Frfattare mne: LVU-tvång skapad för politikernas skull. För att tysta ner obekväma personer.  (lst 3496 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.
2014-12-01
Kent Ekeroth festade med Berth Milton

http://www.expressen.se/nyheter/kent-ekeroth-festade-med-berth-milton/
Efter en middag på restaurangen Riche i Stockholm gick de vidare och kvällen slutade med hemmafest hos Milton. Fotograf: Jonas Lemberg
1/2
Här festar SD-toppen Kent Ekeroth, 33, med tidigare porrkungen Berth Milton, 59.
Efter en middag på restaurangen Riche i Stockholm gick de vidare och kvällen slutade med hemmafest hos Milton.
- Man såg att de verkligen var kompisar, säger en person som såg dem.
Dela
Tweeta
Mejla
prevnext
Nyheter | 18 av 50
8 tim sedan
SD-toppen Kent Ekeroth är kanske mest känd för järnrörsskandalen som Expressen avslöjade då han och två partikamrater beväpnade sig med järnrör efter en krogkväll.
Trots detta har han två tunga uppdrag för SD: Han är ledamot i justitieutskottet och suppleant i skatteutskottet.
I går festade skattepolitikern med den svensk som har högsta skatteskulden - nämligen Berth Milton. Milton är tidigare ägare till porrimperiet Private Media Group och var i somras en av Sveriges mest skuldsatta personer. Hans skuld till staten uppgick då till drygt 903 miljoner kronor.
"Armarna om varandra"
Krogen de valde var Riche på Birger Jarlsgatan i Stockholm. När de kom stod de först i baren, men därefter gick de in i stora matsalen, där de båda vid 20-tiden åt middag tillsammans med Miltons flickvän. Ytterligare några kompisar deltog i festkvällen, men satt vid ett annat bord.
Vid 21.30 gick hela sällskapet vidare till Sturehof vid Stureplan. En person som såg sällskapet fick intryck att Berth Milton och Kent Ekeroth var mycket goda vänner.
- När de gick med hela sällskapet hade de armarna om varandra, riktigt grabbigt. Man såg att de verkligen var kompisar.
"Tog några järn ihop"
Efter omkring 40 minuter på Sturehof satte sig Kent Ekeroth med Berth Milton och hans flickvän och en annan kvinna i en taxi och åkte till Miltons flickväns lägenhet i centrala Stockholm.
När Expressen får tag på Berth Milton bekräftar han att SD-politikern Kent Ekeroth och han själv varit ute och festat tillsammans - men att de möttes för första gången på krogen.
- Vi känner inte varandra sen tidigare. Men vi tog några järn ihop, säger Milton.
Men den nya bekantskapen föll väl ut, menar han.
- Han är skön.
Kent Ekeroths historia är inget som bekymrar Berth Milton.
- Jag har inga problem med att han är sverigedemokrat. Jag krökar med kommunister också.
Säpo kom till lägenheten
Enligt Milton fortsatte festen efter att de lämnat Stureplan.
- Nu sitter vi hemma hos mig och tar ett järn till, säger han.
Vid tjugo över tolv i natt kom en Säpobil till lägenheten. Tio minuter senare var festen slut och Kent Ekeroth hoppade in i bilen.
Han åkte tillsammans med en kvinna. Han ville inte kommentera kvällen.
Av Michael Syrén


2.http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/samhallet-sviker-igen-och-igen-och-igen/
Samhället sviker igen och igen och igen"
 
I Almedalen mötte jag flera eldsjälar som strider hårt för de barn som genom åren vanvårdats i statens namn. En vanvård som sedan Vanvårdsutredningen 2010 fått ett bäst före-datum. Regeringen koncentrerar sig på de barn som for illa före 1980, när det gäller upprättelse och ersättning. Detta trots att det fortfarande pågår vanvård på ungdomshem. Men som ansvarig minister Maria Larsson säger, dessa personer kan ju ställas till svars i dag.

Utredningen kom fram till att över 5 000 barn mellan åren 1920 och 1980, hade trakasserats, vanvårdats och misshandlats i staten namn. Barn som fortfarande som vuxna lider av sviterna, barn som fått sina liv förstörda.

