Frfattare mne: Sveriges domstol beslutar att 13åring inte våldtagen utan var frivilligt med  (lst 4607 gnger)

Alina

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 279
 • Karma: 0
  • Visa profil
1.
2015-05-25

http://www.expressen.se/nyheter/aklagare-misstankt-for-sexuellt-ofredande/
Den våldtäktsmisstänkte åklagaren fick andra arbetsuppgifter sedan han blivit påkommen med att rota i mål han inte själv utredde.
Enligt åklagaren Anders Jakobsson finns det kopplingar mellan dataintrången och de sexbrott mot barn han misstänks för:
Under måndagen pressas åklagaren om de nya anklagelserna.
Den 13 maj kunde Expressen berätta om att en åklagare i Mellansverige anhållits som misstänkt för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Offren är två flickor, som bara var 13-14 år vid de misstänkta sexövergreppen.
Expressen kan i dag avslöja hur polisen kom honom på spåren. Han har under utredningens gång delgivits misstanke om flera nya brott, däribland dataintrång och tjänstefel. Det förekommer, erfar Expressen, sms-konversationer i bevisningen.
"Tittat i andra ärenden"
Allt startade i början av mars.
Det var då, plötsligt, som åklagaren blev påkommen med att titta i olika mål, som han själv inte utredde.
Uppgifterna bekräftas av åklagaren Anders Jakobsson:
– Han har varit inne och tittat i andra ärenden. Som åklagare kan jag inte gå in och titta i vilka ärenden som helst. Det ska ju vara tjänsterelaterat. Har man inte någonting med de ärendena att göra då är det ju dataintrång. Bland annat gjorde det att de här misstankarna uppkom.
Åklagaren blev påkommen i början av mars. Efter det fick han andra arbetsuppgifter med tanke på den uppkomna situationen.
– Det innebar att han inte fick leda förundersökningar, utfärda strafförelägganden eller skriva åtal, säger chefsåklagare Patrik Säflund.
Mellan 2009 och 2012
Efter att de misstänkta dataintrången blev kända fattade polisen misstankar om andra, grövre brott.
Den 12 maj anhölls åklagaren som misstänkt för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Brotten ska, enligt tingsrätten, ha ägt rum någon gång mellan januari och september 2009, samt i juli 2012.
Åklagaren är nu även misstänkt för dataintrång.
Vad är det för typ av ärenden han har varit inne och tittat i?
– Det är alla olika typer. Det är inga specifika, säger Anders Jakobsson. Jag vill inte uttala mig mer.
Finns någon form länk mellan det misstänkta dataintrånget och de andra brott, våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande, som han misstänks för?
– Ja, det kan man nog säga.
Har han delgivits misstanke om dataintrång?
– Ja, det har han. Man sitter och ska höra honom i dag.
Åklagaren har också delgivits misstanke om tjänstefel. Där är Anders Jakobsson förtegen.
– Jag vill inte gå in på vad det består i dagsläget.
Åklagaren förnekar brott
Advokat Per Borgblad, som försvarar den misstänkte åklagaren, vill inte kommentera att hans klient delgivits misstanke om nya brott.
– Ta det med åklagaren. Det pågår en utredning och i det läget vill jag inte kommentera den.
Hur ställer han sig till misstankarna?
– Han förnekar brott. Han är häktad misstänkt för viss brottslighet, sexuellt ofredande och våld mot barn, de gärningarna förnekar han.
Och de övriga rubriceringarna?
– De vill jag inte diskutera nu, säger Per Borgblad.
Åtal ska väckas senast den 28 maj. Men mer troligt är att det kommer den 4 juni.
– Det är mycket som tyder på att jag kommer att begära förlängning med en vecka, säger Anders Jakobsson. Men det bestämmer jag senast på onsdag. Det kvarstår en del förhör. Som misstänkt ska man ju också få del av hela utredningspaketet och ha viss tid på sig att eventuellt begära en komplettering.
Av Magnus Hellberg
Av Peter Thunborg
Publicerad 25 maj 2015 14:05

2.
2015-02-27
http://www.expressen.se/kvallsposten/misstankt-overgrepp-pa-barn-pa-forskola/
Man misstänkt för förskoleövergrepp
TIPSA! Vet du mer? Kontakta oss!
 En man sitter anhållen misstänkt för sexövergrepp mot ett barn på den förskola i Malmö där han är anställd. I går kväll hölls krismöte med föräldrar och de reagerade med bestörtning, skriver Kvällsposten på nätet. Enligt Malmös utbildningschef Jan-Ola Olsson fick mannen visa ett utdrag ur belastningsregistret i samband med att han anställdes. Hittills finns misstankar om övergrepp mot ett barn på förskolan. Nu kommer personalen att vara extra vaksam på signaler från övriga barn där. Extrapersonal från andra förskolor har satts in, liksom ett psykologteam.
TT
27 FEBRUARI 2015  10:12
3.
2014-12-29
http://www.expressen.se/gt/slipper-fangelse-efter-sex-med-minderarig/
Slipper fängelse efter sex med minderårig

