Frfattare mne: Bodström vågar kritisera sitt parti S,Socialdemokrater,bara när han bosatt i USA  (lst 2772 gnger)

Alina

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 279
  • Karma: 0
    • Visa profil
LÖRDAG 27 APRIL 2013
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16679794.ab

Bodström: S är slutet och sekteristiskt
 

Thomas Bodström totalsågar Socialdemokraterna.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet öser ex-ministern kritik över partiets arbetssätt.

"Grundproblemet är att partiet är slutet, omodernt och odemokratiskt. I dagens samhälle fungerar inte de sekteristiska arbetsformer som vi nu fått se." skriver han.
 
Thomas Bodström lämnade politiken och sin post som justitieminister 2010 och arbetar nu som advokat.

Inför första maj gör han en snabb comeback. Samtidigt passar han på att uttrycka sitt missnöje över Socialdemokraternas arbetssätt i en debattartikel i SvD.

Han är kritisk och frustrerad över hur partiet har skött debatten om Omar Mustafa. Mustafa fick lämna sin post i partistyrelsen efter kritik mot att han bjudit in personer med antisemitiska åsikter för att tala för Islamiska förbundet där han sitter som ordförande.

"Djupt odemokratiskt"

"Problemet är att Socialdemokraterna fortfarande har ett djupt odemokratiskt arbetssätt där öppenheten lyser med sin frånvaro" skriver han och syftar på att partiet i stället för att debattera problemet vänder sig till media och sedan startar en karusell med avgångskrav.

Han riktar även kritik mot att kongressombuden i praktiken inte har något att säga till om. Alla viktiga beslut bestäms enligt Bodström av en liten klick inom partiet.

Som exempel tar han frågan om ytterligare pappamånad. "Jag lyssnade på många kloka inlägg i den debatten, men vad var det för mening att diskutera den frågan när det bara fanns ett enda alternativ att ta ställning till för kongressombuden? Att bara ha ett enda alternativ att rösta på är en förolämpning mot de personer som ska vara den yttersta demokratin i partiet." skriver han.

Oroad över partiets framtid

Ett annat exempel är petningen av Ylva Johansson ur partistyrelsen som enligt Bodström skedde "bakom stängda dörrar".

"Så länge partiet fortfarande är ett slutet, omodernt och odemokratiskt parti finns en stark oro för hur det ska gå.  I dagens samhälle fungerar inte de här sekteristiska arbetsformerna som vi nu fått se." skriver han.

För att återvinna regeringsmaken krävs att partiet öppnar sig och utvecklas, avslutar han.

 Olof Svensson