Författare Ämne: Ett Annat Sverige  (läst 8363 gćnger)

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlägg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
Ett Annat Sverige
« skrivet: 18 januari 2008, 11:49:39 AM »


NÀr jag beslutade mig att lÀmna staden, och flytta ut till naturen sedan jag skilt mig efter 14 Ärs Àktenskap, sÄ tyckte alla att detta var ett hugskott, som skulle sluta i katastrof. De trodde att jag skulle komma tillbaka efter 2 veckor.Min ryske svÄger sade att om ett Är kom
mer jag att Ängra mig sÄ mycket att jag önskade att jag hellre varit död.Leva utan elektricitet, vatten och avlopp, i ett orustat torp ? Hur skulle jag göra med barnen ? FrÄgade de. Hur ska de klara sig utan tv ? De kommer inte att vilja Äka ut till dig. Du kommer att fÄ bo ensammen dÀr, det finns inte en kvinna i Sverige som kommer att acceptera att leva med dig, lÄngt borta frÄn staden, utan bekvÀmligheter.

Mitt illamÄeende inne i stan, i detta Àktenskap hade slitit pÄ hÀlsan. 8 mindre hjÀrtinfarkter, tvÄ hjÀrtflimmer, och slutligen hjÀrtflimmer och epilepsi samtidigt, var nÀra att ta kÄl pÄ mig. LÀkarna sade att nÀsta gÄng jag kommer pÄ aktuen blir det livstids medicinering, och invaliditet. NÀr jag ser pÄ fotografiet frÄn den tiden, sÄ var jag sÄ sliten att det sÄg ut som att jag var 15 Är Àldre Àn idag.Jag trĂ€ffade min nuvarande fru pĂ„ Internet. Jag tĂ€nkte först att jag struntar i henne: dĂ„ min uppfattning var att folk som ser bra, ut kan man aldrig lita pĂ„. Men till min förvĂ„ning var hon vĂ€ldigt filosofisk. Uppvuxen utan moderna bekvĂ€mligheter. Jag  urskuldade mig med att jag stĂ„tt ut i ett Ă€ktenskap 14 Ă„r, och verkligen kĂ€mpat till slutet. Om jag fortsĂ€tter sĂ„ tar allt slut inom ett Ă„r i alla fall , dĂ„ jag helt enkelt dör. Hon sade att man inte ska kĂ€mpa till det verkliga slutet, för det verkliga slutet Ă€r en trĂ€kista.

Jag har nu bott fem Ă„r hĂ€r, och  har inga planer pĂ„ att skaffa elektricitet, fastĂ€n jag som boende fem Ă„r utan elektricitet har rĂ€tt att fĂ„ ström installerat till installations-kostnad 12 000 kr. Jag vill inte ha deras dyra nĂ€tanslutningar, jag tillverkar egen ström med elverket mycket billigare. SÅ DYR Ă€r strömmen pĂ„ nĂ€tet idag !
Jag kör elverket och laddar upp batterier, sedan kör jag vanliga armaturer med 12-voltslampor. Allt ser ut som hos alla andra, men nÀstan gratis. Jag har ungefÀr 4000 w i batteribackup, och Àven möjlighet att stödja elsystemet genom att ta frÄn mina bussar, dÀr jag har dubbla dieselbatterier pÄ 200Apere, samt bytt generatorerna till större generatorer i alla bilarna. Via en inverter, sÄ omvandlar jag 12-voltströmmen frÄn bilarna till 220v, som driver en digital batteriladdare. Det innebÀr att nÀr jag har större förbrukare, behöver jag nödvÀndigtvis inte ha elverket igÄng alltid.

Nu skriver jag pÄ hemgjorda elektroner frÄn elverket, men vi kan köra den portabla datorn pÄ eget batteri ca 2,5 timmar, eller koppla den till husets batterier nÀr vi ska se film.

Det gÄr inte att leva sÄ hÀr sÀger folk. Jag har aldrig motsagt dem, men jag har aldrig sysslat med nÄgot annat hela mitt liv annat Àn sÄdant som Àr omöjligt. Jag vet bara hur man seglar mot vinden, hur man gör nÀr man seglar med vinden , vet jag inte nÄgot om.

