Frfattare mne: Välkommen i myrstacken  (lst 4463 gnger)

Avos

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 1242
  • Karma: 0
    • Visa profil
    • Ett Annat Sverige
Välkommen i myrstacken
« skrivet: 03 maj 2010, 20:39:49 PM »
http://www.dn.se/insidan/lat-oss-sjalva-valja-vara-arvingar-1.303394

Vänsterpartisten, och forskaren Torbjörn Tännsjö slår ett slag för myrstackens kultur: Slopa arvsrätten. Mångmiljonären Tännsjö tycker att hans barn inte behöver ärva honom. Icke förvånande.Det skadar ju inte barn till en miljonär, de har redan fått allt. I insändarsidan nämns en del problem med girighet vid arvstvister, och att detta skulle kunna vara ett skäl.

Jag tänker då att här ser man ännu en gång att vänstern i sitt hat mot "kärnfamiljen" som de kallar den, förenas i sin kamp mot de som struntar i sina nära och kära och t om missunnar dem en framtid (om de inte lyckats skaffa sig vad de behövt under sin aktiva tid), t om efter sin död. Torbjörn Tännsjös argument är ju helt överflödiga vad gäller sakfrågan: det har alltid varit möjligt att vägra någon att ärva. Lagen säger bara att man har rätt att ärva vad som finns kvar formellt sett att ärva. Om någon förälder vill göra en arvinge arvlös, så ser han bara till att det barnet får ärva sin arvslott av noll kr.  Sådant har alltid varit omöjligt att förhindra, och är hur enkelt att genomföra som helst. Det är alltså inte DETTA han egentligen vill diskutera. Det är avskaffandet av normen familjen.

Torbjörn Tännsjös tal kan skenbart se ut som enbart en produkt av hans ideologi, att familjen inte ska vara individens ursprung, men det är en produkt av denna tid, och detta samhälle som förlorat sin själ. Hit men inte längre kommer vi. För jag tror inte att familjen kan upplösas. Jag tror att vi kommer fortsättningsvis att få höra "varför ska man ta hand om sina föräldrar när det finns långvård?", "Varför ska man ta hand om sjuka och svaga?" etc. Sjukdomen är dödlig för detta samhälle, men jag tror inte att mänskligheten ska gå under tillsammans med Torbjörn Tännsjös socialistiska ideal där staten ska ersätta kärnfamiljen.

Det kommer en motreaktion hoppas i af jag, i form att ett kristet svar på den muslimska expansionen, i ett sista försök att rädda kristendomen och de moraliska värden som Europas samhällen bygger på. Förstörelsen av familjen kan inte fortsätta på det sätt som Tännsjo mfl hoppas på. Eller som en person skrev på facebook:

"politiskt korrekta manipulationen. Sälj ut landet, blås konsumenterna, sprid misären, splittra kärnfamiljen, tysta oppositionen, stampa föräldern i ansiket och hylla de dekadenta tankebanorna. välkommen till det nya (EU)ropa."
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna