Frfattare mne: Kommunanställda nekar gymnasieplatser till svenska ungdomar pga. etnisk ursprung  (lst 5259 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.
2015-08-02
http://www.friatider.se/gymnasieskola-firade-pride-genom-att-kissa-p-naken-kvinnlig-elev
© Läsarbild
 
Gymnasieskola firade "Pride" genom att kissa på naken kvinnlig elev
Publicerad 9 april 2015 kl 06.45
INRIKES.En manlig student som inför publik ställer sig och urinerar på en naken kvinnlig student – så firades en så kallad "Pridevecka" på Kungsholmens gymnasium förra månaden.
– Det var som en teaterupplevelse, säger skolans rektor Lesley Brunnman till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Dela och skriv ut
Share on emailShare on printShare on twitterMore Sharing Services
21
Pride Stockholm
Varannan hetero i prideparaden
Försvarets högsta chefer deltog i pridetåg
SD vill vara med på Pride – men får inte
Kyrkans Pride-kondomer får kritik
Pride anmälda för hets mot folkgrupp
Visa alla
Det var den 20 mars i år, som avslutning på en så kallad "Pridevecka", som det i aulan på Kungsholmens gymnasium i Stockholm anordnades en något annorlunda tillställning. En kvinnlig elev klädde plötsligt av sig naken på scenen varefter en manlig elev först började knuffa och slå henne för att slutligen ställa sig och urinera på henne inför publiken.

Skolan gick måndagen efter "showen" ut med ett utskick till alla anställda, undertecknat skolans rektorer, där man försökte tysta ned händelsen och uppmanade dem att "inte sprida detta vidare". Men en av dem som tagit del av mailet har trots det anonymt kontaktat Fria Tider och vill att vi uppmärksammar vad som försiggår på skolan.

När Fria Tider ringer upp en av skolans rektorer, Lesley Brunnman, vill hon först inte kommentera händelsen och låtsas inte veta så mycket om den.

– Ja, jag har hört talas om det, svarar hon.

Ni har ju skickat ut ett mail som bland annat du har skrivit under, ditt namn står där, Lesley? Och i mailet står det att det var en tjej som klädde av sig naken och någon kissade på henne, bland annat. Är det inte något som du kan ge någon mer information om?
– Jag har ingen mer information än den som står i mailet.

Men är den här händelsen polisanmäld? Var den en del av ett program eller hur var upplägget?
– Det var vår Pride association som hade ett program den veckan och de hade bjudit in till en liten happening. Det var ingenting som de hade förväntat sig heller utan de hade bjudit in olika aktörer från olika instanser och det här var elever från en annan skola och då var det som en teaterupplevelse.

Så det här var ett inslag, det var ett planerat inslag? Det var ingen som kom utifrån och vandaliserade alltså?
– Det här var elever från en annan skola som uppträdde och ansåg att det här var en teaterupplevelse.

Så man såg det som en teaterupplevelse att en manlig elev kissade på en kvinnlig?
– Ja, vi har haft diskussioner med polisen, men det har inte gjorts någon polisanmälan, nej.

Den här kvinnliga eleven, har hon upplevt sig kränkt eller var hon med på det här?
– Det var hennes arrangemang, men hon är inte en av våra elever.

Vilken skola kom hon ifrån?
– Det kan jag inte kommentera.

Kungsholmens "Pridevecka" anordnades mellan den 16 och 20 mars i syfte att "uppmärksamma HBTQ-frågor och problematiken kring dem". I ett pressmeddelande från arrangörerna heter det bland annat att man ville sprida en "stämning av öppenhet och kärlek, där alla ska känna sig välkomna" och att man hoppades ändra på den "hetero-cis-norm" som man menar att skolan "starkt präglas" av.

2.
2013-09-03
http://www.expressen.se/gt/nekas-dromgymnasiet--radhi-ar-fran-fel-land/

Hussein Rahdi blev först antagen till GNK-programmet i Trollhättan, men blev sedan utslängd för att han är från fel land.   Foto: Privat  

Nekas drömgymnasiet – Radhi är från fel land


Hussein Radhi, 16, kom in på ett gymnasieprogram som skulle leda till anställning på GKN i Trollhättan. Men trots att han är svensk medborgare – blev han utkastad för att han är född i Irak.

– Vissa ställen är du välkommen på, andra är du det inte helt enkelt, säger Hussein Radhi.
 

16-årige Hussein Radhis dröm är att bli ingenjör inom flygindustrin. Han sökte till GKN-programmet i Trollhättan – och kom in. Men direkt efter uppropet 21 augusti blev han kallad till ett möte till nästa dag.

– Jag och min kompis gick dit. Han är också född i Irak. De sa inte "nej vi beklagar" eller något sådant. Det var precis som att vi själva skulle förstå att "dörren är där", säger Hussein Radhi.

Beskedet var att eftersom han är född i Irak så får han inte gå på utbildningen. En smäll för Hussein som blev näst intill förkrossad av beskedet.

– Det fanns tankar från första dagen att jag ville flytta från Sverige. Hade jag haft råd att flytta där och då - så hade jag gjort det. Om de inte vill ha mig här så tack och hej, säger han.

"De har sina regler"

Ttela har varit i kontakt med rektorn för GKN-programmet, Björn Rehndell.

– Jag förstår Husseins besvikelse. Jag var med på mötet, men det var GKN som ledde det. De har sina regler. Men vi har försökt hitta en bra lösning för honom, säger han till tidningen.

Lösningen blev att Hussein blev antagen till en annan linje.

– Nu blir det teknikprogrammet efter den här karusellen. Jag funderar på att hoppa av gymnasiet nu. Hela sommaren hade jag ställt in siktet på det här, säger Hussein Radhi och suckar.

Kommer från "embargoland"

Anledningen till att Hussein Radhi inte får gå på programmet är att han kommer från ett "embargoland". GKN Aerospace följer amerikanska exportregler vilka medför en begränsning för människor som är födda i vissa länder att ta till sig information.

– Irak är ett av dessa länder, säger Fredrik Fryklund, informationschef på GKN Aerospace, till ttela.se.

"Slagit mot självförtroendet"

Husein Radhi har varit svensk medborgare i 13 år. Men det hjälps inte. Själv poängterar han att han inte är "arg på USA". Det som smärtar är att han fick upp förhoppningarna när han blev antagen - och sedan gick miste om alltihop.

– Jag respekterar att det är som det är. Har jag inte rätt till den utbildningen, okej, fine. Men jag har en moralisk rättighet att bli informerad innan jag blir antagen, säger han

– Det har slagit mot självförtroendet det här. Tänk om jag får ett jobb om några år och så får jag helt plötsligt reda på att jag inte är välkommen? Vad händer då?
.
Av Johan Sköld Av Johan Sköld
 johan.skold@gt.se
« Senast ndrad: 02 augusti 2015, 11:31:04 AM av Alina »