Frfattare mne: Umeå Tingsrätt beslutar att pedofili är inte ett brott  (lst 3676 gnger)

Alina

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 279
 • Karma: 0
  • Visa profil
Umeå Tingsrätt beslutar att pedofili är inte ett brott
« skrivet: 15 maj 2013, 16:14:24 PM »
http://www.expressen.se/nyheter/tre-man-i-18-arsaldern-frias-fran-valdtakt/
Onsdag 15 maj 2013
Tre män i 18-årsåldern frias från våldtäkt

Tre män i 18-årsåldern frias från våldtäkt mot en flicka i Umeå.

Bland annat misstänktes de ha våldtagit flickan genom att mot hennes vilja föra upp en glasflaska i hennes underliv så att det började blöda, skriver Folkbladet.nu.

Umeå tingsrätt konstaterar att det var "omdömeslöst" - men inte våldtäkt.

Tjejen kanske var blyg som höll ihop benen när de tre männen ville föra upp flaskan mellan benen, menar rätten i domslutet.
 


Tingsrätten konstaterar att flickan är trovärdig.

Men hennes berättelse räckte inte för att övertyga Umeå tingsrätt om att de tre männen, som alla är i 18-årsåldern, hade våldtagit henne.

Allt inträffade på en fest i Umeå i slutet av oktober 2012, då flickan tillsammans med de tre männen som nu friats från våldtäktsmisstankarna, befann sig på en hemmafest i en lägenhet.

De tre männen och flickan befann sig ensamma i ett rum och hade sex då en av männen tog upp en vinflaska och förde in den i hennes underliv så att det började blöda.

Tingsrätten: flickan var blyg

Flickan bedöms som trovärdig och tingsrätten anser att hennes berättelse varken innehåller motsägelser eller överdrifter.

Men även männen bedöms som trovärdiga - och när tingsrätten väger samman uppgifterna så konstaterar de att det varken rör sig om våldtäkt eller sexuellt ofredande.

Tingsrätten slår fast att människor som har sex med varandra spontant gör saker med varandras kroppar utan att fråga om tillåtelse. I samband med det resonemanget skriver de också att flickan kan ha varit blyg, eller tvekat när hon höll samman sina ben då mannen tog fram en vinflaska som han sedan förde upp i hennes underliv så att det började blöda.

Men samtidigt slår tingsrätten fast att det var "omdömeslöst" av killarna att använda vinflaskan.

Frias - bevisen räcker inte

Männen frias nu alltså från misstankarna om våldtäkt, medhjälp till våldtäkt, sexuellt ofredande samt ofredande. Bland annat stöttar sig tingsrätten sig på praxis från högsta domstolen, som säger att det krävs stödbevisning i våldtäktsmål för att få en fällande dom.

Expressen.se söker åklagaren i fallet.
.
Av Ludvig Drevfjäll Av Ludvig Drevfjäll
 ludvig.drevfjall@expressen.se  

« Senast ndrad: 24 september 2013, 10:21:25 AM av Alina »

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlgg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
SV: Sveriges Tingsrätt beslutar att pedofili är inte ett brott
« Svar #1 skrivet: 15 maj 2013, 22:12:19 PM »
Vi lever i en galen värld där moral och anständighet har uppluckrats.

Domare i våra domstolar - t o m högsta domstolen - gör sig skyldiga till sexbrott, men de får behålla sina tjänster, i stället för att bli avskedad i skam och vanära.

Tingsrättens dom förvånar inte. Men, jag hoppas att de kommer att vara lika förstående när deras döttrar blir utsatta för samma behandling.