Man har oroat sig för den misÀr det innebÀr att bo utanför staden. Det Àr klart att sedan jag betalat fastighetskatten pÄ 133 kr om Äret, sÄ fÄr vi försöka överleva pÄ det som blir över.Men det blir klart x ggr mer Àn förr nÀr jag bodde i stan !

Jag kan inte lĂ€ngre sova borta, jag trivs sĂ„ bra att jag bara kan sova i mitt eget hus. SĂ„ fĂ€st har jag blivit vid huset, och den vackra naturen kring huset.  TvĂ€rt om sĂ„ tĂ€nker jag lĂ„ta slyn vĂ€xa igen mot vĂ€gen, sĂ„ att jag kan glömma vĂ€rlden utanför. Jag har fĂ„tt en betydligt bĂ€ttre hĂ€lsa. Redan nĂ€r jag bott ett Ă„r, sĂ„ kĂ€nde jag mig som en helt annan mĂ€nniskaDen första tiden sÄ cyklade jag mycket med den yngsta sonen med mig. Min hÀlsa förbÀttrades avsevÀrt.Den yngsta sonen 8 Är, har blivit avvand frÄn tvn: Numer kan han leka, det kunde han inte förr, dÄ tillvaron nÀstan mest bestod av att glo pÄ tv.En fantastisk utveckling har börjat, och han ligger nu tvÄ Är före alla andra i skolan. Han lÀser Sagan om Ringen med mig, samt grekiska sagor. Han har en otrolig fantasi.Precis som mina bekanta sade, skulle jag aldrig hitta nÄgon kvinna som skulle kunna tÀnka sig att bo i ett sÄdant hus i Sverige. Hon kom frÄn Ryssland, och var uppvuxen utan vatten och avlopp sjÀlv. Hon var sjuksköterska, och sömmerska, arbetsledare och hade ytterligare nÄgra andra jobb, dÄ hon bodde i Ryssland. Hon gillar ocksÄ att göra allting sjÀlv, och Àr mycket fÀst vid denna plats som hon kallar en idyll.

Hur hamnade jag dock hÀr ?

Den frĂ„gan Ă€r av intresse; för nĂ€r jag skilde mig sĂ„ vĂ€grade familjerĂ€tten och tingsrĂ€tten att ge mig ett juridiskt umgĂ€ngesavtal, trots att jag hade gemensam vĂ„rdnad."Lagen Ă€r bara en rekommendation" sade familjerĂ€tten. Efter skilsmĂ€ssan hade jag tillfĂ€lligt flyttat hit ut , i vĂ€ntan pĂ„ att alla papper skulle bli klara. Huset hade mina förĂ€ldrar hjĂ€lpt mig att köpa, och min fd fru gillade inte att vara dĂ€r. Att det blev sĂ„ hĂ€r, berodde pĂ„ att sociala hade börjat intrigera mellan oss efter skilsmĂ€ssan. Min  fd fru hade blivit anmĂ€ld av grannarna, eftersom den yngsta sonen , som var skriven hos henne, hade hostat pĂ„ natten i tre mĂ„nader, och grĂ„tit. Mamman hade redan skaffat penicillin, men dĂ„ var hon redan anmĂ€ld. Sociala hotade henne, att om hon undertecknade umgĂ€ngesavtal, eller nĂ„gra som helst papper, sĂ„ skulle utredningen ta den vĂ€ndningen att det blev LVU. Hon samarbetade med dem, och det blev förstĂ„s LVU dĂ„ !! Vi  var en av de fĂ„ som klarade oss. Myndigheternas barn-slavhandlare tar 500 barn i Norrbotten varje Ă„r, men min son klarade sig.

