Frfattare mne: Kommunanställda med RFSU för skolbarnens utbildning:barnpornografi på bibliotek  (lst 3448 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
1.
2014-07-18

http://www.expressen.se/kvallsposten/sexfestivalen-stoppas--skulle-vacka-anstot/
RFSU anhängare ville göra Sexfestival i Barnens by
 
Det vi råkade ut för är människors rädsla, vanföreställningar och idéer, säger festivalens arrangör Alexander Rudenstam. Foto: Privat
Sexfestivalen stoppas – skulle väcka anstöt
Publicerad 18 jul 2014 20:34
LitenMellanStor
ANNONS:

HÄSTVEDA. Sexfestivalen "The Joyride Experience" i Barnens by i Hästveda stoppas.
Den skulle hållas samtidigt som ett brottarläger för unga tjejer, men väntas väcka "anstöt och obehag".
– Det vi råkade ut för är människors rädsla, vanföreställningar och idéer, säger festivalens arrangör Alexander Rudenstam.
Rekommendera2 Tweeta0
Över 200 personer från hela världen i åldrarna mellan 20 och 70 har väntat på att få möta både varandra och finna sig själva sedan i mars. Den 9-14 augusti skulle det äntligen bli av, på The Joyride Experience – en festival som enligt egen utsago ger möjlighet att utforska sig själv, bland annat som sexuell varelse.
Men så blir det inte.
"Finns vissa regler"
Ett läger för unga brottartjejer hade planerats in i Barnens by samtidigt. Nu är föreståndarna för Barnens by rädda att sexfestivalen ska väcka obehag hos de nära 100 unga brottarna.
– När man hyr in sig hos oss finns vissa regler. En av dem är att verksamheten man har inte får väcka anstöt eller obehag hos övriga gäster. Det står i kontraktet, säger Elisabeth Vestergård, chef för stiftelsen Malmö Sommargårdar som har hand om Barnens by, till Kvällsposten.
– Några föräldrar till barnen hade läst om festivalen och blev upprörda, då kunde vi inte ha festivalen här. Det är barnen vi värnar om.
Arrangören, Alexander Rudenstam i Malmö, berättar att han fick ett mejl där det stod att överenskommelsen var uppsagd:
– Tänk dig att du planerar något för 200-250 personer, och plötsligt gäller inte förutsättningarna. Det blir ett stort hack i maskineriet, just nu vet vi ju inte vad nästa steg är, säger han.
"Människors rädsla"
Rudenstam säger att de varit måna om att utomstående inte ska se vad som händer på festivalen, i och med att vissa skulle kunna missuppfatta något och reagera.
– Man ska inte kunna gå ut i skogen och plötsligt se något, det var vi tydliga med. En av anledningarna till att vi valde Barnens by är att det är inomhus. Vi hade åtgärder för att problemet inte skulle uppstå, men det kan det alltid göra i alla fall, när folk tänker. Men vi har ju inte gjort något ännu, det är än så länge bara folks fantasier.
Just nu undersöker han andra ställen där festivalen kan tänkas hållas. Men det är kort varsel nu. De vet inte ens vad de ska säga till besökarna, som kommer från hela världen.
– Det vi råkade ut för är människors rädsla, vanföreställningar och idéer. Vi har uppmanat dem till en gemensam lösning, för oss måste vi inte vara i Barnens by. Men vi behöver hjälp med att hitta en likvärdig plats.
Festivalen är tänkt att äga rum den 9-14 augusti. Brottningslägret pågår den 12-16 augusti.
Av Hannes Lundberg Andersson   
Av Hannes Lundberg Andersson
hannes.lundberg@kvp.se
Rekommendera Tweeta

