Socialtjänsten > Incest och andra sexuella övergrepp

Pedofila anställda på Sveriges vaktbolag

(1/1)

Alina:
1.
2015-01-04
Denna präst i Svenska kyrkan har dömts för våldtäkt mot barn.
Präst våldtog pojke i kyrkan
Publicerad 2 januari 2015 kl 16.25
INRIKES.Den öppet homosexuelle präst i Svenska kyrkan i Uppsala som suttit häktad misstänkt för våldtäkt mot barn dömdes i tisdags till två och ett halvt års fängelse. Tingsrätten anser det bevisat att prästen vid upprepade tillfällen våldtagit en av de 14-åriga konfirmanderna i kyrkan.

Gilla artikeln på Facebook

Dela och skriv ut
Share on email Share on print Share on twitter More Sharing Services
6
Pedofilprästen i Uppsala
Präst häktad för våldtäkt mot barn vill själv ha egna barn
Präst misstänks för barnvåldtäkt
Övergreppen ska enligt domen bland annat ha genomförts i den 29-årige prästens hem, i den skola som pojken går på, i ett källarförråd samt i ett församlingshem utanför Uppsala.

Enligt den utsatta pojken inträffade det första övergreppet hösten 2013 när han var hemma hos prästen och prästens man som denne lever i en homosexuell relation med. Plötsligt ska prästen ha föreslagit att de skulle ha en "kukmätartävling" varefter han uppges ha haft sex med pojken mot hans vilja.

Pojken har i polisförhör uppgett att han var rädd för prästen och kände sig tvingad att ställa upp på sexuellt umgänge. Tingsrätten skriver bland annat i sin dom att han varit "särskilt utsatt för påverkan" och att prästen borde ha insett det.

I chattloggar som polisen lyckats säkra fantiserar den nu våldtäktsdömde prästen om att ha sex både med barn och med djur. Prästen har i förhör hävdat att det som hittats i chattloggarna är "sexuella fantasier" och inte något som han tänkte förverkliga.

Biskopen i Uppsala stift, Ragnar Persenius, har tidigare kommenterat händelsen som "något av det värsta" i Svenska kyrkan.

– Det är den svåraste händelse när det gäller övergrepp som vi haft i vårt stift och något av det värsta också i hela Svenska kyrkan, sade han till UNT.

2.
2013-08-31

http://www.expressen.se/kvp/han-sokte-natkontakt-med-185-unga-flickor/

Han sökte nätkontakt med 185 unga flickor

Alexandramannen Ahteer Al Suhairy påstod sig vara modellfotograf, chefredaktör, trollkarl och prins. I verkligheten var han en nätpedofil och våldtäktsman.
1999/2000. Ahteer Al Suhairy börjar ta kontakt med flickor på internet. Han kallar sig "Alexandra" och utger sig för att förmedla tonåriga eskortflickor till sina "klienter". Alexandra säger till tjejerna att de kan tjäna pengar genom att ta lättklädda bilder. Ville de tjäna ännu mera pengar tipsar hon dem om att träffa FK, Festkungen. Alexandra övertalar flickorna att träffa FK, som är identisk med Al Suhairy.
2004. En 16-årig flicka anmäler Ahteer Al Suhairy för sexövergrepp.
2005. Två Malmöflickor, 13 och 14 år gamla, anmäler honom för våldtäkt. Anmälningarna blir fler och fler och när hela härvan rullas upp åtalas han för att ha utsatt minst 58 flickor för sexuella angrepp – vilket gör fallet till en av de största groominghärvorna i Sverige. I hans datorn hittar polisen 15 000 porrbilder och 150 filmer.
2006. Ahteer Al Suhairy döms av tingsrätten till elva års fängelse och livstids utvisning.
2007. Hovrätten sänker straffet till tio års fängelse.
2011. Alexandramannen har avtjänat sitt fängelsestraff och utvisas till sitt födelseland Irak.


Grooming innebär att en person tar kontakt med någon annan i syfte att längre fram begå övergrepp mot henne eller honom. Oftast handlar det om män som tar kontakt med unga flickor via chatforum eller sidor för kontaktannonser.

Groomare ger ofta felaktig information om sig själv för att dra till sig kontakter. Till exempel har groomaren utge sig för att vara en ung tjej som gillar hästar. När kontakten är etablerad lägger groomaren ut lockbete – till exempel att han eller hon har tillgång till att rida hästar gratis.

Groomaren skapar förtroende och försöker göra offret beroende av honom eller henne. Efter ett tag föreslår groomaren en träff, då han eller hon fullföljer det planerade övergreppet.

För att skydda sig mot grooming ska man vara observant på om personen man chattar med skriver på ett sätt som vuxna gör, om personen skriver om sex och om personen vill träffas. Man ska aldrig träffa en person som man är ens det minsta misstänksam mot ensam.

