Frfattare mne: Svenska kommunala skolans förfall:skolanställdas korrupt betygssättning.Mutade.  (lst 2149 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
2013-08-21

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1882051-rektor-varnas-efter-andrade-slutbetyg

Rektor varnas efter
 ändrade slutbetyg

Eskilstuna
Rektorn Helena Rivel får en skriftlig varning för att hon efter terminen höjde 16 avgångsbetyg från icke godkänt till godkänt.
 
I går träffades Helena Rivel, en lokal företrädare för Sveriges Skolledarförbund och barn- och utbildningsförvaltningens chef Åsa Lundkvist. Överläggningarna var en följd av att kommunen varslat Helena Rivel om en skriftlig varning.

Efter överläggningen, som slutade i oenighet, förklarade förvaltningschefen att varslet ska verkställas.

– De fick ge sin syn på händelsen men vi kunde utifrån deras beskrivning inte se att det ändrade vår bedömning. Vi har därför bestämt oss för verkställa varningen, säger Åsa Lundkvist.

Trots varningen har förvaltningen fortsatt förtroende för Helena Rivel.

– Hon har överträtt sina befogenheter men det betyder inte att vi kommer att skilja Helena från hennes tjänst. Det är en skarp markering men vi bedömer inte att det kommer att upprepas och vi har fortfarande förtroende för Helena som rektor, säger Åsa Lundkvist.

Helena Rivels betygsändring anmäldes till Skolinspektionen i juni. I strid med två betygsättande lärares bedömning ändrade hon 16 betyg, för nio avgångselever, från F till E, från underkänt till godkänt.

Helena Rivel väljer att inte kommentera varningen. Hon säger dock att hon inte har för avsikt att lämna sin tjänst till följd av den disciplinära åtgärden.

 Peter Larsson016 - 15 62 35 peter.larsson@ekuriren.se