Frfattare mne: Perversa pers söker sig till att bli "fosterföräldrar".Socialen godkänner .  (lst 7653 gnger)

Alina

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 279
 • Karma: 0
  • Visa profil
1.2014-20-21
Före detta RFSU-chef blir Kaplans högra hand
Publicerad 20 oktober 2014 kl 22.12
INRIKES.Regeringen har utnämnt Conny Wahlström till statssekreterare hos bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan (MP). Senast kommer Wahlström från jobbet som chef för den statliga lobbyorganisationen RFSU:s nationella enhet.

Gilla artikeln på Facebook
Dela och skriv ut
Share on email Share on print Share on twitter More Sharing Services
5
Conny Wahlström, som är "socialarbetare i botten", kommer att bistå den 43-årige turkiske islamisten Kaplan med frågor som rör stadsplanering, bostäder och "gröna frågor", rapporterar Dagens Opinion.

– Jag klippte till ganska direkt, jag tänkte igenom det någon dag, jag vet ju vilken arbetsbelastning jobbet innebär, men samtidigt är det ett uppdrag man inte får varje dag, säger Wahlström till Dagens Opinion.

2.
2014-05-13

De får köpa till sig barnen i Sverige därför att de är kändisar och homo eller hur ska man förstå det här?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article18871801.ab

Så hittar paret Jöback sina barns mammor

”Ibland får man ett ja och ibland ett nej”Bildspel: Klicka för att starta

1/3

Peter Jöback och Oscar Jöback har blivit pappor igen.

Nu berättar Oscar Jöback hur det går till när de hittar sina mammor.

– Det kan vara på en fest, säger Oscar Jöback i ”Loppipodden”.

Ann Söderlund.  
  Ann Söderlund.


I kommande avsnitt av ”Loppipodden” gästas Ann Söderlund, 41, av Peter Jöbacks, 42, make, Oscar Jöback, 38. I podden avslöjar han bland annat hur det går till när de hittar mammor till sina barn.

– Det kan vara på en fest. Man sitter och ser en snygg tjej och börjar prata med henne och tycker att hon är fantastisk, sen är det bara att fråga. Ibland får man ett ja och ibland ett nej, säger Oscar Jöback i ”Loppipodden”.

Fyra föräldrar

Deras första dotter, Vega Lee, som paret har tillsammans med två andra mammor är snart ett år. Och att vara fyra föräldrar fungerar riktigt bra.

– Det är svårt för mig att amma, men vi har löst det genom att vi bor med varandra i stället, så att vi får vara med henne så mycket som möjligt, säger Oscar Jöback i ”Loppipodden”.

Peter Jöback och Oscar Jöback kände inte mammorna sedan tidigare och givetvis uppstår det ibland konflikter när de nu bor tillsammans i ett hus.

”Veckomöten löser problem”

– Tjejerna har sitt sätt att leva och vi har vårt sätt att leva. Det är precis som i vilken relation som helst. Vi kommer i konflikter, men vi löser dem här och nu, med baktanke för Vega Lees skull. Vi har veckomöten där vi löser problem, berättar Oscar Jöback i ”Loppipodden”.

Och nu har Peter Jöback och Oscar Jöback nyligen blivit pappor igen. Det är en dotter till, men de är hemlighetsfulla och vill hålla det privat, precis som de gjort med dottern Vega Lee.
.


Livia Bergvall


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_7969994.svd

Flicka våldtogs av fosterhemspappa

En fosterhemspappa i Stockholmsområdet har dömts till tre års fängelse för våldtäkt mot en flicka som var placerad i familjen, skriver Metro.
 

6 mars 2013 kl 01:30 , uppdaterad: 6 mars 2013 kl 07:18

Flickan var 15 år när hon kom till familjen 2008. Mannen ska vid ett stort antal tillfällen fram till 2010 ha tvingat flickan till sexuella aktiviteter och avancerade sexlekar.
 
Först när flickan flyttat därifrån berättade hon om övergreppen för sin biologiska mamma som polisanmälde fosterhemspappan.
 

3.
2012.december
 
Kommunanställdas på Uppland Väsby socialnämnden,kommunala politikernas,socialtjänsternas och kommunala polisernas bedömningsförmåga och ansvarslöshet angående LVU tvångsomhändertagande och barnens placering samt likgiltighet jourfamiljens / fosterfamiljens moralitet och psyk.tillstånd och i samband med detta placerade barnens förstört  liv/dödsrisk.  
Jourpappan åtalas och bestraffas bara 30 år senare, anmäld av en privat person. Övriga kommunanställda och poliserna fortsätter sina verksamheter på kommunerna som om de inte gjort nåt brottsligt.