Dessa 5 000 kräver nu ersättning, det vill säga de som överlevde. Det har också fattats ett beslut av regeringen att de som vanvårdades skulle få en ersättning av staten. Men det var inget enkelt beslut. Först sa ansvarig minister Maria Larsson nej till att betala ut pengar med argumentet att det inte går att göra det rättssäkert, inte rättvist och att det är svårt att hitta någon ansvarig. I det här fallet blev det väldigt tydligt att politiker inte behöver ta ansvar för sina fattade beslut.

 

Det som löste problemet var att Maria Larsson bestämde att dessa utsatta barn skulle få ersättning av staten "av nåd." Det är ju också ett begrepp att ta till när ansvariga politiker inte kan ställas till svars. Men trots denna av nåd-regel har givetvis massa krångel och tillkommande problem gjort att utbetalningen inte är enkel och snabb.

Frågan är vad som är värst i den här skandalen? Är det att barnen har vanvårdats, att de inte får ersättning, att ingen är ansvarig, att det fortfarande pågår, eller att dessa barn har varit och fortfarande är totalt osynliggjorda?

I april till exempel kom en dom där en 35-årig man friades för våldtäkt mot sin 16-åriga fosterdotter trots att hans sperma hittats i hennes kropp. Men eftersom flickan ändrat sig när det gäller tidpunkten för våldtäkten är det enligt rätten inte uteslutet att flickan själv fört in spermafynden i sitt underliv med en bomullstuss. Jag kan inte låta bli att undra vad domare och nämndemän har för fantasi. Domen har överklagats och väckt stor debatt även inom rättsväsendet.

 

Ett är säkert, det här är barnen som samhället sviker igen och igen och igen.

Vanvårdsutredningen lyckades få regeringen att lyssna. En rad åtgärder har införts för att förhindra fortsatt vanvård bland annat genom skärpt lagstiftning. Men det hjälper inte så värst mycket. Även regelverket kan svikas av bristande ansvar.

Vanvårdsutredningens ordförande Göran Johansson krävde i en delrapport att det borde införas sanktioner för politiker och tjänstemän som gjorde det kännbart för dem att äventyra säkerheten för samhällsvårdade barn. Det förslaget har möts med tystnad.

Samtidigt kommer nya rapporter i medierna om vanvård i statens tjänst. Det handlar inte bara om den rent mänskliga tragedin. Den viktigaste frågan handlar om mänskliga rättigheter och rättstrygghet. Hur långt kan en stat gå när det gäller behandling av enskilda människor utan att behöva ställas till svars för sitt agerande?

3.
2016-03-30
www.metro.se
Ny studie: Sverige bland de sämsta länderna att vara ensam mamma i

Ensamstående mammor löper större risk att bli sjuka senare i livet än andra mammor. Och speciellt stor risk är det i länder som Sverige och Danmark, visar en ny studie.
Ensamstående mammor löper en högre risk att bli sjuka, enligt en ny studie.Ensamstående mammor löper en högre risk att bli sjuka, enligt en ny studie.
Enligt en studie som publiceras i Journal of Epidemiology & Community Health är Sverige ett av de sämsta länderna att vara ensamstående mamma i.
I undersökningen framgår att kvinnor som är mellan 16 och 49 år och lever ensamma med sina barn löper en ökad risk att senare i livet få sjukdomar.

Metro har tidigare skrivit om att Sverige är ett av de bästa länderna att föda barn i. Där ligger Sverige högt rankat tillsammans med de andra nordiska länderna.
I denna studie fann forskarna att ensamstående mammor, framförallt de som får ett barn före de är 20 år, har stor risk för dålig hälsa längre fram i livet, skriver Daily Mail.

– De kan till och med få en utanförkänsla, för att de får prioritera bort det sociala umgänget till exempel. Man ska klara av vardagen som den är, med jobb och hämta och lämna på fritids och dagis, säger Catarina Danso, till P3 Nyheter.

Hon är ordförande för den ideella organisationen Makalösa Föräldrar. Catarina Danso kan se att ensamstående mammor har en sämre hälsa än mammor som lever i tvåsamhet.

Utöver Sverige så hamnade länderna USA, England och Danmark på en bottenplacering i undersökningen, som gjordes i 13 länder. En orsak till sämre hälsa kan vara dålig ekonomi, vilket kan vara fallet för ensamstående mammor, skriver Daily Mail.


« Senast ndrad: 30 mars 2016, 18:47:06 PM av Alina »