Frfattare mne: På kommunskolans vägg-en stor bild om prostituerad som uppvisar sin könsorgan  (lst 3682 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.
2015-02-22
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article20356579.ab
Skolinspektion vill varna lärare
Skolinspektion vill att en lärare i Östergötland varnas för att ha slagit en 14-årig elev med en stållinjal, skriver Corren. Läraren slog eleven i magen då eleven sparkade boll mot en vägg inomhus. Läraren själv menar att slaget inte varit avsiktligt, men åtal har väckts och händelsen ska prövas rättsligt.
Skolinspektionen vill att lärarnas ansvarsnämnd varnar läraren. Barn- och elevombudet kräver också att eleven får ett skadestånd på 10 000 kronor från kommunen.
TT Aftonbladet
22 februari 2015  08:31


2.
2014-06-24
http://hstd7dagar.se/News2.asp?idNews=3641
Sex till salu upp i ljuset

Publicerad 8 Maj 2013

 HALMSTAD. I slutet av maj anordnar RFSL en föreläsning om homo- bisexuella och transpersoner med erfarenhet av att sälja och köpa sex. Allt till syfte för att ge en större kunskap kring ämnet.  

 
Foto: Emelie Andersson

 

Det är nu tredje året i rad RFSL Halland ger en föreläsning i ämnet. Stefan Johansson, ordförande, berättar att de vänder sig till alla myndigheter i länet som arbetar med barn och ungdomar och har skickat ut personliga inbjudningar till alla de skulle vilja se där.
– Vi hoppas kunna starta en tankeställare hos många som kanske inte är helt medvetna om detta.

Fler killar säljer

Allt fler unga killar säljer sex och mycket är på grund av tillgängligheten på Internet. Det händer i de flesta forum nu för tiden då det talas i koder, det vill säga att inget sägs rakt ut.  Många av fallen handlar om unga som exempelvis har svårt att betala hyra och ser detta som ett enkelt sätt att tjäna pengar.
– Det är något som händer överallt och ofta börjar det som en engångsgrej som bara eskalerar, säger Johan Fischer–Jensen, också han engagerad i föreningen.
 RFSL finns till hands i situationer som denna för att vägleda, stötta och erbjuder hjälp att hitta rätt väg. De arbetar med alla ungdomar oberoende av vad problemet kan vara.

Författare gästar

Föreläsaren heter Jonas Jonson. Han arbetar som hiv- och hälsohandläggare på RFSL och är även medförfattare till boken ”Osynliga synliga aktörer: hbt-personer med erfarenhet av att sälja och/eller köpa sexuella tjänster.”
 – Det här är Jonas specialområde och vi tror det kan bli kan bli en bra föreläsning med alla hans kunskaper.

I tiden

Målet med föreläsningen är att myndigheter som arbetar med målgruppen ska uppmärksamma hbt-personer och inte vara rädda för att ta upp frågan. Stefan berättar att han gärna vill lyfta fram dagens samhälle.
– Det är nu år 2013. Det är löjligt att vi fortfarande agerar som om det vore 1970.

Bryta mönster

En önskan är att problemen ska tas tag i innan något allvarligare sker för problemen existerar men syns inte alltid. RFSL arbetar för att informera om den verklighet vi lever i.
– Vi vill förbättra bemötandet med mer kunskap och arbetar hela tiden för att bryta den jargong samhället har idag gentemot hbt–personer, säger Stefan Johansson.

Fotnot: Föreläsningen anordnas den 29 maj på restaurang Olivers, Vallås.


EMELIE ANDERSSON
 
    
 Kommentaren inte får vara kränkande eller stötande. Vi förbehåller oss rätten att redigera eller radera inlägg som inte följer reglerna. För att kunna publicera ditt inlägg måste du godkänna villkoren, läs dem i sin helhet via länken nedan.
 Ja, jag accepterar villkoren.  Läs villkoren  
  

Nyheten Publicerades av  
  Axel Johnson


Publicerad 8 Maj 2013

3.
2014-06-24

RFSL-ordförande Stefan Johansson i rätten för våldtäkter
Publicerad 24 juni 2014 kl 12.08
Inrikes.Under sin tid som ordförande för skattefinansierade RFSL i Halland misstänks en 44-årig man ha sexuellt utnyttjat flera unga män och fått dem att prostituera sig. Idag inleds rättegången mot mannen, som bland annat åtalas för att ha drogat och våldtagit en 20-åring.
Som RFSL-ordförande i Halland engagerade sig mannen i kampanjer för att hjälpa killar som säljer sex. Samtidigt ska han själv ha sexuellt utnyttjat flera unga män i beroendeställning som bott hos honom.

Enligt åtalet har 44-åringen gett ungdomarna alkohol, cannabis och läkemedel som Tramadol och därefter genomfört anala och orala samlag och andra sexuella handlingar med dem.

