Frfattare mne: Svensk polis skjuter på och dödar oskyldiga tonåringar och småbarnsföräldrar  (lst 2923 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.
2014-11-17
Kristina Ljungros är förbundsordförande för skattefinansierade RFSU.
"Chockerande" beslut om rätt att slippa abortera foster
Publicerad 13 november 2014 kl 15.44
INRIKES.Moderaterna och Centerpartiet i landstingsstyrelsen i Kronoberg röstade igår för Kristdemokraternas förslag om att utreda så kallad samvetsfrihet för landstingspersonalen, vilket kan leda till att vårdpersonal i framtiden får rätt att säga nej till att utföra aborter. Den statliga sexlobbyn RFSU rasar mot beslutet och kallar det "chockerande".

Gilla artikeln på Facebook

Dela och skriv ut
Share on email Share on print Share on twitter More Sharing Services
5
– Att öppna för en utredning är ingenting annat än att öppna dörren för samvetsfrihet inom vården, något Sverige tidigare varit förskonade från. Vårdpersonal ska inte kunna välja bort arbetsuppgifter som ingår i det yrke de är anställda för att utföra. Vi är mycket förvånade över samtliga allianspartiers agerande då de på riksplanet har varit tydliga med att samvetsfrihet inte ska införas i svensk vård. Detta är ingenting annat än att öppna för ett abortmotstånd som skulle försvåra för kvinnor som vill avbryta en oönskad graviditet, säger Kristina Ljungros, förbundsordförande för RFSU i ett pressmeddelande.

Att Folkpartiet valde att lägga ner sina röster är enligt förbundet "lika anmärkningsvärt".

– Vi förutsätter att allianspartierna tänker om inför omröstningen i landstingsfullmäktige den 25 november och inte röstar för införandet av samvetsklausuler, hotar Kristina Ljungros på den inflytelserika skattefinansierade lobbyorganisationen.

2.
2014-05
Få poliser sparkas trots lagbrott

Tre polisanställda fick sparken förra året. Men poliser som snattat, misshandlat eller sexchattat med barn får jobba kvar. Det visar årsredovisningen från polisens personalansvarsnämnd (PAN) som DN tagit del av.

När en anställd vid polisen utreds för brott eller tjänstefel hamnar ärendet även hos Personalansvarsnämnden (PAN) vid Rikspolisstyrelsen. De kan straffa poliser med varningar, löneavdrag och i värsta fall avsked.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fa-poliser-sparkas-trots-lagbrott/
7 Maj 2014  | Länk | 22 20 ALLA NYHETER | 0 kommentar

3.
2013-09-06

http://www.expressen.se/gt/de-tva-unga-mannen-dog-i-kulregnet/
De två unga männen dog i kulregnet
 
De två männen blev skjutna från 60 meter| 05 sep

 
Han hörde två vapen: "Ett tjugotal skott"| 05 sep

 
Två personer döda efter skottlossning| 04 sepBISKOPSGÅRDEN. Småbarnspappan och 17-åringen hamnade i kulregnet från automatvapnet.

Men polisen vet inte varför.

- Om det var de som var målet kan vi inte svara på, säger Sven Ahlbin, chef för länskriminalpolisen.
 
Kropparna har flyttats, men blodet är kvar, nedträngt i asfalten. Släktingar och vänner står i en ring runt fläcken. Försöker förstå.

- Han var en vanlig kille, som gillade fotboll och att åka moped. Det är inte rätt att det ska sluta så här. Han blev bara 17 år, säger en släkting.

På den lilla gångvägen finns spåren efter den dramatiska mordnatten i onsdags. Här satt en grupp ungdomar när de besköts med ett kulregn från andra sidan vägen, knappt 60 meter bort.

En man, som kallas Baker, var med gruppen när de besköts.

- Vi var fem personer som stod och pratade vid gångvägen. Jag satt på bänken. De två som sköts stod med ryggen mot gångbron, berättar han för Göteborgs-Posten.

Han tog händerna över huvudet för att skydda sig.

- Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag fick panik, slängde mig ner på marken och började krypa uppför backen. Jag är troende och läser Koranen. Jag bad för mitt liv, säger han till GP.

Besköts på samma plats

De två unga männen, 17 och 28 år, träffades och avled av skadorna. Den yngre var känd som en "glädjespridare" i området och hängde ofta på torget med sina vänner. 28-åringen beskrivs av sin bror som en "godhjärtad småbarnspappa".

- Han var nybliven pappa och ägnade sin tid åt familjen, säger brodern till 28-årige mordoffret och fortsätter:

- Han var på fel plats vid fel tidpunkt.

Polisen vet inte varför 17-åringen och 28-åringen sköts ihjäl.

- De här pojkarna är relativt okända för oss, säger Sven Ahlbin, tillförordnad chef för länskriminalpolisen i Västra Götaland.

Han kan heller inte svara på om skotten var riktade mot dem.

- Om det var de som var målet kan vi inte svara på.

Så sent som i måndags kväll blev ungdomar beskjutna vid samma plats. Även då fanns 17-åringen här.

- Den gången snuddade en kula vid hans jacka, säger en vän.

Polisen misstänker att det finns ett samband.

- Hade vi kunnat lösa den skottlossningen hade vi kanske kunnat lösa den här. Därför vädjar vi till folk som kan hjälpa oss att lösa det den här gången, säger Jenny Widén, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

"Vill visa sin makt"

Widén menar att polisen utgår från att det är en "uppgörelse mellan kriminella nätverk". Enligt flera källor har dödsskjutningen sitt ursprung i ett svartsjukedrama mellan ungdomar från Backa och Biskopsgården.

- Man vill visa sin makt. De kommer hit och skjuter mot oss, säger en uppgiftslämnare i Biskopsgården.

Sven Ahlbin uppger att onsdagens skottlossning hänger ihop med tidigare gängrelaterade skottlossningar.

- Man väljer en väg att vedergälla i stället för att låta oss, samhället, utreda. Det gör att oerhört många fler människor hamnar i farozonen.

Sven Ahlbin uppger att det rör sig om mellan tre till åtta gäng runtom i Göteborg, och att åtminstone tre- fyra konstellationer har dokumenterats använda dessa metoder.
.
Av Henrietta Johansson Av Henrietta Johansson
 henrietta.johansson@ expressen.se  

 
Av Johanna Rapp Av Johanna Rapp
 johanna.rapp@gt.se  

 
Av Diamant Salihu Av Diamant Salihu
 diamant.salihu@ expressen.se  

 
Av Sandra Divinyi Av Sandra Divinyi
 sandra.divinyi@gt.se  

 
« Senast ndrad: 17 november 2014, 17:26:27 PM av Alina »