 
Ex: Kommunanaställd i befattning som "jourpappa"  höll på att våldta barnen i 30 år, som socialtjänstemän med poliserna hämtade till honom efter att politikerna på socialnämnden tilsammans med andra kollegor på Kommunen fattade beslut för det.  

 http://www.dn.se/sthlm/jourpappan-misstanks-for-nya-sexovergrepp

http://www.dn.se/sthlm/jourhemspappa-atalas-for-valdakt


4.Socialstyrelsen dömer ut socialtjänsternas tester  för att anställa "jourföräldrar".

Sollentuna godkände jourhemspappan efter att ha intervjuat honom med Kälvestensmodellen, som också används av andra kommuner. Men metoden är aldrig utvärderad. ”Det är som ett hittepå-test”, säger professor Bo Vinnerljung.

På onsdagen skrev DN om domen mot en jourhemspappa som utsatt två fosterbarn, 4 och 6 år gamla, för flera våldtäkter på sin gård i norra Stockholm. Flickorna var från Upplands Väsby och hade placerats hos mannen av den kommungemensamma Jourhemspoolen Nordväst, som drivs av Sollentuna kommun. Jourhemspoolen hade också i uppdrag att utreda om mannen lämpade sig för att ta hand om barn.
 
För att en kommun ska godkänna en familj som jourhem måste de sökande genomgå vissa tester. Förutom utdrag ur belastningsregister och referenser är en djupintervju enligt Kälvestensmodellen en väl använd metod bland landets socialtjänster. Modellen används för att bedöma parets personliga förutsättningar för att ta hand om barnen.
 
 
I en extern granskning av revisionsbyrån Pricewaterhouse Coopers kritiseras Jourhemspoolen för att de inte gjorde en fullständig djupintervju med paret innan placeringen av flickorna. I stället valde man ut enskilda frågor ur Kälvestenmetoden. Anledningen var att det hade gjorts en djupintervju av en annan kommun för flera år sedan och att paret hade så goda referenser.
 
Men enligt Bo Vinnerljung, professor i socialt arbete vid Stockholms universitet, finns det inget som säger att en djupintervju enligt Kälvesten hade avslöjat mannens sexuella böjelse. Kälvestensmetoden har nämligen aldrig utvärderats.
 
– I efterhand kan man säga att det är klart att de ska ha så färskt underlag som möjligt, men eftersom metoden inte är validerad kan vi inte veta om det hade gjort någon skillnad i det här fallet.
 
– Det är ungefär som att jag skulle använda en hittepå-metod för att se om du är en pålitlig journalist. Det är inget som säger att det som får ett bra utslag på Kälvesten skulle vara ett bra familjehem.
 
Varför används metoden om man inte vet om den fungerar?
 
– Det finns ingen annan, och det är alltid bättre med en systematiserad intervju. Samtidigt vet vi inte om det är till någon nytta.
 
Hur kommer det sig att kommunerna aldrig brytt sig om att utvärdera metoden?
 
– Vet inte, men ytterligare ett uppdrag kostar ju pengar.
 
På Socialstyrelsen har man på uppdrag av regeringen i år arbetat fram bindande föreskrifter för bedömning av familjehem och jourhem. Anledningen är att man upptäckt stora brister i de bedömningar som görs av landets socialtjänster.
 
– Det är bristfälliga bedömningar och det skiljer sig mycket beroende på vilken socialsekreterare som gör arbetet. Vi vill att det ska bli likriktat och transparent, rättssäkert. Framför allt i ett sådant här fall vill vi kunna se hur man utrett och vad som var motiveringen till att godkänna familjen, säger Pia Kyhle Westermark, forskare på Socialstyrelsen.
 
Hon tycker att Kälvestendjupintervjun är viktig trots att den inte är vetenskapligt utvärderad – men då måste den användas i sin helhet och på samma sätt på varje gång.
 
– Det går inte att tillämpa metoden på olika sätt och välja ut delar. Man vet inte tillräckligt mycket om familjen för att göra den bedömningen och det är därför det krävs ett systematiskt utredningssätt. Enligt Socialstyrelsens föreskrifter ska det ingå en fullständig djupintervju. Du måste lära känna familjen, det är superviktigt.(Josefine Hökerberg

josefine.hokerberg@dn.se
från DN.se  Artikel "Tester av jourföräldrar döms ut")
Jourhemspappan