Sex år efter att den så kallade Alexandramannen dömdes till fängelse, skakas nu Sverige av en liknande groominghärva, Benjaminmannen.

En 31-årig man sitter häktad misstänkt för sexuellt ofredandet över nätet. I hans dator hittades 185 kontakter med mycket unga flickor.

För tre år sedan dömdes samma man till fängelse för våldtäkt mot barn. Då kallade han sig "Benjamin" – nu "Theo" och "Sam".
 

Den 31-årige Malmöbon anhölls i mitten av juli misstänkt för två fall av sexuellt ofredande. Det var i samband med det som polisen hittade den stora mängden misstänkta kontakter i mannens beslagtagna dator.

I slutet av månaden anhölls han därför igen, nu på sannolika skäl misstänkt för att ha utsatt ett stort antal flickor – kanske så många som 185 – för sexuellt ofredande och sexuell posering över nätet.

I den groominghärva som nu nystas upp kan flickor, enligt åklagaren, så unga som tolv år ha varit utsatta.

– Det fanns namnuppgifter på en stor mängd flickor. Nu ska vi försöka identifiera dem och se vad mannens kontakter med flickorna inneburit, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.

Hon åtalade "Alexandramannen"

Tingsrätten har hittills utsett juridiskt biträde åt elva olika målsägare.

Att identifiera och förhöra alla flickor är en diger uppgift och en handfull utredare har en stor arbetsbörda på sina bord.

– Vi har en massa chattkonversationer där man kan se att det har varit flickor som har visat sig i kameran och uppgett sig ha en viss ålder, men sedan måste vi kontrollera att det är den flickan som uppges. Det är mycket jobb i början här.

I mitten av 2000-talet drev Ulrika Rogland åtalet mot den så kallade Alexandramannen. Nu har hon återigen en stor groominghärva på sitt bord. Vilka likheter som finns mellan de två fallen är ännu för tidigt att säga, tycker hon.

– Det man kan se hittills är just att det är många flickor. När man ser på chatten så har det varit en diskussion ungefär som att han vill lära känna dem, det som kallas för grooming. Det är väl det som man initialt kan tycka att det verkar vara frågan om. Och så är flickorna spridda över hela landet. Men som sagt är det lite tidigt att säga något än.

Kontaktade 14-åriga tjejer

Det är inte första gången 31-åringen misstänks för att ha tagit sexuella kontakter med unga flickor på internet. För drygt tre år sedan dömdes han till fängelse i två år och tio månader. Brottet: våldtäkt mot barn.

Det var i början av 2010 som 31-åringen kom i kontakt med två 14-åriga flickor på internet som han började chatta med. Han kallade sig "Benjamin" och på tjänsten MSN hade han en profilbild som föreställde en ung, blond man. "Benjamin" uppgav att han var 18 år gammal – i själv verket var mannen framför datorskärmen tio år äldre.

En dag i mars 2010 bestämde 14-åringarna och "Benjamin" att de skulle träffas. Men "Benjamin" dök aldrig upp och i stället fick flickorna instruktioner för att hitta till hans kompis lägenhet – det vill säga hem till 31-åringen. När flickorna kom dit föreslog han att de skulle leka sanning och konsekvens. Under lekens gång utförde han de sexuella handlingarna som han sedan dömdes för.

Mannen själv förnekade brott, men Malmö tingsrätt dömde honom till fängelse i två år och tio månader. Som bevis fanns bland annat att "Benjamins" sms skickats från 31-åringens mobiltelefon. "Benjamins" profilbilder fanns också i 31-åringens dator. Rätten fastslog att "Benjamin" och 31-åringen var en och samma person.

Misstänkt på nytt

Mannen blev villkorligt frigiven i december 2011. Bara några veckor senare, i januari 2012, misstänks han åter ha börjat trakassera unga flickor på internet.

Hur många av de 185 kontakterna han har träffat är ännu inte klarlagt. Tjejerna som han misstänks ha kontaktat finns spridda över hela landet. Liksom förra gången har ett alias använts i kontakten med flickorna. Men inte "Benjamin".

– Nu har han använt sig av "Theo Nilsson" och "Sam Souri", säger Ulrika Rogland.

Den misstänkte mannen förnekar brott, enligt sitt juridiska ombud Gunnar Försund.

– Det är ingen ändrad inställning sedan häktningsförhandlingarna, han förnekar brott. Det är den enda kommentaren vi har, säger advokaten.

Den misstänkte mannen har konton på chattsidor också i sitt eget namn. På en bild bär han en arbetsuniform som avslöjar att han tidigare jobbat på ett vaktbolag. Han har också tidigare varit aktiv inom idrotten.

I fredags blev mannen omhäktad och åklagare Ulrika Rogland fortsätter med den komplicerade utredningen i minst två veckor till innan det kan bli tal om åtal.
.
Av Minna Wallén Av Minna Wallén
 minna.wallen@kvp.se  

Navigering

[0] Meddelandeindex

Gå till fullversion