Mannen hade sex flera gånger med den 14-årige flickan och langade även sprit till henne. Högsta domstolen river dock upp hovrättens fängelsedom och dömer i stället mannen till samhällstjänst.
En västsvensk 20-årig man genomförde ett tiotal samlag med en 14-årig flicka.
Trots det slipper han fängelse för sexuellt utnyttjande av barn.
Högsta domstolen river upp hovrättens dom och dömer i stället mannen till samhällstjänst.
Dela
Tweeta
Mejla
En västsvensk man hade vid flera tillfällen samlag med en 14-årig flicka.
Mannen hade en relation med flickan och hade vid ett tiotal tillfällen samlag med henne - trots att han var fullt medveten om att hon var under 15 år.
Det var först när flickans föräldrar fått reda på att den då 20-åringe mannen även sålt sprit till den 14-åriga flickan och en kamrat till henne som relationen avbröts.
Dömd i tingsrätt och hovrätt
Mannen dömdes till fängelse för sexuellt utnyttjande av barn i tingsrätten. När han överklagade till hovrätten dömdes han på nytt för samma brott.
Han dömdes även för att ha sålt alkohol till minderåriga.
Men nu har Högsta domstolen rivit upp den fängelsedom som fastställts av både tingsrätt och hovrätt.
Detta trots att utgångspunkten för regleringen är att barn under 15 år har ett behov av ett absolut skydd mot alla sexuella handlingar och att det alltid är en kränkning av barnet att utsätta det för sexuella handlingar.
Mannens unga ålder en faktor
Bakom domen ligger att Högsta domstolen inte bedömer straffvärdet som tillräckligt stort eftersom åldersskillnaden mellan mannen och flickan inte var så stor samt att flickan var relativt nära åldern för sexuellt självbestämmande.
Man har även tagit hänsyn till gärningsmannens unga ålder samt att han liv ordnat upp sig.
Eftersom det heller inte finns särskild anledning att tro att mannen kan komma att begå brott på nytt väljer Högsta domstolen i stället att döma honom till samhällstjänst.
Av Axel Ohlsson
Publicerad 29 dec 2014 11:54
Dela

Tweeta
9
Till GT:s startsida

4.
2014-11-14
http://www.friatider.se/pr-st-misst-nks-f-r-barnv-ldt-kt
Präst häktad för våldtäkt mot barn vill själv ha egna barn
Publicerad 14 november 2014 kl 12.45
INRIKES.Den Uppsalapräst som igår häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn försöker själv skaffa egna barn med hjälp av en surrogatmamma.

Gilla artikeln på Facebook
Dela och skriv ut
Pedofilprästen i Uppsala
Präst misstänks för barnvåldtäkt
Prästen är öppet homosexuell och en förkämpe för homosexpräster inom den homosexuella rörelsen i Sverige. Han gifte sig med en annan man 2010 och på internet annonserar paret efter en surrogatmamma för att själva kunna bli föräldrar.

I en annons som lades upp på en kontaktsida tidigare i år skriver paret att de försökt förmå kvinnliga bekanta att ställa upp som surrogatmödrar, men att ingen velat gå med på det. De skriver att annonsen är ett "desperat hopp" om att försöka hitta en kvinna som vill hjälpa dem att bli föräldrar.

Samtidigt som det homosexuella paret försökte få tag på en kvinna som ville hjälpa dem att få barn misstänks prästen nu alltså ha gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn. Övergreppen ska, enligt åklagaren, ha pågått från september förra året fram till slutet av maj i år. I egenskap av präst har han varit med på flera konfirmationsläger och resor med ungdomar, både från Uppsala men även ett konfirmationsläger anordnat av en kyrka i Stockholmsområdet förra sommaren.

Enligt kommentarer i sociala medier var han populär bland många barn- och ungdomar i kyrkan. Han använde sig dessutom, enligt egen uppgift, av mjukisdjur och andra leksaker för att komma närmare barnen i kyrkan.

5.
2014-10-13
http://www.expressen.se/nyheter/misstanks-for-sexuella-overgrepp-pa-forskola/
Misstänks för sexuella övergrepp på förskola
En man på en förskola i Stockholm är polisanmäld misstänkt för sexuella övergrepp på ett barn. Föräldrarna gjorde anmälan i förra veckan.
– Så fort föräldrarna vände sig till oss stängde vi av den utpekade personen från arbetet utan att veta om det är sant eller inte. Vi inledde också en egen utredning för att försöka reda ut vad som har hänt, säger personalchefen på den aktuella stadsdelsförvaltningen till dn.se.
Dela
Tweeta
Mejla
Annons:

Hur länge mannen arbetat på förskolan, och i vilken anställningsform, är oklart. Han blev kontrollerad mot belastningsregistret innan han började på förskolan. Det misstänkta övergreppet ska ha skett i en skollokal.
Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström säger till dn.se att den här typen av misstänkt brottslighet är högprioriterad:
– Vi har särskilda grupper som hanterar den typen av ärenden.
Av TT
Publicerad 13 okt 2014 15:54
Dela
1
Tweeta
0

6.
2013-09-17

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17484105.ab

Anmälde våldtäkt - blev själv åtalad
VÄXJÖ. En 18-årig kvinnas anmälan om att hon utsatts för våldtäkt av en 13-årig pojke slutade med att hon själv i stället åtalades för våldtäkt mot barn och slutligen dömdes för sexuellt utnyttjande av barn.
Kvinnan döms av Växjö tingsrätt till skyddstillsyn i kombination med behandling mot sitt missbruk. Pojken hon hade sex med hade krävt 115 000 kronor i skadestånd, men blir helt utan, eftersom domstolen inte anser att han utsatts för en så allvarlig kränkning att skadestånd är motiverat.
Pojken var vid tillfället 13 år gammal. Med hänvisning till tidigare rättsfall beslutade domstolen att kvinnan inte skulle dömas för våldtäkt mot barn utan sexuellt utnyttjande av barn, eftersom pojken hade sex med henne frivilligt, skriver Smålandsposten.
TT
« Senast ndrad: 25 maj 2015, 19:46:56 PM av Alina »

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlgg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
Brottsbalken 6 kap. Om sexualbrott
4 § Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år.

Lagen är klar och otvetydig, men det finns alldeles för många pedofildomare och sexköpare i Sveriges domstolar - ända uppe i högsta domstolen!

Och, vi ska inte glömma Bordellaffären, där hela regeringen och många riksdagsledamöter figurerade!