2.
2014-07-18
Sverige behöver införa en sexminister snart

RFSU varnar för stora brister i de politiska partiernas sexualpolitik, skriver Kristina Ljungros. Foto: Colourbox
"Något som varit tydligt under året är att politiker har en tendens att avsexualisera frågor som rör just sex. Sex är en eftersatt del i satsningar på folkhälsan. RFSU varnar för stora brister i de politiska partiernas sexualpolitik, skriver Kristina Ljungros.
Dela
Tweeta
Mejla
Sex och sexualitet är ständigt på agendan, men för att kunna prata om dessa viktiga frågor behövs ett språk och det behövs kunskap.
RFSU har i över 80 år utmanat svenska politiker i att prata sex och göra sexualpolitiska frågor självklara på den politiska dagordningen. Under det senaste året har vi särskilt granskat och följt hur riksdagspolitiker talar om sex och sexualitet. Vi har erbjudit fortbildning och kunskapsutveckling till riksdagsgrupper och vi har varit behjälpliga i olika frågor.
Sex är en eftersatt del i politiska satsningar på folkhälsan och de politiska partiernas okunskap stor.
Under förra årets Almedalsvecka höll vi politisk sexualupplysning för politiska partier som vi sedan följt upp under året. Under årets Almedalsvecka var det dags för betygsätting och det kan konstateras att det kommer krävas ännu mer undervisning för att politikerna ska kunna nå toppbetyg.
MP och V var bäst i klassen men inget parti tog sig över B i betygsnivå, och de allra flesta stannade på C. KD fick nöja sig med ett D.
Vid betygsättningen har vi inte bara lyssnat till hur man pratar utan också granskat partiernas politik. Det handlar om allt ifrån hbtq-personers rätt till asyl, ofrivilligt barnlösas rätt till vård, aborträtten i Europa, sexuell, reproduktiv hälsa och rättigheter i biståndet eller att det ska vara självklart för alla lärare att ha goda kunskaper för att bedriva bra sexualkunskapsundervisning.
RFSU ser brister i hur de politiska partierna pratar om sexualpolitik men vi ser också brister i de förslag som läggs, och inte läggs. Vi tror inte alltid det beror på lågt intresse för ämnet. Snarare handlar det om ovana och kanske att man inte har det helhetsperspektiv som krävs. Vi möter många som behöver hjälp på traven när det gäller att bli bekväma med att prata om lust, sexualitet och kroppen och då kommer vår långa erfarenhet väl till pass. Vi vet att det tar olika lång tid för alla, men med rätt verktyg och träning blir det lika naturligt som sexualiteten själv är.
Något som varit tydligt under året är att politiker har en tendens att avsexualisera frågor som rör just sex.
RFSU har till exempel länge pratat om äldres rätt till sin sexualitet och då kan vi inte nöja oss med att konstatera att var och en har rätt till ett värdigt bemötande, det handlar också om kunskap kring sexuell förmåga och sexuella praktiker. Att gå från ord till handling helt enkelt. Detsamma gäller HBTQ-personer som tydligen ska nöja sig med att vara synliga. Vart vänder sig äldre HBTQ-personer med frågor om sex?
Även bland vårdpersonal saknas kunskaper kring detta.
Ska vården bli bättre på grundläggande frågor om sex krävs också politiska prioriteringar. Har alliansen en politik som svarar på frågan om man kan ha sex efter en hjärtinfarkt? Eller när min partner inte längre har lust, hur gör jag då? Hur skulle en rödgrön regering agera kring om kronisk sjukdom eller en medicinering påverkar lusten och förmågan? Kan man få lov till en "andra debut" efter att ha förlorat en partner, eller är det över då? Borde kanske alla som jobbar inom vården få utbildning i dessa frågor? Det är frågor politiken måste svara på.

KRISTINA LJUNGROS
Foto: Lisa Mattisson Exp

Detta är bara några exempel på vad som krävs. När vi inser att sex är en del av folkhälsan behöver vi en sexualpolitik med övergripande ambition. Sexualiteten och reproduktionen är liksom till exempel motion, kost, rökning och alkohol viktiga folkhälsofrågor, det borde göras tydligt.
Med andra ord borde sex och sexualitet vara en självklar del i övergripande välfärdssatsningar. Dessutom är det frågor som rör sig över många olika ämnesområden. Från lag och rätt till sjukvård.
Det är en utmaning för en kommande regering. Kanske är det dags för en sexminister?