5.
Så agerade kommunerna

 Publicerad 2012-12-12 10:39, DN.se

(Jourhemspappan överklagar dom
De har inte kontaktat barnen
Därför är det svårt att avslöja en pedofil
Jourhemspappan –fler barn kan ha drabbats
Mannen har tagit emot utsatta barn i 30 år
Tester av jourföräldrar döms ut
Mannen erkänner brotten
Så skickades barnen till pedofilen
Efter barnvåldtäkterna – kommunen skärper rutiner
Åtta år för jourhemspappans våldtäkter
Jourhemspappa åtalas för våldtäkter
Jourpappan misstänks för nya sexövergrepp
Jourpappa häktad för barnvåldtäkt
Allt om: Jourhemspappan)Frågor:
 
1. Hur många barn har ni placerat hos den dömde jourhemspappan?
 
2. Vad gjorde ni för utredning av hemmet?
 
3. Har ni fått in några klagomål mot paret?
 
4. Har ni tagit kontakt med barnen efter ni fick veta vad som hänt? Vad har framkommit i kontakten?
 
Lidingö

1. Flicka, placerades vid ett års ålder. Placeringen avslutades efter 14 år. Pojke, placerades tillsammans med sin mor vid fem års ålder. Placeringen varade i två månader.
 
2. Familjehemsutredning och även egen utredning i jourhemsärendet. Vid familjehemsplaceringen samrådde vi med Solna och Danderyd.
 
3. Nej
 
4. Kontakt har tagits med flickan och i det andra fallet, pojkens mamma, som båda vitsordar familjehemmet och deras goda omhändertagande.
 
Danderyd

1. Flicka, placerades vid fyra års ålder. Placeringen avslutades efter 15 år.
 
2. Kan inte finna någon dokumentation från 80-talet kring familjehemsutredning. Regelbundna hembesök har dock skett och ingen oroande information har framkommit.
 
3. Nej.
 
4. Utifrån aktuell händelse har kontakt tagits med det tidigare familjehemsplacerade barnet. ”Barnet”, som i dag är vuxen, vitsordar hemmet och deras goda omhändertagande.
 
Sigtuna

1. Jourhemsplacerat en tonårig pojke hos paret våren 2012 genom den kommungemensamma Jourhemspoolen. Placeringen avbröts samma dag som mannen greps.
 
2. Vid akuta placeringar använder vi oss av den kommungemensamma jourhemspoolen. Det är jourhemspolens uppgift att stå för utredningar och kontroller av jourfamiljer.
 
3. Nej.
 
4. Vår pojke har givetvis varit med i polisutredningen (pojken var placerad i hemmet samtidigt med flickorna som mannen förgrep sig på). Det är polisen som utreder brott och det är viktigt att vi inte "förhör" barnen i övergreppsärenden generellt. DN not: i polisförhör vitsordar pojken paret.

Järfälla

1. Två pojkar, båda 11 år vid placeringen i hemmet.
 
2. Kontaktfamiljsutredning och familjehemsutredning med referenstagningar har gjorts innan placering hos paret.
 
3. Nej.
 
4. Vi har varit i kontakt med dessa direkt eller via anhöriga för att underrätta om situationen. Ingenting om sexuella övergrepp har framkommit.
 
Stockholm (Spånga-Tensta):

1. Pojke, placerades vid ett års ålder. Placeringen avslutades efter 19 år. Med anledning av avslut har Spånga-Tensta ingen fortsatt kontakt med pojken.
 
2. Samråd med Solna som placerat storebrodern hos paret. En tidigare familjehemsutredning över paret hämtades in från Lidingö. Ett år senare gjorde Spånga-Tensta en egen utredning av paret.
 
3. Ja, 2007 och 2009. Oro för narkotikamissbruk och brister i familjehemmet. Anmälningarna utreddes och lades ned.
 
4. Det låter inte sannolikt att vi skulle göra det. Så länge vi har ansvar följer vi det så noga som möjligt men nu ärendet är avslutat hos oss.
 
Solna

1. Ja, två pojkar och två flickor. Placeringarna skedde i olika perioder från 1982 till 2012. Solna vill inte uppge hur gamla barnen var vid placering. Enligt jourhemsmamman har Solna placerat tre pojkar.
 
2. Inget svar.
 
3. Nej
 
4. Vill inte svara på frågan: "Uppgifterna om placerade barn kontaktats samt vad som eventuellt har framkommit vid dessa kontakter lämnas inte ut. Solna har tagit de kontakter som bedömts lämpliga."
 
