Frfattare mne: Bevis på att kommunanställda på dagisar ofta traumatiserar och misshandlar barn  (lst 2645 gnger)

eureka

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 10
 • Karma: 0
  • Visa profil
1."Aftonbladet" 2013-02-18.

Anmälde inte sexövergrepp - åtalas

Malmö. En förskoleföreståndare i Malmö dröjde med att anmäla till socialnämnd och polis att en anställd utsatt ett av barnen för övergrepp. Under tiden utsattes ett barn till för övergrepp. Nu åtalas föreståndaren för tjänstefel.
Barnskötaren har dömts till fängelse för övergreppen, men domen är överklagad.


2.Stal husnycklar på dagis och gjorde inbrott

 Publicerad 2013-02-12 14:47

Paret satte i system att stjäla husnycklar och identitetshandlingar på sina arbeten som hantverkare och förskollärare. Nu har mannen och kvinnan häktats misstänkta för en rad bostadsinbrott, rån och falska krediter.Härvan med de fräcka stölderna började nystas upp i mitten av januari i år när en familj i Haninge upptäckte att de hade haft inbrott just hemkomna efter en semesterresa, skriver Stockholmspolisen. Dessutom låg en mängd kreditförfrågningar i familjens brevlåda.
 
När polisen i Södertörn började utreda inbrottet upptäckte de att ytterligare en villa i området, på Skepparvägen, hade blivit utsatt för ett nästan identiskt brott. Tjuvarna hade stulit identitetshandlingar vid båda tillfällena och sedan ansökt om krediter och beställt varor i de andras namn från olika företag.
  
Efter en veckas spaning griper polisen en man i Handen centrum som försöker handla varor på kredit med en stulen identitet. När polisen gör en husrannsakan hos mannen hittar de en mängd stulet gods och flera id-handlingar som man beslagtar. I lägenheten finns även en kvinna som polisen griper som misstänkt för delaktighet i inbrotten.
 
Under den fortsatta utredningen har härvan svällt, och parets tillvägagångssätt visar att de har varit både osedvanligt fräcka och kallhamrade. De har dessutom utnyttjat sina arbetsplatser för att kunna utföra brotten.
 
Kvinnan arbetade på förskola och där ska hon ha stulit föräldrarnas nycklar och pass i smyg. Mannen är hantverkare och har troligen kommit över id-handlingar när han arbetade hemma hos olika personer.
 
Paret är även misstänkta för ett grovt rån i Stockholm city, uppger polisen. Kvinnan följde med en man till hans hem där hennes kumpan, som hade skuggat dem, sedan rånade innehavaren under hot med ett basebollträ.
 
Katarina Lagerwall

katarina.lagerwall@dn.se

3.http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1707588-vande-upp-och-ner-pa-barn-frias-fran-skadestand

Dagisanställd misshandlade barn. Frias i Tingsrätten.

Publicerad 28 februari 2013

Vände upp och ner på barn

- frias från skadestånd


Den Eskilstunabo som i januari åtalades för ofredande, efter att ha vänt en fyraårig pojke upp och ned, frias av tingsrätten.
 

Händelsen inträffade på en förskola i kommunen i höstas. Den anställda har förklarat att barnet vändes upp och ned på ett kärvänligt sätt, som en avledningsmanöver från det upprörda sinnestillstånd barnet befann sig i.
 
Barnet skrämdes av händelsen, som polisanmäldes. Eskilstunabon krävdes på skadestånd av familjen, vilket tingsrätten nu ogillar.

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1670328-vande-dagisbarn-upp-och-ner


4.
www.aftonbladet.se
LÖRDAG 9 MARS 2013
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16386745.ab

Dagislärare lät barn smaka på eget blod
 
Nu har kvinnan avskedats - barnen testas för HIV
 

Förskolläraren i sydvästra Norge fick med sig ett provrör med sitt eget blod efter ett läkarbesök.

När hon kom till skolan visade hon upp blodet - och lät barnen smaka på det.

Nu har kvinnan avskedats och barnen testas för HIV.
 Händelsen uppdagades efter att ett av dagisbarnen berättat för sina föräldrar hur den anställda kvinnan hällt upp sitt eget blod på en tallrik och skickat runt det vid förskolans eftermiddagssamling.

