Frfattare mne: Småstads polis hittar inte pedofiler som antastar barn mitt på dagen vid skolor  (lst 3280 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
2013-09-05

http://www.expressen.se/kvp/fyra-barn-overfallna-i-halmstad-pa-kort-tid/

Fyra barn överfallna i Halmstad på kort tid


Mitt under utomhusgymnastiken smög sig den okända mannen på en 11-årig pojke, höll fast honom och dödshotade honom.

Överfallet är det fjärde på kort tid knuten till skolor i Halmstad.

– Hitintills har vi inte sett något samband mellan de olika händelserna, säger Tommy Nyman, informatör vid Hallandspolisen.
 


Attacken skedde vid halv tre-tiden på måndagseftermiddagen under en gymnastiklektion utomhus intill Vallåsskolan i Halmstad. Klassen som pojken går i hade terränglöpning i ett skogområde i närheten av skolan. Pojken låg sist i sin klunga och samtidigt som kamraternas ryggar försvann ur sikte gensköts han av mannen.

Mannen grep tag i pojkens tröja, höll fast honom och sa att han skulle döda honom. Pojken lyckades slita sig loss och ta sin tillflykt till klasskompisar och lärare som befann sig i närheten, skriver Hallandsposten.

Under måndagseftermiddagen blev också en 14-årig pojke ofredad av en man när han väntade på skjuts utanför Wallbergsskolan. En grön bil stannade och en man frågade pojken om han ville ha skjuts.

Incidenten är den fjärde på kort tid i anslutning till skolor i Halmstad. I tisdags i förra veckan attackerades en 11-årig pojke på Snöstorpsskolan av en man i övre medelåldern. Mannen ska ha hållit fast pojken och dödshotat honom. Under torsdagen överfölls en 13-årig pojke av en maskerad man när han var på väg till Stenstorpsskolan.

Söker vittnen

I nuläget kan polisen inte sätta samman de fyra incidenterna.

– Vi samlar in uppgifter i respektive ärende. Hitintills har vi inte sett något samband mellan de olika händelserna, säger Tommy Nyman i ett pressmeddelande.

Polisen är just nu på plats i olika skolor för att finnas till hands, svara på frågor och ta emot tips.

– Vi är fortfarande i behov av vittnesuppgifter från personer som funnits i anslutning till de olika händelserna. Det är dagtid och flera människor borde ha funnits i anslutning till de anmälda händelserna och vi vill att de tipsar oss på Polisens tipstelefon 114 14, säger Tommy Nyman.

Med anledning av attackerna kommer skolledningen att gå ut med information till alla skolor i Halmstad.

– Vi ser mycket allvarligt på det här, eftersom händelserna skapar en rädsla hos både elever och personal på skolorna, säger Richard Mortenlind, chef för grundskolorna i Halmstad, till Hallandsposten.
.
Av Henrietta Johansson Av Henrietta Johansson
 henrietta.johansson@ expressen.se   

 
Av Helena Sjögren Av Helena Sjögren
 helena.sjogren@kvp.se