Frfattare mne: Ryssland anmäler tvångsvård av barn till Europarådet  (lst 3373 gnger)

Ruby Harrold-Claesson

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Antal inlgg: 690
  • Karma: 1
    • Visa profil
Ryssland anmäler tvångsvård av barn till Europarådet
« skrivet: 06 oktober 2012, 15:27:03 PM »
Ryssland anmäler tvångsvård av barn till Europarådet

Den ryska delegationen vid Europarådets parlament (PACE) vill ta upp frågan om maktmissbruk inom EU-ländernas socialtjänster i samband med tvångsomhändertaganden av barn.

Ryssland samlar just nu in namnunderskrifter för att kunna ta upp frågan.

Initiativet stöds av Storbritannien, Schweiz, Norge, Island, Armenien, Azerbajdzjan och Ukraina, uppger Aleksej Pusjkov, chef för Rysslands delegation vid PACE till den statliga ryska radiokanalen Rysslands röst.

Det borde dock inte förvåna att Sverige, som tvångsomhändertar flest barn i Europa varje år, inte stödjer initiativet.

Det gläder mig att alltfler länder har börjat få upp ögonen för, och reagerar emot, den handel med barn som Sverige och de nordiska länderna, under flera decennier, har idkat. Utländska föräldrar som har tagit sina barn från kidnapparna och försökt att fly tillbaka till sina hemländer har infångats, dömts till fängelse för 'egenmäktighet med barn', dvs stöld av sina egna barn, och de utländska barnen har återlämnats till sina inhemska (svenska, norska, danska, finska) fosterföräldrar.

1987 befriade Tysklands regering familjen Nybergs barn som var tvångsomhändertagna och placerade i ett svenskt fosterhem i Småland. År 2010 befriade Ryssland, Robert Rantala. År 2011 anlitade två polska familjer privatdetektiven "Rambo", att befria sina tvångsomhändertagna och fosterhemsplacerade barn i Norge, i april 2012 befriade Indien Anurup och Sagarika Bhattacharyas barn från barnevernet i Stavanger,.

NKMR har arbetat oavbrutet för att dessa rättsövergrepp mot barn - såväl inhemska som utländska - och deras familjer, ska bringas att upphöra och att de som har gjort skyldiga till brott mot barnens och deras familjers mänskliga rättigheter ska få sitt rättmätiga straff.

Se också: http://www.friatider.se/ryssland-anmaler-tvangsvard-av-barn-till-europaradet