Barnen, i åldrarna tre till sex år, kände på blodet - och när de frågade hur de skulle bli av med fläckarna visade förskolläraren hur hon själv brukade slicka bort det.

– Vi vet att minst ett av barnen gjorde det samma, säger Inger Lise Sømme Andersen, chef för förskolan, till Verdens Gang.

"Oacceptabel händelse"

När händelsen blev känd avskedades kvinnan med omedelbar verkan och barnens föräldrar kallades i veckan in på krismöte på förskolan. Dagisbarnen har nu testas för HIV och Hepatit B. Även förskolläraren har gett blodprov.

– Det är en sorglig, väldigt allvarlig och helt oacceptabel händelse, säger kommunchefen Rune Moen till VG.

– Vad som har försiggått i huvudet på den anställda kan jag bara spekulera i, men något måste ha varit frånkopplat, säger Moen.

"Alla tänker på HIV"

Stian Olsen är pappa till ett av barnen och slog larm när han fick reda på vad som hänt.

– Även om alla barnen inte smakat på blodet så har de förmodligen känt på det. Det är verkligen inte bra om de haft skrubbsår eller sprickor på händerna. Alla tänker ju på hepatit eller HIV, men chanserna för att bli smittad ska ju vara ganska små, säger han till Stavangertidningen Aftenbladet.  

 Martin Nilsson

5.Lördag 16 mars 2013
http://www.expressen.se/gt/forskollarare-anmals-for-sexuellt-ofredande/Förskollärare anmäls för sexuellt ofredande


BORÅS. En manlig förskollärare i Borås har stängts av från jobbet sedan han anmälts för sexuellt ofredande av barn. Igår upprättade förskolan ett kriscentrum.

Det är en familj som polisanmält den manlige förskolläraren för sexuellt ofredande av deras barn, skriver Borås Tidning.
 
Områdeschefen vill enligt tidningen inte gå in på detaljer kring de påstådda övergreppen mot förskolläraren eller hur han ställer sig till anklagelserna. Mannen har fått gå hem med lön medan utredningen pågår, vilket är enligt de regler som gäller i kommunen.
 
Kriscentrum
 
Föräldrarna till alla barn på den aktuella förskoleavdelningen har informerats och i går upprättades ett kriscentrum för att ge möjlighet till föräldrar att komma med frågor.
 
- Jag upplever att föräldrarna var nöjda med det, säger områdeschefen till BT och förklarar att utredningen får visa om fler barn kan ha blivit utsatta för övergrepp.
Av Eva Rogsten
eva.rogsten@gt.se

 
« Senast ndrad: 16 mars 2013, 13:21:26 PM av eureka »

Alina

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 279
 • Karma: 0
  • Visa profil
1.
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16457035.ab

2013-03-20 .
 
Barn glömdes bort en andra gång
 Halmstad. För andra gången på kort tid har barn glömts bort efter utflykter i stadsdelen Snöstorp i Halmstad.

Först försvann två femåriga förskolebarn från en utflykt på idrottsplatsen. De hittades senare hemma hos ett av barnen.

Tre dagar senare glömdes en elev i årskurs två kvar på en simskola. Personal fick hjälpa barnet att komma i kontakt med vårdnadshavare.

– Händelserna var för sig är oerhört allvarliga, säger skolområdeschef Hans Dahlqvist till Hallandsposten.se och nu startas en utredning.

2.
ONSDAG 3 APRIL 2013

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16530378.abLärare friad från elevmisshandel
 
Falkenberg. En lärarvikare i Falkenberg som åtalats misstänkt för misshandel av en elev frias av Varbergs tingsrätt. Enligt domen var det berättigat att ta tag i elevens handled eftersom läraren har ansvar för ordningen i klassrummet, rapporterar TV 4 Nyheterna Halland.

Eleven ansåg sig ha blivit hårdhänt behandlad och inknuffad i en vägg. Lärarvikarien hävdade att det handlade om självförsvar.
« Senast ndrad: 03 april 2013, 10:45:27 AM av Alina »