Frfattare mne: Barnarov ska börja ersättas i Norge.  (lst 8910 gnger)

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« skrivet: 06 december 2009, 12:39:28 PM »
http://groups.google.se/group/swnet.politik/browse_thread/thread/ee64775e6072206d/eebdf472ecef03df?hl=sv&lnk=gst&q=Barnarov+skall+b%C3%B6rja+ers%C3%A4ttas+i+Norge#eebdf472ecef03df

Det handlar ju bara om ETT barnhem, men de kommer att retroaktivt ersätta för offer utöver preskribtionstiden. Ersättningen blir på sammanlagt 24 miljoner till offren. Norge har nu gjort upp med de politiskt svartlistade, oskyldigt anklagade för pedofili, och nu ersättning för barnarov.
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #1 skrivet: 06 december 2009, 15:24:24 PM »
senaste nytt från utredningen som pågår just nu,

http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/29/mork-socialhistoria-presenteras-14-januari-2010

troligen tar det ytterligare ett par år tills hela
utredningen är klar och om regeringen har tänkt att be om ursäkt inom rimlig tid. För många är gamla i dag och väntan tär på krafterna, att bli utsatt och illa behandlad av ett samhälle som säger sig stå upp för mänskliga rättigheter och värna om barns bästa. Skulle det vara en självklar sak att gottgöra alla dessa barn som fart och far illa. Förstår inte den personen som har fått den inställningen att föräldrarna skulle betala skadeståndet till  barnen? Många av dessa barn hade inte sina föräldrar i livet! Många togs omhand för småsaker så tänk efter före  vad du/ni skriver och kritiserar.

Hur många år till som det ska dras i långbänk det vet jag inte? Men Sverige är berömt för att ta lång tid på sig när det ska göras utredningar. 400 personer har intervjuats skulle inte det underlaget räcka och bli över för samtliga, och det är ingen vacker bild som uppdagas av hur Svenska myndighetspersoner har behandlat dessa barn både psykiskt och fysiskt.

Gudrun Larsson 

http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/29/mork-socialhistoria-presenteras-14-januari-2010

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #2 skrivet: 07 december 2009, 10:24:09 AM »
Jag kommer inte ihåg hur denna utredning gjordes: handlade det ENBART om barnhemsbarn eller handlade det om fosterbarn också ? Om det handlat om fosterbarn också  kommer de att få svårt att få på locket, då det blir svårt att förringa frågan som en lokal företeelse på enstaka barnhem. De har däremot begränsat utredningen i tiden, så att dagens situation inte finns medtagen. Dagens situation är ju VÄRRE då antalet tvångsomhändertaganden ökar för varje år, och orsakerna till fosterhemsplaceringar ju snart inte är några orsaker alls.

Förr så fosterhemsplacerades barn på i stort sett adekvata orsaker som jag har uppfattat det. Föräldrar döda, sinnesjuka etc. Men sedan användes de som slavar och fick leva som främmande personer i ett främmande hem.Dagens situation är långt värre.

De exempel på situationer när barn kan stjälas av myndighetsbrottslingarna är en lista utan slut. "Det beror på" säger de. Man får istället fråga sig när kan barn INTE kan stjälas av myndighetsbrottslingar.

Jag anser att asociala måste efter detta läggas ned, och att dess uppgifter överförs till utbildad polis.  Fosterhemssystemet måste rivas ned också . ENDAST barnhemsplaceringar bör komma ifråga, så att det klart framgår att myndigheterna konfronterats med att familjen inte kan ERSÄTTAS med en annan familj utan att man anser att familjen är så oduglig att familjen måste ersättas med ett barnhem. Då kan inte barn sättas på barnhem för  att barnen "haft för stark känslomässig bindning till modern" etc.

Dagens system leder till barnens-bästa-fascismen, där man frågar sig var "bästa familjen" finns. Familjen får inte ifrågasättas med att "en  bättre familj" finns. Det finns alltid en bättre familj och en bättre förälder, men det är inte där barnet ska vara. Barnet ska vara hos SINA föräldrar. Familjen måste förklaras vara ickefunktionell och sämre än en barnhemsvistelse, innan barnet tas från familjen. Den definitionen kan bara gälla för barn vars föräldrar begår brott mot barnen, där föräldrarn är döda eller sinnesjuka.

Endast vad gäller ett barnhem kan man inte dra historier om att man "inte  vill avbryta barnets positiva utveckling" då varje försök till seriöst återvändande till sin släkt och sin miljö måste självklart vara bättre än barnhemsvistelse.Det är det förbannade "vårdandet" som gör att barnen kidnappas. Samhället ska bara "låna" barnet lite grand, och lämna tillbaka barnet sedan det "vårdats" av "utbildade och professionella specialister på barnuppfostran" ( fosterföräldrar) som ska förbättre barnets bildning eller beteende. Sedan lämnas förstås inte barnet tillbaka då de inte vill avbryta "barnets positiva utveckling", vilken bara kan ske hos fosterföräldrar, då myndighetsbrottslingarna inte tycker att det är något problem att avbryta en positiv utveckling hos barns riktiga föräldrar när barnet ligger flera år före i skolan tack vare sina egna föräldrar.

