Frfattare mne: Idrottsprofil hotade fl.ggr.&atackerar glassbil.Förare är tonårsflicka på 19år.  (lst 9374 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.
2015-07-14
http://www.expressen.se/nyheter/misstankte-svensken-infor-spansk-domstol/
Den svenske mannen i 40-årsåldern har häktats av spansk domstol som misstänkt för mord.
Han misstänks för att ha styckmördat sin flickvän under semestern i turistorten Calella.
Den svenske fritidsledaren i 40-årsåldern, misstänkt för styckmordet på turistorten Calellas, ställdes under onsdagen inför rätta i Spanien.
Häktningsförhandlingen ägde rum bakom stängda dörrar i en domstolsbyggnad i Arenys de Mar, en ort några mil söder om Calella.
Efter en utdragen förhandling kom beskedet strax innan klockan fyra på onsdagseftermiddagen: den svenska fritidsledaren häktas.
Domstolen kunde inte specificera om det är dråp eller mord som är brottsmisstanken, vilket fortsatta förhandlingar ska avgöra. Fritidsledaren kommer att föras till en anstalt, troligtvis i Barcelona.
Expressens reporter Max Sohl Stjernberg är på plats utanför domstolsbyggnaden.
– Det har varit mycket domstolspersonal och poliser i rörelse och de är väldigt förtegna om det misstänkta mordet. De vill inte kommentera något på plats utan hänvisar alla frågor till presscentret i Barcelona, säger han.
"Lider med anhöriga"
Hur är stämningen på orten?
– Lokala medier har rapporterat rätt flitigt om dådet och jag talade med borgmästaren i Calella, som arrangerade en minnesceremoni i måndags. Hon är bestört över det som har hänt och uttrycker att hon känner sorg och lider med de anhöriga.
Enligt uppgift till Expressen fördes mannen in i byggnaden vid niotiden på onsdagsmorgonen.
Mannen greps i söndags, misstänkt för att ha styckmördat sin flickvän på semester i turistorten Calella.
Enligt spansk rättspraxis måste en domare ta ställning till om en misstänkt ska häktas efter att denna har suttit frihetsberövad i 72 timmar. Det ska även fastställas vilken rubricering som ska gälla för brottet.
Den misstänkte fritidsledarens tid som frihetsberövad, fram till rättegång, kan bli lång.
– I Spanien kan domstolen besluta att häkta dig i upp till två år. Denna period kan förlängas om det presenteras starka bevis som motiverar förlängningen, säger advokaten Hugo Gutiérrez Colás, som driver en advokatbyrå i Alicante, Spanien, och har studerat juridik i Sverige.
Har fått advokat
Svenska utrikesdepartementet berättar under onsdagsmorgonen:
– Den misstänkte mannen som är frihetsberövad har tilldelats en advokat, säger Tobias Vestergren på UD:s pressjour.
Mannen har avböjt hjälp från svenska ambassaden och konsulatet.
– Ja, i nuläget så har han avböjt hjälp, säger Tobias Vestergren.
Den spanska polisen har via Interpol tagit kontakt med polisen i Sverige för att få hjälp med identifieringen av brottsoffret och den misstänkte mannen.
– Jag vet inte hur långt det arbetet har gått. Alla frågor om utredningen måste ställas till spansk polis då de äger utredningen, säger Carolina Ekéus, presskontakt på Nationella operativa avdelningen, Noa.
Brinnande väska
Paret från Stockholmsområdet semestrade tillsammans i den spanska kuststaden där de tagit in på det fyrstjärniga hotellet Calella Palace.
I lördags eftermiddag hittades kvinnans kropp styckad i ett ödsligt område i närheten av en förskola, bara några hundra meter från hotellet.
Det var grannar i området som hade sett rök stiga från ett fält bakom en parkering för turistbussar. De ska ha känt en obehaglig lukt och därefter larmat polisen.
Enligt uppgifter till Expressen ska polisen ha funnit en brinnande väska på platsen och ett stort område spärrades av.
Spansk polis är förtegen om utredningen och vill inte kommentera vilka bevis som säkrats.
Av Fredrik Lennander
Av Max Sohl Stjernberg
Av Johan Ronge
Publicerad 15 jul 2015 09:46
Dela på:
21
15
Till Expressens startsida

