer med pågående kriminalitet för att jobba med ungdomar och barn.

Bland brotten finns bland annat narkotikabrott, rån, våld mot tjänsteman och olovlig körning.

En av personerna är en man i tjugoårsåldern. I januari 2013 fick han sin senaste dom. Samma månad förlängde stadsdelen hans uppdrag som kontaktperson.

Uppdraget som kontaktperson får man genom socialtjänsten. Enligt socialtjänstlagen är kommunen skyldig att ge stöd och skydd till barn och unga som riskerar att fara illa.

Tanken är att barn som saknar ordnade familjeförhållanden, ska få stöd i vardagslivet av en vuxen kontaktperson.

Men vår granskning visar att personen som jobbat som kontaktperson har blivit dömd för flera brott under uppdragstiden.

Bland brottsrubriceringarna finns:

narkotikabrott


olovlig körning


våld mot tjänsteman


Kontaktpersonen har tidigare varit föremål för utredning hos socialtjänsten. Han hade själv en kontaktperson genom stadsdelen för några år sedan.

Han fick sin senaste dom i början av 2013 och i samma månad fick han sitt uppdrag som kontaktperson förlängt.

Den andra personen som jobbat som fritidsledare är också i tjugoårsåldern. Han dömdes senast i juni i år för en grovstöld som begicks sommaren 2012.

Enligt en källa inom polisen med insyn i området, har fritidsledaren varit en av de tongivande kriminella personerna i området i mer än tre år.

- Det skulle vara svårt att hitta en sämre lämpad person för att jobba med ungdomar. Han är en tungt kriminell person som vi har god kännedom om. Det är chockerande att höra att han fått uppdrag att jobba med unga, säger han.

När Norra Sidan i slutet av augusti begärde en lista med förnamn och efternamn på personer som fått uppdrag som kontaktpersoner i Spånga-Tensta stadsdel fick vi avslag.

I vanliga fall är uppgifterna om vilka personer som får uppdrag eller anställning av kommunen offentliga. Det innebär att tjänstemännen är skyldiga att lämna ut uppgifter.

Men stadsdelsförvaltningen valde att sekretessbelägga uppgifterna och hänvisar till socialtjänstlagen. De menar att uppgifterna kan röja barn och ungas identitet. Trots att Norra Sidan bara frågat efter namnen på kontaktpersonerna.

Toni Mellblom är avdelningschef för Individ och familj i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

Han vill inte kommentera Norra Sidans uppgifter med hänvisning till socialtjänstlagen.

- Jag tar med mig informationen men jag kommer varken bekräfta eller dementera uppgifterna, säger Toni Mellblom.

Vilka kontroller har ni innan ni ger uppdrag till personer för att jobba med ungdomar?

- När det gäller kontaktpersoner så tar vi utdrag ur belastningsregistret och tittar på individens personliga förhållanden.  Det ska vara trygga och stabila personer med ordnade livssituationer.

Men vi har uppgifter som visar att ni anlitat minst en person som inte uppfyller de kraven.

- Jag kommer inte kommentera de uppgifterna.

Tycker du att det är lämpligt att en person som dömts till brott ska få förtroendet att jobba med utsatta unga?

- Det beror på när de dömdes och vad det var för typ av brott. Vi gör alltid en kontroll och bedömning.

Har ni rutiner för uppföljning efter att ni gett uppdrag till en person?

- Om vi bedömer att det behövs så följer vi upp ja, säger Toni Mellblom.

Ann-Katrin Åslund (FP) är ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta. Hon bekräftar delvis de uppgifter som Norra Sidan fått fram.

- Det visar sig att en av dessa personer fått en andra chans genom att få uppdrag inom stadsdelen men återfallit i brott, säger Ann-Katrin Åslund.

Den kontaktperson som vi granskat fick sitt uppdrag samma månad som han fick sin dom. Hur kan det gå till?

