Frfattare mne: Vanligt par lämnade sitt barn 30 min.i bilen-åtalas för framkallande för fara  (lst 2715 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
Bebis lämnades i het bil vid ett köpcentrum

I maj avled ett barn efter att ha blivit kvarglömd i en sommarhet bil i Eslöv(Kommunens tjänsteman lämnade sitt barn i bilen i 8 timmar).

Nu misstänks ett par från Nordvästskåne för att ha utsatt sitt barn för samma fara.

I nästa vecka ska de förhöras av polis, uppger Helsingborgs Dagblad på nätet.
 


Enligt tidningen rör sig det nya fallet om en elva månader gammal bebis som lämnades kvar i bilen på parkeringen till Väla köpcentrum utanför Helsingborg.

Händelsen skulle ha skett i början av juni, men avvärjts genom att vittnen uppmärksammade det kvarlämnade barnet. Polisen larmades och någon såg till att få upp en av bildörrarna genom ett fönster som lämnats på glänt.

Barnet uppges ha varit bortom fara, men när de båda föräldrarna väl återvände till bilen, efter att ha varit borta i 30-45 minuter, var stämningen upprörd.

Brottsrubricering

Nu ska polis och åklagare reda ut ifall föräldrarna utsatt sitt barn för brott.

– Avgörande är om det går att reda ut ungefär hur varmt det var i bilen och vilken fara detta har inneburit för barnet. Givetvis är det också av betydelse hur länge barnet har suttit i bilen, säger kammaråklagare Ulrika Ekvall till Helsingborgs Dagblad.

I nuläget utreds fallet som framkallande av fara för annan.

I parallellfallet i Eslöv dog en tvåårig pojke efter att pappan glömt att lämna honom på förskolan. I stället lämnade han kvar barnet i sin bil. När pojken väl upptäcktes var det för sent att rädda hans liv.
.
 Av Daniel Persson
 daniel.persson@expressen.se