2.
2015-04-10
http://www.expressen.se/sport/svensk-tranare-atalas-for-valdtakt-av-barn/
En idrottsledare i Mellansverige åtalas för att vid flera tillfällen ha våldtagit en ung flicka. Flickan var bara 13 år när övergreppen började våren 2013 och de pågick fram till och med januari i år.
Nu åtalas den 50-årige mannen för bland annat våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.
Ledaren, som är framträdande inom sin idrott och har haft landslagsuppdrag, var tränare åt flickan. Han har förgripit sig på henne på flera olika platser i Sverige och utomlands, enligt åtalet.
Mannen åtalas också för sexuellt ofredande av två andra unga flickor. Han åtalas även för utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott efter att ha fotograferat flickorma.
Vill inte kommentera
TT har sökt mannens advokat som inte vill kommentera åtalet.
Idrottsledaren är tidigare dömd för sexuellt utnyttjande av underårig. Han fälldes 2007 för att ha haft en relation med 14-årig flicka och dömdes då till villkorlig dom och dagsböter.
Av TT
Publicerad 10 apr 2015 20:02

3.
2015-01-16
http://www.expressen.se/nyheter/stjarnan-misstanks-for-flera-barnvaldtakter/
Stjärnan misstänks för flera barnvåldtäkter
Den svenske landslagsprofilen som anklagas för våldtäkt mot barn i Norge, England, Italien och Sverige häktades i dag.
Han är på sannolika skäl häktad för våldtäkt mot barn.
- Han förnekar brott, säger advokaten Lars Engstrand.
På fredagen berättade Expressen om landslagsprofilen från Mellansverige som har en lång, framgångsrik karriär bakom sig och har en stor samling internationella priser och även har en bakgrund som tränare och instruktör.
Han är nu häktad för våldtäkt mot barn.
Under lördagen hölls en häktningförhandling mot mannen berättar TT och där häktades han på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.
- Min klient förnekar brott, det är allt jag kan säga, berättar advokaten Lars Engstrand för Expressen.
Tidigare fälld
TT berättar att enligt åklagarens häktningsframställan är mannen misstänkt för våldtäkt mot barn på flera olika platser i Sverige samt i Norge, England och Italien.
Expressen har tidgre berättat Brotten ska ha begåtts under hösten 2013 fram till sommaren 2014.
Mannen är tidigare fälld för sexuellt utnyttjande av underårig. Han dömdes mot sitt nekande 2007 för att ha haft en relation med en 14-årig flicka.
I onsdags anhölls idrottsprofilen i sin frånvaro av åklagare, misstänkt för våldtäkt mot barn. Han greps av polis klockan 12.23 dagen därpå. En och en halv timme senare beslöt åklagare att han ska vara fortsatt anhållen.
Brottsmisstankgraden är den högsta – sannolika skäl.
"Rör fler länder"
På fredagen klockan halv tio inleddes förhör med honom på en lokal polisstation. På plats, utöver poliser, var mannens advokat.
Åklagaren i målet är mycket förtegen och bekräftar inte vem som är misstänkt – men säger till Expressen.se:
– Det våldtäkt mot barn-ärende som jag leder rör fler länder och Sverige. Det finns en person som är anhållen.
Har ni begärt någon internationell rättshjälp?
– Jag kan inte svara på den frågan, tyvärr.
Har han varit internationellt efterlyst?
– Jag kan inte svara på den frågan, tyvärr.
Av Magnus Hellberg
Av Peter Thunborg
Publicerad 16 jan 2015 22:38

4.
2014-04-23
http://www.expressen.se/nyheter/van-till-kungafamiljen-bland-de-misstankta/
1."Lejonen" misstänks för att ha levererat kokain till mediechefer och nöjesprofiler.
I dag står det klart att ytterligare 75 personer riskerar åtal. Bland dem finns en OS-stjärna, en välkänd musiker och en mycket nära vän till kungafamiljen.
– Vi gör bedömningen att cirka 100 köpare har identifierats, säger utredningsledare Stefan Edin.
I dag åtalades tolv perjsoner ur det kriminella gänget "Lejonen" i en av de mest omfattande narkotikautredningarna någonsin.
Den enorma polisutredningen har kartlagt drygt 200 narkotikaförsäljningar från ligan. Expressen.se kunde tidigare i dag avslöja att 21 personer hittills åtalats för narkotikaköp från "Lejonen".
– Det är drygt 180 gram vid de tillfällena. Det har dessutom gjorts beslag av drygt 100 gram kokain vid husrannsakningar, säger kammaråklagare Sara Nilsson till Expressen.se.
"Cirka 100 köpare"
Efter att förundersökningen i dag blev offentlig kan det konstateras att ett stort antal personer riskerar att åtalas inom en snar framtid. Ytterligare 75 personer har redan förhörts av polisen.
ANDRA LÄSER NU: Huggormen Maud räddad – släpps fri
– Det pågår fortfarande förundersökningar. Vi gör bedömningen att cirka 100 köpare har identifierats. Sen får vi se hur många av dem som det kommer att väckas åtal mot, säger utredningsledare Stefan Edin.
Köpen har ofta dolts genom ett kodspråk som både köpare och säljare har känt till.
– I just det här ärendet har man försökt kamouflera det med taxiresor. Man har pratat om att man vill ha skjuts och om att man är si och så många kompisar. Egentligen har det handlat om att man vill handla en specifik mängd, säger Stefan Edin.
Flera kända personer
Bland personerna som riskerar åtal finns bland annat en idrottsstjärna som representerat Sverige i OS. Idrottsstjärnan misstänks för att ha köpt kokain av ligan vid ett tillfälle och polisen har i förhör presenterat en telefonavlyssning som bevis.
I polisutredningen förekommer även en mycket nära vän till en person i kungafamiljen. Personen misstänks för att ha handlat narkotika vid ett tillfälle och polisen har presenterat telefonsamtal och sms som man hävdar knyter personen till ett köp av kokain.
Dessutom har en välkänd musiker erkänt att han köpt kokain av ligan vid ett flertal tillfällen. Vid ett av tillfällena togs musikern på bar gärning av polisen med cirka ett gram kokain. Musikern har erkänt brottet och säger i förhör att han är villig att ta emot strafföreläggande.
OS-stjärnan och vännen till kungafamiljen nekar i förhör till att ha handlat narkotika.
Av Fredrik Lennander