Sociala vÀgrade mig alla möjligheter att flytta ifrÄn huset. UmgÀngesavtal, vÀxlande vÄrdnad och överhuvudtaget nÄgra ekonomiska möjligheter att bo tillsammans med barnen i stan. Jag skulle tvingas bo dÀr barnen inte skulle bo. Eftersom mamman arbetar skift, sÄ kan hon inte ha barnen hos sig alltid. eftersom jag har sjukpension, men bor utan för stan, sÄ tÀnkte sociala konstruera en situation dÀr de skulle kunna stjÀla barnen frÄn oss.Eftersom hon hade yngsta barnet pÄ OB-dagis, Àr den förÀlder som Àr ledig skyldig att ha barnen hos sig pÄ OB-tid. Jag har sjukpension 115 000 kr, hon skulle fÄ alla bidragen, och jag skulle stÄ för barnens utgifter. Med den strategin hade sociala rÀknat ut hur jag skulle skiljas frÄn barnen. Det var inte ens teoretiskt möjligt för mig att frÄn min lilla pension betala kostnaderna för tvÄ barn, samt lÀgenhet utan bostadsbidrag, dÄ barnen inte skulle vara skrivna hos mig, utan hos mamman.

Men hur gick det för sociala ? Mamman började i smyg samarbeta med mig, och barnen var 65% hos mig, vilket var nödvÀndigt dÄ hon ofta bara var ledig en hel dag i veckan. Den Àldre grabben, dÄ 15 Är, flyttade ut till mig, och skrev sig hÀr ute i "misÀren". Vilket resulterade i att hans risiga skolbetyg sköt i höjden.

Sociala kunde inte sĂ€tta dit oss för att barnen bodde huvudsakligen hos mig, eftersom de sjĂ€lva var skyldiga till situationen. I LVU-anmĂ€lan stod det istĂ€llet om hur barnen hade det i min fd frus lĂ€genhet i stan ! Utredarna  eller familjerĂ€tten ville inte ens besöka mig  ! De visste att allt vad de kunde fĂ„ ut av detta var anklagelser frĂ„n min sida !

Jag Àr djupt tacksam för att sociala trakasserat mig pÄ detta sÀtt. SjÀlv hade jag aldrig kunnat vÄga flytta ut med barnen i ett sÄdant hus, av rÀdsla för anmÀlning. Men nu har social hjÀlpt mig att bli förvisad frÄn stan, dÀrtill tillsammans med barnen, vilket jag Àr djupt tacksam för.

Ödets ironi, och hjĂ€lp, har slagit hĂ„l pĂ„ alla myterna. Jag har rustat huset för 150 000 kr, i sommar installerade jag vattnet klart, vilket vi grĂ€vde i somras. Jag ska Ă€ven bygga ut varmfarstu, tills vidare har vi en ekotoa i nuvarande farstu.
« Senast ändrad: 07 september 2010, 13:30:56 PM av Avos »
Denna person har av myndigheterna berövats sina rÀttigheter, och skriver dÀrför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mÀnskliga rÀttigheterna och skyddar de som angriper rÀttigheterna

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlägg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
Underbar solskenshistoria
« Svar #1 skrivet: 21 januari 2008, 09:18:25 AM »
Hej Avos,

Tack för att du delar din underbara solskenshistoria med oss. Helt klart att dina barns kunskaper steg och deras skolbetyg sköt i höjden nÀr de flyttade till dig i "misÀren" pÄ landet dÀr de inte hade tillfÀlle att sitta fastklistrade framför TV:n eller leka med gameboys etc. Alla vet vi ju att TV:n Àr "dumburken"! Detta framtrÀder Ànnu tydligare med programutbudet i vÄra TV-kanaler. Debatt- och samhÀllsprogram och dokumentÀrer fÄr liten plats, medan de s k dokusÄporna florerar.

Jantelagen Àr ocksÄ ett kÀnt begrepp i vÄrt avlÄnga land. Alla ska vara lika. Bilderna frÄn den underbara naturen som dina barn upplever Àr sÀkert provocerande för socialen. De föredrar att barn ska bo i betongghetton och bli socialfall sÄ att de ska ha full sysselsÀttning framöver.