Ett exempel är att om myndighetsbrottslingarna finner ett fel på en familj( eller bara helt enkelt hittar på att det är fel på den), så tas barnet från BÅDA föräldrarn ÄVEN om föräldrarna lever åtskilda. Orsaken är att man inte betraktar föräldrarna som enskilda föräldrar, utan ser på familjen som en enhet. Det ses som mer värt att barnet får en "hel" oskild främmande familj än att den ena av de frånskilda föräldrarna får vårdnaden om barnet haft problem att bo hos den andra föräldern. Uppkomsten av kidnappning av barn från skilda föräldrar av bara orsaken att DEN ENA föräldern har felat, uppstår alltså endast på grund av att det finna fosterföräldrar.
« Senast ndrad: 07 december 2009, 11:09:51 AM av Avos »
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #3 skrivet: 07 december 2009, 12:16:25 PM »
Utredningen handlar om både fosterhem och barnhem. Titta på denna länk
 
http://www.nkmr.org/utredning_om_vanvard_kan_bli_en_bomb.htm

eller läs texten här

 

”Barn har tvingats utföra sexuella handlingar på fostermor, fosterfar, institutionsföreståndare och annan personal. De har blivit våldtagna sedan späd ålder, inte en gång utan systematiskt och upprepat.”

 

Citatet är en skärva av den statliga utredning som pågår om övergrepp och vanvård i den sociala barnavården och det råder inget tvivel om att den kommer att slå ned skoningslöst i vår bild av hur det svenska samhället skyddat sina små.

 

 Utredaren Göran Johansson erkände i går att han både har gråtit och sparkat i dörrar av berättelserna om hur samhället svek. Socialchefer och socialpolitiker samlade för konferens i Västerås lyssnade till honom.

 

 – Det här liknar ingenting annat i svenskt utredningsliv. Men det är oerhört meningsfullt. Det land som inte har den moraliska och etiska resningen att gå till botten med sin historia vill jag inte leva i.

 

 Han liknar utredningen vid en sanningskommission med syfte att officiellt erkänna att övergrepp förekommit och för att ge offren upprättelse.

 

 Göran Johansson beskriver bland annat hur det finns pedofiler i materialet. Han tvekar att använda ordet pedofilnätverk, men säger hur det framkommit att flera pedofiler ibland har funnits på samma institution, där socialtjänsten placerat barn.

 

Vittnesmålen handlar om sociala barnavården under 50-, 60-, 70- men även under 1980-talet.

 – Vi har nu levande förövare och vi skulle vilja ringa kommuner och fråga om de fortfarande har fosterbarn i de familjerna.

 

– När det gäller de sexuella övergreppen kommer vi att presentera siffror som varit helt okända för forskarna. Problemet blev känt av socialtjänsten på 1980-talet. Men utredningen visar att vi har haft detta sedan 1920- talet.

 

Det är samhällets tillsyn som har brustit, understryker han. Barnen har placerats och sedan lämnats, glömts bort.

 

 – Mitt intryck är att barn i fosterhem varit mera glömda och mera torterade än barn på institutioner. Den naiva synen på fosterhem och den klassiska idylliseringen av den svenska kärnfamiljen har bidragit, menar Johansson. Kärnfamiljen har snarare varit farlig för många placerade barn.

 

Drygt 1 000 personer som anmält vanvård har intervjuats och utredningen har nu satt stopp för flera intervjuer. I den andra intervjuomgången, som ska redovisas i en delrapport runt jul, utfrågades 404 personer.

 

– 35 av dem tillhörde resandefolket och vi har en hypotes att i behandlingen av resandefolket har socialtjänsten varit en vänlig medarbetare i den rasistiska politik som Sverige förde. ”Om du låter sterilisera dig så släpper vi ut dig tidigare från fosterhemmet”.

 
 Utredning tillsattes 2006

 Regeringen tillsatte Utredningen om vanvård i den sociala barnavården 2006 efter tv-dokumentären Stulen barndom, av Tomas Kanger. 2007 kom den första delrapporten, runt julen 2009 kommer den andra.

 

Slutrapporten kommer när de drygt 1 000 intervjuerna analyserats.