5.
2014-04-23
De tungt kriminella "Lejonen" levererade kokain till mediechefer, nöjesprofiler och andra socialt etablerade personer i Stockholm.
I gängets bilar mötte ostraffade män och kvinnor den organiserade brottsligheten.
- Genom att göra affärer med gängmedlemmar finansierar man det extrema våldet, menar kommissarie Stefan Edin.
I dag offentliggörs den enorma utredningen kring "Lejonens" kokainförsäljning i Stockholm. De drygt 10 000 sidorna innehåller mängder av sms-konversationer, spaningsbilder och utskrivna telefonsamtal mellan säljare och köpare.
Hittills har 21 köpare åtalats. Men totalt riskerar mer än 100 personer att fällas för narkotikabrott, vilket gör ärendet till ett av de största hittills i landet.
- Bevisningen är god och jag räknar med att väcka ett stort antal åtal mot nya kunder inom de närmaste månaderna, berättar kammaråklagare Sara Nilsson.
Flera kända namn
Bland dem som hittills åtalats finns flera kända namn, däribland personer som jobbar eller har jobbat i chefsställning inom mediebranschen. En av de sistnämnda, en 30-årig kvinna, ska ha köpt kokain vid inte mindre än 16 tillfällen mellan augusti och oktober 2013.
Kvinnans sms till "Lejonen" avslöjar att hon har sett sig som en trogen kund. När hon har haft ont om pengar har hon bett att få köpa på kredit.
Kvinnan märkte inte hur polisen filmade henne då hon mötte "Lejonens" leverantörer. En kväll i slutet av förra sommaren lämnade hon och en väninna en restaurang vid Stureplan efter att ha skickat ett sms till en av säljarnas telefoner. En stund senare bromsade en röd bil in framför kvinnorna, som öppnade en av bakdörren och klev in. Tre minuter senare var affären avklarad och kvinnorna återvände till baren.
När kvinnan väl greps förnekade hon först att hon handlat några droger. Ställd inför den massiva bevisningen valde hon att erkänna och berättade att hon fastnat i ett missbruk som hon behövde hjälp att komma ur.
Gjorde utfall mot polisen
Även en 29-årig man i inom mediebranschen finns med bland de åtalade. Mannen greps en augustikväll i centrala Stockholm med två påsar kokain, som han slängt ifrån sig på marken. I samband med gripandet gjorde mannen utfall mot de civilklädda poliserna och en vän till honom försökte hjälpa honom att komma loss.
ANDRA LÄSER NU: Sex personer riskerar åtal i HQ-härvan
När Expressen pratar med mannen gör han klart att han inte är beredd att kommentera saken:
- Jag nekar till brott och har ingenting att säga. Jag hoppas att du respekterar mitt privatliv.
Utredningen avslöjar också de nära banden mellan narkotikasäljare och representanter för restaurangbranschen. I går åtalades en kvinna som haft högt uppsatta uppdrag inom några av de största restaurangkoncernerna. Enligt åtalet ska kvinnan ha köpt kokain i närheten av sin arbetsplats, vilket hon också erkänt.
Inblandade i grova brott
Kommissarie Stefan Edin på Västerortspolisens narkotikasektion, som lett utredningen, tror att få av köparna har förstått vilka personer de gjort affärer med.
- Säljarna är samma personer som vi menar har varit inblandade i skottlossningar och andra grova brott. Ofta finns det ett eller flera led mellan kunderna och de som styr verksamheten, men här har grovt kriminella själva kört runt och levererat, säger han.
Av Lasse Wierup
Publicerad 24 apr 2014 06:23

6.
2013-07-31

http://www.expressen.se/kvp/percy-nilsson-gick-till-attack-mot-glassbil/

Percy Nilsson gick till attack mot glassbil


Percy Nilsson: "Det känns jäkligt jobbigt"| 30 jul

 
Glassbilschefen: "Han har hotat oss tidigare"| 30 jul


HÖLLVIKEN. Byggherren Percy Nilsson polisanmäldes i går för skadegörelse mot en glassbil.