- Nej. Det låter inte alls bra. Jag som politiker har inte den detaljkunskapen. Men jag kan säga att överlag finns det en brist när det gäller uppföljning av den typen av saker lite överallt, säger lokalpolitikern Ann-Katrin Åslund (FP).

rouzbeh.djalaie@norrasidan.se

rouzbeh.djalaie@norrasidan.se

4.
2014-06-09
http://www.expressen.se/kvallsposten/elever-fick-vara-nakna--idrottslarare-utreds/
Somstraff för att ha bråkat med varandra lät idrottsläraren dem vara nakna under lektionen. OBS, genrebild.   Foto: Richard Ström /Expressen  

Elever fick vara nakna – idrottslärare utreds
  
Eleverna hade kommit i konflikt med andra elever och som straff lät idrottsläraren dem vara nakna under lektionen.

Nu utreds händelsen av Skolinspektionen.

Samtidigt är läraren föremål för en polisutredning misstänkt för flera sexövergrepp mot barn.Mejla  
.


Kvällsposten har tidigare berättat om den lärare som arbetat vid en skola i Trelleborg och i påskas greps misstänkt för flera grovs sexövergrepp mot elever. Nu har mannen även anmälts till Skolinspektionen.

Bakgrunden till anmälan, som gjorts av skolans biträdande rektor, ska vara mannens agerande i samband med flera olika idrottslektioner.

Vid tre olika tillfällen uppges läraren ha låtit elever uppträda nakna under lektionerna. Enligt eleverna egna vittnesmål ska handlingen ha varit en straffåtgärd efter att de hade hamnat i konflikt med övriga elever.

Men i anmälan nämns även en del andra incidenter med den aktuelle läraren.

Vid flera tillfällen ska läraren ha varit högljudd och skrikig mot elever samt uppträtt olämpligt mot flera föräldrar. Incidenterna ska ha skett under en tvåårsperiod.

"Nämnd lärare har visat oskicklighet och stor olämplighet i sitt yrkesutövande", skriver rektorn till Skolinspektionen.

Misstänkt för sexövergrepp

Skolinspektionen har nu valt att utreda händelsen vidare och begärt in ett yttrande från Trelleborgs kommun om vilka åtgärder som har vidtagits.

Samtidigt utreds läraren av polis och åklagare misstänkt för flera grova sexövergrepp mot elever på samma skola.

Samtliga övergrepp ska ha skett mot barn i lågstadieålder och pågått från januari 2013 fram till att han greps i april. Totalt ska polisen ha fått in två anmälningar mot mannen.

Den 17 april i år greps läraren och ställdes ett par dagar senare inför häktningsdomare i Lund misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn, våldtäkt mot barn och flera fall av sexuellt ofredande.

Rätten ansåg att bevisningen mot mannen inte räckte för att frihetsberöva honom och försatte honom på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår.

– Det är den tekniska undersökningen som drar ut på tiden, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid polisen.


5.
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17528510.ab
2013-09-23
Idrottsledare häktad för våldtäkt


Göteborg. En ungdomsledare från en idrottsklubb i Skaraborg häktades på måndagen av Skaraborgs tingsrätt misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks även för ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering och sex fall av försök till samma brott.

Händelserna ska ha inträffat i våras och polisen inledde en förundersökning sedan föräldrar till barn i idrottsklubben anmält mannen, rapporterar P 4 Skaraborg.

6.
2014-03-18
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18565792.ab
Förskollärare åtalas för barnporr

Stockholm. En förskollärare i Norrköping har blivit åtalad för barnpornografibrott i hemmet.

Det var i november som polis hämtade förskolläraren på sin arbetsplats. Den anställda stängdes omedelbart av från sin tjänst i samband med misstankarna, men det finns inga tecken på någon koppling till barnen på förskolan. Åtalet gäller nedladdning och delning av bilder och filmer från den anställdes hemdator.

Åtalet väcks för misstanke om grovt barnpornografibrott och utgången av det kommer ha betydelse för arbetsgivarens hantering av ärendet.

Föräldrarna får hela tiden information från förskolan om vad som händer.
« Senast ndrad: 24 februari 2015, 14:01:39 PM av Alina »