KRISTINA LJUNGROS,
Förbundsordförande RFSU
Av Debatt
Publicerad 13 jul 2014 04:06
PARTIERNAS BETYG I SEXUALKUNSKAPER - ENLIGT RFSU:S GENOMGÅNG

2.
2014-06-24
RFSL-ordförande i rätten för våldtäkter
Publicerad 24 juni 2014 kl 12.08
INRIKES.Under sin tid som ordförande för skattefinansierade RFSL i Halland misstänks en 44-årig man ha sexuellt utnyttjat flera unga män och fått dem att prostituera sig. Idag inleds rättegången mot mannen, som bland annat åtalas för att ha drogat och våldtagit en 20-åring.

Gilla artikeln på Facebook

Dela och skriv ut
Share on email Share on print Share on twitter More Sharing Services
4
Som RFSL-ordförande i Halland engagerade sig mannen i kampanjer för att hjälpa killar som säljer sex. Samtidigt ska han själv ha sexuellt utnyttjat flera unga män i beroendeställning som bott hos honom.

Enligt åtalet har 44-åringen gett ungdomarna alkohol, cannabis och läkemedel som Tramadol och därefter genomfört anala och orala samlag och andra sexuella handlingar med dem.

Vid minst ett tillfälle ska han ha lagt en drog i en 20-årings dryck, och sedan våldtagit den unge mannen när han befann sig i ett hjälplöst tillstånd.

För att få pengar till droger ska RFSL-ordföranden, som uteslöts från den kulturmarxistiska organisationen i februari, dessutom ha förmått tre av ungdomarna att prostituera sig.

Samtidigt profilerade han sig själv som engagerad för att motverka prostitution.

– Vi kör ju en kampanj som heter "män som köper och säljer sex". Vi har varit ute på stan och vi delat ut informationsblad om föreningen. Och det har då hört av sig ett antal ungdomar, berättade 44-åringen i en intervju med P4 i juli 2012.

Rättegången gäller en rad andra brott. Bland annat åtalas mannen för bedrägeri efter att ha samlat in pengar till "aids-forskning" med en bössa och tagit pengarna själv. Han ska också ha förskingrat 23 396 kronor från RFSL Hallands kassa.

Det sexuella utnyttjandet av de unga männen ska ha pågått åtminstone sedan våren 2013 och fick sitt slut när polisen fick kontakt med pojkarna i januari i år i samband med en utredning av en våldtäkt mot en annan man.

– Det är pojkar som är vilsna och som inte har någonstans att ta vägen. Ordföranden är då kanske den som man har tillit till, säger Inger Olsson som är chef på vålds- och sexualbrottsroteln på Hallandspolisen till P4 Halland.

RFSL:s kopplingar till pedofili
• Hösten 2003 dömdes RFSL Ungdoms ordförande till villkorlig dom för sexuella övergrepp mot en 13-årig pojke som var medlem i organisationen. Idag hade samma brott förmodligen bedömts som våldtäkt mot barn och resulterat i flera års fängelse.

• Sommaren 2002 avslöjade tidningen Världen idag en omfattande kommersiell sexhandel med barn på RFSL:s hemsida. Artiklarna vann Guldspaden och nominerades till Stora journalistpriset.

• Våren 1999 berättar Pål Hollender i Göteborgs-Posten att höga RFSL-företrädare förespråkar pedofili, men att opinionen inte klarar det än.

• 1993 visade en FN-rapport att RFSL:s reseguide Spartacus användes flitigt av pedofiler när de gjorde sina sexresor till Thailand. Guiden var, enligt FN, en vädledning för pedofiler som var på jakt efter barn utomlands.

• 1991 diskuterade RFSL:s förbundskongress en underavdelning för pedofiler. Motionen avslogs, men samma år avslöjades att Pedofila Arbetsgruppen hade en postbox som gick till RFSL:s adress.

• 1983 skickade RFSL ett sexualpolitiskt uttalande till justitiedepartementet där man försvarar en positiv inställning till pedofili: ”Vem är förbrytaren? Pedofilen skänker ömhet och kärlek… Pedofilen är inte sjuk…”


3.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/barnpornografi-lanas-ut-pa-bibliotek/

Barnpornografi lånas ut på bibliotek
2014-03-10
Publicerad i dag 09:10

En bok med barnpornografiska bilder som finns att låna på flera bibliotek har fått Rikskriminalpolisens barnpornografigrupp att reagera.


En bok med barnpornografiska bilder som finns att låna på flera bibliotek har fått Rikskriminalpolisens barnpornografigrupp att reagera.