Min man och jag valde ett liv pÄ landet för vÄra barn. Vi begrÀnsade deras TV-tittande trots stora protester och omvÀrldens pÄstÄenden om att de inte skulle kunna prata om samma saker med sina kompisar. Idag Àr mina tre barn samtliga vÀlanpassade och framgÄngsrika mÀnniskor med fina utbildningar och yrken.

StÄ pÄ dig Avos och lycka till!

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlägg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
Re: Underbar solskenshistoria
« Svar #2 skrivet: 21 januari 2008, 10:17:52 AM »
Citat frćn: "Ruby Harrold-Claesson"
Hej Avos,

Tack för att du delar din underbara solskenshistoria med oss. Helt klart att dina barns kunskaper steg och deras skolbetyg sköt i höjden nÀr de flyttade till dig i "misÀren" pÄ landet dÀr de inte hade tillfÀlle att sitta fastklistrade framför TV:n eller leka med gameboys etc. Alla vet vi ju att TV:n Àr "dumburken"! Detta framtrÀder Ànnu tydligare med programutbudet i vÄra TV-kanaler. Debatt- och samhÀllsprogram och dokumentÀrer fÄr liten plats, medan de s k dokusÄporna florerar.

Jantelagen Àr ocksÄ ett kÀnt begrepp i vÄrt avlÄnga land. Alla ska vara lika. Bilderna frÄn den underbara naturen som dina barn upplever Àr sÀkert provocerande för socialen. De föredrar att barn ska bo i betongghetton och bli socialfall sÄ att de ska ha full sysselsÀttning framöver.

Min man och jag valde ett liv pÄ landet för vÄra barn. Vi begrÀnsade deras TV-tittande trots stora protester och omvÀrldens pÄstÄenden om att de inte skulle kunna prata om samma saker med sina kompisar. Idag Àr mina tre barn samtliga vÀlanpassade och framgÄngsrika mÀnniskor med fina utbildningar och yrken.

StÄ pÄ dig Avos och lycka till!


Jag tycker att det kunde vara ett anvÀndbart grepp om fler steg fram och visade att vi inte Àr brottsliga monster, som skriver anonymt, klagar över "rÀttvisan", men ÀndÄ inte vÄgar stiga fram. Svaga mÀnniskor som sociala sagt inte kan ta hand om sig sjÀlva,men vill ta hand om barn.Att tidningarna inte vill lÄta oss stiga fram vÀnds mot oss. Möjligen publiceras en bild i motljus, eller av nÄgon pÄ vÀg in i en rÀtts-sal med jackan över huvudet......

Om nÄgon fler Àr hÄgad att försöka gör man bara sÄ att man öppnar ett gratis fotoalbum pÄ internet pÄ exempelvis http://www.meli.se/. Sedan vÀljer man lÀnken under bilden "link" och dÀr fÄr man exempel pÄ hur man ska skriva nÀr man lÀgger in bilden i meddelandet. Obs ! dessa bilder Àr lÀnkade, de belastar alltsÄ inte nkmr:s serverplats. Resultatet blir att det blir Àn mer pinsamt för sociala nÀr alla fÄr se att barnen ser helt friska ut, att miljön ser normal eller sund ut, och att vi förÀldrar som utsatts för LVU inte alls liknar de beskrivningar som sociala hade hoppats skulle klistras pÄ oss.
Denna person har av myndigheterna berövats sina rÀttigheter, och skriver dÀrför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mÀnskliga rÀttigheterna och skyddar de som angriper rÀttigheterna

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlägg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Ett Annat Sverige
« Svar #3 skrivet: 26 april 2010, 14:27:35 PM »
Vad som hĂ€nde oss och vĂ„ra barn, Ă€r nĂ„got som traumatiserat oss för resten av livet. De skyldiga myndighetsbrottslingarna slipper straff för de hundratals brott de begick mot oss. Huvudskulden ligger pĂ„ ansvarige utredaren Jill Thomelius pĂ„ asociala i LuleĂ„. Under de Ă„r som gĂ„tt har sedan dessa hemska brott Ă€gde rum jag hela tiden tĂ€nkt "ska inte försynen straffa henne ?" ,dĂ„ det Ă€r uppenbart att inte mĂ€nniskorna ska straffa henne. Vi har tvingats leva som spioner i detta land, dĂ„ de skyldigas enda möjlighet att  för gott bli fri frĂ„n risken att vi ska kunna fĂ„ dem straffade, Ă€r att de kan sĂ€tta dit oss. SĂ„ lĂ€nge vi stĂ„r kvar som friade,  utgör vi ett hot mot myndighetsbrottslingar som Jill Thomelius mfl.