Enligt anmälan borrade han sönder vänster framdäck, samtidigt som han ropade "Jag har ju sagt till er flera gånger!"

Inne i förarhytten satt den skräckslagna Alizia Holm, 19.

- Jag var livrädd, säger hon.
 
Alizia uppger att den kände byggherren och idrottsprofilens attackerade hennes glassbil vid 19.30-tiden i går kväll utanför Percy Nilssons bostad i Höllviken.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har Percy Nilsson länge retat sig på glassbilens volymstarka melodi.

Slog på signalen

Kvällsposten träffar Alizia drygt två timmar efter händelsen. Hon står kvar vid bilen, som fått ett nytt däck och flyttats en bit från brottsplatsen, och väntar på polisen.

- Jag har kört den här rundan åtskilliga gånger i sommar. Vi har våra stopp och när jag svängde in här så satte jag i gång tutan för att de boende skulle veta att jag snart skulle stanna.

- Då kom det ut en lite äldre man från en av villorna. Jag trodde han ville köpa glass, så jag stannade till lite före mitt vanliga stopp.

Däcket sjönk ihop

Hon kände till en början inte igen mannen och först när han kom fram till bilen såg hon att han hade en borrmaskin i handen.

- Sedan böjde han sig ner mot det vänstra hjulet och så hörde jag hur borrmaskinen går i gång, berättar Alizia.

När hon tittade ut genom rutan såg hon hur mannen borrade hål i däcket som snabbt sjönk ihop.

- Jag blev skiträdd och frågade honom vad han höll på med och då ropade han argt "Jag har sagt till er flera gånger att det måste bli ett slut på plinget".

- Innan han gick tillbaka in i huset så sa han "Varsågod och ring polisen nu". Han hotade inte mig personligen, men det var fruktansvärt obehagligt. Jag visste ju inte vad han var ute efter.

Blev skärrad

Gråtande stapplade Alizia ut ur bilen och ringde först sin bror, som också jobbar på Hemglass.

- Han uppmanade mig att ringa polisen och anmäla, vilket jag också gjorde, berättar hon.

Under tiden kom en förbipasserande och tog hand om den förtvivlade Alizia.

- När personen undrade om jag inte kände igen Percy Nilsson så föll plötsligt bitarna på plats.

- Jag är stor hockeyälskare och sitter i styrelsen för Malmö Redhawks supporterklubb, så det är klart jag vet vem Percy är. Som jag har beundrat den mannen! Så just nu känns det inte så bra. Man får bara inte uppträda som han gjorde i kväll.

Alizia är medveten om att hon borde ha varit tyst i närheten av Percy Nilsson bostad.

- Tyvärr hade jag förväxlat min färdplan i kväll och missade det. Men sådant här ska ändå inte behöva hända.

Har inte kommenterat

Kvällsposten sökte i går kväll Percy Nilsson vid ett flertal tillfällen för en kommentar - dock utan resultat. Vi har talat med hans hustru som valde att inte kommentera händelsen.

Polisen bekräftar för Kvällsposten att man fick larm om händelsen från Nilssons adress klockan 20.22.

- Anmälaren är en kvinna. Hon körde hemglassbilen och någon har varit framme och punkterat hennes däck. Hon har iakttagit en person och polisen kan veta vem som gjort detta. Vi rubricerar ärendet som skadegörelse, säger Erik Lövgren, inre befäl vid polisen i Ystad, och fortsätter:

- Det är någon som inte uppskattar den ljuva musiken från Hemglass utanför sin bostad. Det finns en namngiven person som ska ha gjort detta, men jag säger inget om det. Det har upprättats en anmälan.

En polispatrull kom till den saboterade glassbilen sent på måndagskvällen.

Polisen ska fortsätta att jobba med ärendet under tisdagen.
.
Av Frida Bergsten Av Frida Bergsten
 frida.bergsten@ expressen.se  

 
Av Anders Bengtsson Av Anders Bengtsson
 anders.bengtsson@kvp.se  
« Senast ndrad: 15 juli 2015, 17:21:59 PM av Alina »