Upplands Väsby

1. Jourhemsplacering av en fyraårig flicka, en sexårig flicka och en nioårig pojke i mars i år.
 
2. Det är jourhemspolens uppgift att stå för utredningar och kontroller av jourfamiljer.
 
3. DN not: De två placerade flickorna utsattes för flera våldtäkter och sexuella övergrepp av jourhemspappan.
 
4. Upplands Väsby vill inte svara på hur uppföljningen av placeringen av de två flickorna sett ut
« Senast ndrad: 21 oktober 2014, 10:33:56 AM av Alina »

Alina

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 279
 • Karma: 0
  • Visa profil
Socialen skickar barnen till pedofiler medvetet.
« Svar #1 skrivet: 19 oktober 2012, 09:33:02 AM »
Socialtjänsterna, kommunanställda och poliserna kände till att mannen våldtar barnen, som de slussar till honom.
 Det pågick i 30 år.

http://www.dn.se/sthlm/barnen-fick-bo-kvar-trots-larm-om-valdtakt

Barnen fick bo kvar trots larm om våldtäkt

Publicerad 2012-10-19 07:46
   
Detta har hänt

• Två syskon i förskoleåldern omhändertogs akut den 13 mars 2012 av Upplands Väsby kommun på grund av misstankar om att barnens biologiska föräldrar misshandlat dem.

• De placerades då i ett jourhem där de tros ha blivit utsatta för upprepade våldtäkter av pappan i jourfamiljen från april till 13 juni 2012.

Barnen berättade att de blivit våldtagna av sin jourhemspappa – men socialjouren lämnade kvar dem ytterligare en natt hos mannen. ”Jag kan inte säga hur man resonerat i det här fallet”, säger Barbro Johansson, socialchef i Upplands Väsby.
En polisanmälan gjordes efter att barnen berättat att de blivit våldtagna av pappan i jourfamiljen. 10 minuter senare underrättades Socialjouren Nordväst. Men de bestämde att ”inte agera akut under kvällen” – utan lät barnen stanna ytterligare en natt hos jourhemspappan.

Är det rimligt?

   
– Jag tänker inte ha någon åsikt om det specifika fallet, säger Barbro Johansson, socialchef i Upplands Väsby.

Du måste väl som högsta ansvarig kunna svara på om det är rimligt att barn som säger att de blivit våldtagna av pappan i en jourfamilj lämnas kvar där ännu en natt?

– Som människa tycker jag naturligtvis att om någon råkar ut för en sådan händelse ska vi agera på en gång.

Socialjourens agerande framkommer i en extern utredning som DN tagit del av. Både socialnämndens ordförande Maria Fälth (KD) och Barbro Johansson säger sig vara nöjda med utredningens slutsats: ”inga kompetensmässiga brister är identifierade”.

Däremot kritiserades kommunerna på en rad andra punkter. Bland annat för att man inte gjort en djupintervju med familjen innan de två syskonen placerades – trots att det ingår i metoden kommunerna använder för att säker- ställa jourfamiljernas lämplighet.

 – Det är en brist. Det är bara att konstatera, säger Barbro Johansson.

Skälet som angavs var att den aktuella jourfamiljen haft barn under en längre tid och att de 2006 genomgick en djupintervju. Men detta – menar utredarna – duger inte. Dessutom är det oklart om kommunen ens fått kopior av de gjorda familjehemsutredningarna som de begärde in – eftersom ”några sådana inte finns sparade i akten”.

Maria Fälth säger att familjen troligen fått klartecken ändå, eftersom de hade ett bra rykte, goda referenser och var utan anmärkningar.

Detta visar på att det behövs mer explicita frågor i djupintervjun, menar Maria Fälth. Hon ger som exempel ”utnyttjar ni barn sexuellt?” och ”ägnar ni er åt misshandel av barn?” på frågor som borde läggas till.

– Man måste ställa saken på sin spets, även om det kan vara jättejobbigt. För vi kan inte ha ett fall liknande detta igen, för att vi inte vågade ställa den frågan, säger Maria Fälth.

Om någon har avsikt att våldta barn så kanske man inte säger det?

– Vad ska vi annars göra? Då får vi ju fortsätta med de här djupintervjuerna på samma sätt. De här djupintervjuerna har funnits under alla år men det är inte första gången ett barn råkar ut för människor som vill dem illa.

Men i det här fallet gjordes inte ens en djupintervju?

– Frågan är: hade den här djupintervjun gjort att vi sett att den här mannen hade ont uppsåt? Den frågan vågar inte jag svara på.

Kerstin Lidman, Sollentunas socialchef, ville inte kommentera ärendet förrän det är färdigbehandlat i socialnämnden.

DN.se rättar. Det var socialjouren som fattade beslutet om att lämna kvar barnen hos pappan. Marijana Dragic

 marijana.dragic@dn.se

Läs mer: 

 Jourpappan misstänks för nya sexövergrepp 


« Senast ndrad: 31 juli 2013, 14:31:13 PM av Alina »