Frfattare mne: Sveriges butiksanställda misshandlar främmande minderåringar  (lst 2041 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
Sveriges butiksanställda misshandlar främmande minderåringar
« skrivet: 13 maj 2013, 21:19:24 PM »
13 MAJ 2013
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16768514.ab
Pojkar torterades i timmar
Stockholm. Under tio timmar hölls tre tonårspojkar fångna i en källare i södra Stockholm.

De blev hotade och slagna och en av dem utsattes för en skendränkning.

Nu har tre män dömts för övergreppen.

Det har gått flera månader sedan de tre pojkarna, 14, 15 respektive 16 år, gick in i en butik i Årsta. Butiksägaren trodde att de tre pojkarna låg bakom ett inbrottsförsök i butiken. Tillsammans med en praktikant och två andra män försökte de tvinga fram ett erkännande, skriver mitti.se.

Under de tio timmarna som de tre hölls fångna blev de hotade och slagna av männen som var beväpnade med en borrmaskin och knivar. En av pojkarna utsattes också för en skendränkning med en våt handduk.

– De fick så mycket stryk, min son sade att han aldrig trodde att han skulle få se mig igen, säger mamman till en av pojkarna till aftonbladet.se.

Butiksägaren dömdes till två års fängelse och praktikanten till två år och fyra månaders fängelse. Den tredje mannen dömdes till villkorlig dom. Den fjärde får sin dom först när en rättspsykiatrisk undersökning är klar.

Mardrömstimmarna i källaren har satt ordentliga spår hos dem.

– Deras liv har blivit helt omkullkastade, säger pojkarnas målsägarbiträde Carl Söderlund till Ekot. Söderlund uppger för flera medier att han tänker överklaga domen.