 

Den 18 oktober sänds en ny dokumentär i SVT om övergrepp: Barnhemmets döttrar.Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #4 skrivet: 07 december 2009, 19:43:47 PM »
Om både foster och barnhem har utretts så blir det svårare att snöpa debatten. Min fru som brukar vara ganska bra på att finna konkreta yttranden sade "resultatet av detta kommer att kunna definieras av det svenska ordet "lagom"": Jag misstänker att de hittat bakdörren innnan de släpper in allmänheten. Om de utrett fram till början av 80 talet exempelvis, så har de utrett FRAM TILL LVU. Nu pågår ett bortstädande av skyldiga personer på länstyrelsernas tillsynsenheter som ska få en ny organisation. Skratten i socialförvaltningarnas personalrum har nog ännu inte tystnat, möjligen efter den 14 januari.

Sveriges internationella rykte  rykte oroar jag mig inte alls för, då Sverige haft det allra värsta ryktet i dessa frågor redan sedan länge. Utredarnas anseende oroar jag mig inte heller för. Gärna såg jag dem skjutna som grisar med bultpistol.Tror inte ens att jag skulle försöka hålla mig för skratt. Du får ursäkta men jag står under inflytande från dåliga föredömen. Kanske jag i långa loppet kan bli en mycket god sociopat eller soldat om detta får fortsätta länge till ?Jag plågas dagligen av tankar på att ta ihjäl dessa svin som förstörde våra liv. Tankar som hela tiden måste avvisas med att jag inte förtjänar att vara den som skrattande i ett fängelse blir straffad och får mitt liv förstört.
Vi klarade oss undan dem, men den totala förstörelsen av vår tyvärr alltför naiva och dåraktiga tro att vi stod i en intressegemenskap med detta avskyvärda och barbariska samhälle, skäms jag numer för. Jag kunde ju inte tro att vuxna människor förde krig mot sveriges barn. Det var alltför osannolikt. Jag kunde tro att kapitalister förde krig mot kommunister, men inte detta ! Det går än idag inte att ta till sig denna tanke utan att det blir chock på chock på chock.

Men jag ska verkligen inte ha ett öre i skadestånd av dessa förbannade grisar. Jag tar inte emot något av dem. Jag tar inte emot något genom dem, jag erkänner dem inte. Jag vill helt utan ett öre i ersättning att de betalar sin skuld till oss alla med sina egna liv, och att de därför avrättas för landsförräderi och ultimata brott mot barn och brott mot mänskligheten. Må de möta sin skapare med  ett G.D.S.G.D( Går Det Så Går Det) att helvetet därför borde dem förskonas.
Det finns ingen förlåtelse för dem, aldrig i människolivet !
« Senast ndrad: 07 december 2009, 21:06:20 PM av Avos »
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #5 skrivet: 08 december 2009, 13:52:49 PM »
Jag råkade läsa kvällsdrakar idag på nätet och det syns tydligt vilken hatisk stämning som nu råder i landet, något större måste ske för att de tvåbenta svintrynen skall ge sig.

Jag funderar förstås också på hur det ska gå med detta ärende och vad dess upphov och dess ÄNDE är.
Vart leder detta ?

Tro inte allt ni ser, är vad jag vill varna alla för. Ska de lura någon sätter de först upp ett bländverk.Här ska ett obegränsat antal miljoner delas ut: sätt nu igång och klös ut ögonen på varandra ! Först i kön får pengarna, inte den som kommer sist ! Sedan får en del av de drabbade ett korvskinn som kompensation,  och förövarna ( TM Anna Andersson)  går fria.

När det gällde den politiska svartlistningen i Norge som Norge sades ha gottgjort så hederligt, handlade det om att de fick UPP TILL 50 000 Nkr för 30-40 års avstängning från arbetsmarknaden, med de konsekvenser detta medfört som alkoholism, förstörd framtid och familjeförhållanden. Folk stod med handen utsträckt och tackade för vad de fick, bara de fick stå i ljuset åtminstone en liten stund för att få lite erkänsla.

Ett krig mellan de drabbade var naturligtvis nödvändigt. Folk var mer och mindre berättigade än varandra, en del beskylldes för att inte vara berättigade alls, andra var dubbelt berättigade, men påpekade att andra inte var "riktiga". Dirigenten kunde lugnt betrakta scenen, medan de drabbade sinsemellan desarmerade sina ståndpunkter.

Jag skulle önska att alla nu på fosterbarns och människorättsiterna kom överens om vad som ska sägas och inte sägas INNAN diskussionerna kommer igång ! Ge inte fienden ett lillfinger den här gången !

Att INGEN öppet sträcker ut handen åt våra gemensamma fiender och önskar en gåva av dem !Våra fiender ska inte ge något utan att kräva något i gengäld! Bättre då att man bara begär deras huvud på ett fat som enda kompensation, istället för pengar.De har ju medvetet inte utrett de senaste 28 åren av myndighetsbrottslighet, så det finns ingen orsak att börja applådera vilt och oförbehållslöst.
« Senast ndrad: 08 december 2009, 13:54:56 PM av Avos »
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #6 skrivet: 08 december 2009, 16:31:20 PM »
Många togs omhand för småsaker så tänk efter före  vad du/ni skriver och kritiserar.