Boken "I last och lust" skrevs 1982 och tecknar i text och bild pornografins historia. Boken innehåller flera bilder på barn som utsätts för grovt sexuellt våld. Rikskriminalpolisen anser att bilderna är särskilt hänsynslösa.

– Det är rätt olämpligt att barn får förekomma på det sättet i en bok som är för allmänheten, säger Björn Sellström, chef för Rikskriminalpolisens barnpornografigrupp, till P4 Kronoberg.


 
Boken skrevs av RFSU:s ordförande i syfte att bilda opinion mot våldsförhärligande porr.

– Vi kan inte gå bakåt och rensa i historien bara för att vi har kommit längre i våra diskussioner och värderingar. Det ska inte biblioteken göra, sade Anna-Karin Axelsson, bibliotekschef i Växjö, till radion.

Senare vände dock Växjö bibliotek i frågan, och meddelar att man inte kommer att låna ut boken mer. Den lånades ut på ett så kallat fjärrlån från ett annat bibliotek.

– Boken är en debattbok och bilderna har säkert haft ett syfte. Men eftersom barnpornografi är så starkt skyddat av lagen så skulle vi inte ha lånat ut boken. Vi gjorde fel, säger Anna-Karin Axelsson.

Är boken viktig att tillhandahålla i forskningssyfte?

– Jo, det är viktigt. Men den ska inte finnas på universitets- eller folkbibliotek. Då bör den finnas under väldigt speciella premisser på Kungliga biblioteket. TT


4.
2013-07-04

http://www.expressen.se/kvp/okand-man-forsokte-fora-bort-nioarig-flicka/

Okänd man försökte föra bort nioårig flicka


Utflykten till skogen slutade i katastrof för det skånska fritidshemmet.

En okänd man försökte bära iväg med en nioårig flicka.

- Hon har fortfarande blåmärken runt munnen, säger flickans styvfar.
 

Det var i går eftermiddag som fritidshemmet åkte på utflykt till ett fritidsområde där de ofta är. Barnen känner till skogen väl och sprang glatt omkring, medan personalen förberedde mat.

Den nioåriga flickan klättrade upp i ett träd. När hon var på väg att hoppa ner dök en okänd man upp och fångade henne i sin famn, enligt flickans vittnesmål. Han lade handen över hennes mun, har hon berättat. Flickan tror att hon bet honom, men i går kväll när hon berättade för sin familj var hon inte helt säker på att hon gjorde det. Men hon vet säkert att hon sparkade och sprattlade med benen, vilket ledde till att mannen släppte henne.

- Flickan var skärrad, säger Kristina Andersson, rektor för förskolan och skolan där fritidshemmet ligger.

Blåmärken runt munnen

Enligt familjen har flickan blåmärken i trakten runt munnen, vilket tyder på att mannens grepp över flickans ansikte kan ha varit hårt. Föräldrarna vill inte intervjuas ytterligare om händelsen.

- De orkar inte prata med någon just nu, säger styvpappan till Kvällsposten.

I dag ska familjen träffa polisen i Lund för att flickan ska få lämna sitt vittnesmål till en utredare som är specialiserad på att förhöra barn.

- Det hela är under utredning. Vi har inte hållit några förhör ännu, säger Ingela Odeståhl vid kriminaljouren i Lund.

Personalen på fritidshemmet larmade omedelbart rektor och flickans föräldrar. Rektor uppmanade dem att samla ihop alla barn och omedelbart åka hem. Två medarbetare försökte hitta mannen i närområdet, men förgäves. På skolan väntade flickans pappa.

Pratade med barnen

- Det viktigaste för personalen var absolut att prata med henne, ta reda på vad som hade hänt. Man pratade också med de andra barnen, säger rektor Kristina Andersson.

Skolpersonalen skickade hem skriftlig information till alla barn som var med på utflykten och polisanmälde det skedda.

- Det tycker vi är viktigt, ifall det finns fler anmälningar om liknande händelser, säger rektor Kristina Andersson.
.
Av Maria Rydhagen Av Maria Rydhagen
 maria.rydhagen@kvp.se  
« Senast ndrad: 18 juli 2014, 23:15:14 PM av Alina »