Hur gick det för sonen Emil ? Ni har kunnat följa striden mellan asociala och Emil och vi förĂ€ldrar hĂ€r pĂ„ forumet. Hur asocialas förlĂ€ngda arm skolan försökte förstöra hans undervisning och hans försprĂ„ng i skolan pĂ„ tvĂ„ Ă„r, och hur de med anmĂ€lningskampanjer försökte förbereda ett omhĂ€ndertagande. Detta löste sig genom att han flyttade till en friskola, dĂ€r han nu hĂ„ller pĂ„ att rekonstruera sina studier. Han gĂ„r i Åk 4, och har gjort bort fyrans Ă„rskurs pĂ„ tre veckor, och nu gör han femmans Ă„rskurs som snart Ă€r klar. Innan nĂ€sta termin ska han ha Ă„tertagit försprĂ„nget pĂ„ 2 Ă„r i de nya lĂ€romedlen. Trots hans gamla skolas sabotage av hans studier, hade vi med 100% hemstudier hĂ„llit mĂ„len uppe, sĂ„ att nĂ€r han flyttade över till sin nya skola lĂ„g han i 6a i matematik.  Emil har besökt ryssland i en mĂ„nad i November, nu ska han Ă„ka till Munchen och Grekland bland annat.

Hur gick det för Jill Thomelius ?

Min fd fru har ofta trĂ€ffat Jill Thomelius ute pĂ„ stan, efter LVU-försöket. Hon sĂ€ger att det inte gĂ„r att kĂ€nna igen henne  lĂ€ngre. Trots att hon inte Ă€r fyllda 50 Ă„r, sĂ„ Ă€r hon alldeles vithĂ„rig, och ser ut som en hĂ€xa numer. Hon bor i ett pepparkakshus i Boden sedan dess. Den 24 april upptĂ€ckte jag följande dödsannons i tidningen "Linda Thomelius + 25 mars 2010".  Jag visste sedan förrut att Jill Thomelius hade en 30 Ă„rig dotter som ocksĂ„ var socialsekreterare. NĂ€r jag kontrollerade saken sĂ„ upptĂ€ckte jag att de var skrivna i samma pepparkakshus, och att Jill skötte kontakten med skolan för Lindas tvĂ„ barn, redan för tvĂ„ Ă„r sedan. Det innebĂ€r att det handlat om en lĂ„ng tids sjukdom, som verkar ha slutat med en mĂ„nad lĂ„ng obducering , vilket Ă€r mycket ovanligt, och antagligen resulterat i att en stor del av Linda Thomelius bevarats i smĂ„ glasburkar med sprit pĂ„ patologen. Barnen, som det verkar, som att de inte haft nĂ„gon far ( förmĂ„nar mig isf inte, om mamman var socialsekreterare, sĂ„vĂ€l som mormor), blir antagligen boende hos den alkoholiserade mormodern Jill Thomelius.  Hur barnens far ska se pĂ„ detta, lĂ€r vĂ€l framtiden utvisa.  Bara Linda Thomelius kan veta, om hon just nu sitter i samtal med Satan sjĂ€lv om ett nytt LVU Ă€rende: ett Ă€rende betrĂ€ffande hennes egna barn !

Jill Thomelius ! Du slapp bli straffad av mÀnniskorna: nÀr Àr det din tur ?
Denna person har av myndigheterna berövats sina rÀttigheter, och skriver dÀrför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mÀnskliga rÀttigheterna och skyddar de som angriper rÀttigheterna