Vid minst ett tillfälle ska han ha lagt en drog i en 20-årings dryck, och sedan våldtagit den unge mannen när han befann sig i ett hjälplöst tillstånd.

För att få pengar till droger ska RFSL-ordföranden, som uteslöts från den kulturmarxistiska organisationen i februari, dessutom ha förmått tre av ungdomarna att prostituera sig.

Samtidigt profilerade han sig själv som engagerad för att motverka prostitution.

– Vi kör ju en kampanj som heter "män som köper och säljer sex". Vi har varit ute på stan och vi delat ut informationsblad om föreningen. Och det har då hört av sig ett antal ungdomar, berättade 44-åringen i en intervju med P4 i juli 2012.

Rättegången gäller en rad andra brott. Bland annat åtalas mannen för bedrägeri efter att ha samlat in pengar till "aids-forskning" med en bössa och tagit pengarna själv. Han ska också ha förskingrat 23 396 kronor från RFSL Hallands kassa.

Det sexuella utnyttjandet av de unga männen ska ha pågått åtminstone sedan våren 2013 och fick sitt slut när polisen fick kontakt med pojkarna i januari i år i samband med en utredning av en våldtäkt mot en annan man.

– Det är pojkar som är vilsna och som inte har någonstans att ta vägen. Ordföranden är då kanske den som man har tillit till, säger Inger Olsson som är chef på vålds- och sexualbrottsroteln på Hallandspolisen till P4 Halland.

4.
2013-09-16
http://www.expressen.se/kvp/lokalpolitikern-rasar-mot-graffitimalningen/

Lokalpolitikern rasar mot graffitimålningen

HALMSTAD. En graffitimålning på Söndrumsskolan har väckt anstöt hos en av kommunens skolpolitiker, Håkan Wallin (FP), som menar att den är opassande för skolmiljön. Men konstnären tycker att han har misstolkat målningen.

– Kvinnlig sexualitet är inte något negativt, så sluta svartmåla de få positiva representationerna som finns i det offentliga rummet, säger konstnären Carolina Falkholt.
 
Den nybyggda Söndrumsskolan invigdes den 19 augusti och snabbt blev skolans elevskåp föremål för debatt. Skåpen är täckta av graffitimålningar gjorda av 22 konstnärer från hela Sverige.

Verket omfattar i sin helhet 500 skåp på en yta av 180 kvadratmeter som har stafettmålats av konstnärerna. En del av väggmålningen föreställer ett par skrevande kvinnoben iklädda nätstrumpor. Något som fick politikern Håkan Wallin (FP) är reagera starkt.

– Det är inte okej att ha en bild på en skrevande kvinna i skolan. Barnen har ju ingen möjlighet att välja själva i fall de vill titta på den, säger han.

På Hallandspostens hemsida finns fler arga kommentarer. "Vi upplever det som visuell våldtäkt när utomstående försöker pressa sina könsorgan in i våra ögon, hjärnor och känslor!" skriver en av de upprörda läsarna.…

Reagerat försent

Från kommunens sida arbetar man just nu med att ta fram ett läromaterial om målningen. Tanken är att lärarna framöver ska kunna problematisera och diskutera verket tillsammans med eleverna. Men Håkan Wallin tycker att insatsen kommer försent.

– Nu när jag har reagerat säger de att man ska ta fram ett läromaterial. Men varför kommer inte den här debatten tidigare undrar jag då.

På högstadieskolan har man däremot inte mött några negativa reaktioner på graffitimålningarna från elever eller föräldrar, enligt rektorn Hans Åkerlund.

– Tvärtom, eleverna är stolta över skolan när de visar upp den för sina föräldrar. De tycker att den är fint utsmyckad, säger han.

Konstnären Carolina Falkholt, som målat de nätstrumpsklädda benen, tycker att Håkan Wallin har misstolkat målningen.

– Mitt syfte var framför allt att öppna för en debatt om kvinnlig sexualitet. En tjej som är fri i sin sexualitet på högstadiet riskerar ofta att kallas slampa eller andra nedsättande ord, och det tycker jag att vi måste diskutera, säger hon.

"En stark, kvinnlig symbol"

Pärra Andreasson, den Malmöbaserade graffitimålaren som varit projektets konstnärliga ledare, tvekade aldrig om att ha med Carolina Falkholts verk.

– Jag såg inga problem med hennes målning. Om den hade varit fotorealistisk och föreställt en naken kropp hade jag tagit bort en med en gång, men för mig är målningen så pass abstrakt att den mer handlar om en stark, kvinnlig symbol, säger han.
.
 Av Anna Dahlbeck
 anna.dahlbeck@kvp.se
« Senast ndrad: 22 februari 2015, 09:57:30 AM av Alina »