Frfattare mne: Dokumentärfilm med fl.video life om hur LVU tvångsomhändertagande går till,Finla  (lst 7911 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.
2014-07-11
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19210374.ab

Psykiatriläkare kritiseras av JO

MALMÖ. Justitieombudsmannen (JO) riktar kritik mot en läkare vid Psykiatri Skåne för att denne har lämnat ut en hel sjukjournal om en person till en socialnämnd.
Bakgrunden till varför nämnden begärde ut journalen var en pågående barnavårdsutredning.
JO anser att det visserligen var fel av nämnden att begära ut hela journalen, dock är det läkarens ansvar att pröva vilka uppgifter som är relevanta att lämna ut.
I det här fallet lämnades hela journalen ut med omfattande sekretessbelagd information sedan flera decennier tillbaka. Informationen rörde inte heller bara föräldern utan även släkt, vänner och bekanta.
Socialnämnden återgav sedan vissa känsliga uppgifter från journalen i utredningen.
TT

2.
2013
Här finns 2 dok.filmer på rysska, inkl. vittnesmål av rysska mödrar från Finland, inkl.flera video live, där ni får titta på om hur LVU-ttvångsomhändertagande av barn ser ut. Barnen misshandlas av tjänstemän likadant  som av vilka barnkidnapparna som helst.
Barnkidnappningar(LVU-tvångsomhändertaganden) hemifrån, mot barnens  och mot föräldrarnas  viljan ser likadant fruktansvärt ut i Finland, Ryssland, Danmark, Norge , i Sverige såsom i andra länder.
 Det finns fl. andra vittnesmål och video Life om LVU-barnkidnappning.
http://www.youtube.com/watch?v=OlW6BJ3KcTc

http://www.youtube.com/watch?v=znou4eXAA_I

Reg. organisation " Russkije materi ".
3.
2012-12-12
http://www.expressen.se/gt/foraldrarna-far-inte-langre-fota-luciataget/
Det finns nu så pass många av kommunsnställda LVU tvångsomhändertagna barn som de tvångshåller gömda ifrån föräldrarna, att det är inte längre tillåtet att fota på skolavslutningar.

Föräldrarna får inte längre fota luciatåget

De flesta föräldrar är redan informerade om de nya reglerna och många tycker dessa är bra. Foto: Patric Söderström
Nu får föräldrarna i Borås inte längre fotografera barnens lussetåg.
Detta efter att Borås stad har antagit en ny policy.
Anledningen är att man vill skydda barn som har skyddad identitet, skriver Borås Tidning.
Dela
Tweeta
Mejla
Att föräldrar bruka fotografera sina barn under lussetåg och vid sommaravslutningar har varit mer regel än undantag. Men nu är det slut med det i Borås. Under hösten har kommunens nya policy skickats ut till förskolor i alla stadsdelar och alla områdeschefer har varit med och tagit fram dokumentet.
– Vi ser att material sprids mer okontrollerat i dag på sociala medier och vi kan inte längre garantera säkerheten för att barn som inte har tillåtelse att vara med på bilder inte blir exponerade, säger Malin Molid Svenningsson, områdeschef för förskolan inom stadsdel Öster, till Borås Tidning.
Större förståelse
När ett barn börjar i förskolan frågar man föräldrarna om barnen får vara med på bilder eller inte. Då vet personalen vilka som inte får fotograferas. Men i ett lussetåg där många barn går och många föräldrar fotograferar så riskerar de skyddade barnen att ändå exponeras.
De flesta föräldrar är redan informerade om de nya reglerna och många tycker dessa är bra.
– Jag tror att många har en större förståelse för det här med sociala medier, att där sprids en del bilder som inte är avsedda för allmänheten, säger Malin Molid Svenningsson, till Borås Tidning.
Fortsättningsvis blir det alltså till att bara fotografera sitt eget barn i lussedress eller vid skolavslutningen. För det är fortfarande tillåtet i skolans lokaler i Borås.
Av Anette Fredriksson
Publicerad 11 dec 2014 11:14
Dela
Tweeta
Mejla
« Senast ndrad: 12 december 2014, 12:03:21 PM av Alina »