Jag kan bara tänka till med huvudet förstås.Som jag skrev så enligt vad jag vet var det i huvudsak adekvata orsaker som barn togs in på för 40 år eller mer. Men var det på annat sätt får väl någon berätta. Du är väl från den generationen ?

LVU:s tillkomst var ju en försvagning av barnens rättigheter, och en stärkning av myndigheternas möjligheter att ta in barn på "det beror på"-orsakerna. Det märks idag en tydlig nedgång för barns och familjers rättigheter som exempelvis att antalet omhändertaganden ökar varje år, senast var de 23 000.Detta som sagt inte ämnat som en nedvärdering av tidigare generationers kränkta rättigheter. JAg tror att det är en ganska etablerad uppfattning att barns rättigheter är sämre idag än för ca 50 år sedan. Dvs att FLER barn drabbas, därmed inte sagt att de som hamnade som barn slavar hos bönder för 50 år sedan kunde räknas som priviligierade jämfört med dagens omhändertagna.
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #7 skrivet: 08 december 2009, 21:03:42 PM »
    Du undrar över det som jag har skrivit.

Anledningen till det är att jag har fått den uppfattningen att många tror sig veta att dom flesta barn som har blivit omhändertagna har föräldrar som är väldigt dåliga? Hör du till den kategorin? Jo det är att föräldrarna är antingen ALKOLISTER  Knarkare eller psykiskt störda!

Men som det  nu är så behöver du inte ha några problem överhuvud taget utan Soc plockar in barnen för minsta lilla pettetess. SOM att föräldern vägrar att ge sina barn skräpmat. Eller att barnen luktar ladugård?
Skillnaden är inte så stor vad som hände förr när barn blev omhändertagna.
Ett barn kunde vara mera livligt än andra barn ,det son kallas DAMP eller ADHD idag. Då sattes barnen på hem för uppfostringsanstalter som fans ganska många av  från början an 1900 talet fram till 1950-60  talet. Många av dessa barn kom inte ut därifrån fören dessa var steriliserade. Vägrade föräldrarna att skriva under kom dom inte ut fören 21års ålder vid myndighetsdagen

En sak var annorlunda förr:då såldes föräldralösa barn till den bonde som bjöd minst!
Sedan fick många av barnen bo antingen i ladugården eller hos grisarna ,vilket som var bäst var hos korna för där fick jag sova till ock från  under min vistelse på fosterhem men jag blev inte  ut auktionerad det är jag för ung för.
 Och åter igen det var för det mesta bönder som tog barn till sig, billig arbetskraft
Mina föräldrar var hårt arbetande enda felet som Soc tyckte det var att vi var för många barn dom varken KNARKADE eller var ALKOLISTER.
Psykiskt störd kan man  bli när Soc har varit framme och stökat runt  i ens liv ett tag och hur många är det i dag som råkar ut för det?
 
Tyck det är konstigt att du inte känner till hur det gick till förr, så beläst som du verkar?

Gudrun

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #8 skrivet: 09 december 2009, 09:35:18 AM »
Du undrar över det som jag har skrivit.
Anledningen till det är att jag har fått den uppfattningen att många tror sig veta att dom flesta barn som har blivit omhändertagna har föräldrar som är väldigt dåliga? Hör du till den kategorin? Jo det är att föräldrarna är antingen ALKOLISTER  Knarkare eller psykiskt störda!

Etc. Min fråga var om det för 30-40 år se togs barn av stuntorsaker, på samma sätt som idag. HUR VANLIGT DET VAR, skulle ju vara en relevant fråga.Om det togs barn av struntorsaker som idag, har det isf inte blivit sämre idag än förr.Den vanliga uppfattningen är att det blivit sämre.

Men eftersom du inte svarat på detta,utan skriver helt andra saker så utgår jag från att du inte vet svaret på detta.
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna

Gudrun Larsson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 21
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #9 skrivet: 10 december 2009, 14:58:51 PM »
Om jag vet om det är värre idag eller om vi hade det värre förr? Ja det är svårt att jämföra och jag vet inte om det skulle gagna någon att jämföra! Att ställa den ena gruppen mot den andra vad kärnar det till skulle du vinna något på det? Jag är den förste att beklaga att Soc ställer upp på djävulska påfund både idag och förr. Vem tycker du har ställt till med mest djävulskap Hitler eller Usaman bin Laden ?

Om du tror att jag endast lever i då tid för  30 40 år sedan  har du misstagit dig jag vet hur Soc agerar även i dag läs vad som står nedan eller gå in och titta på "Detta är ett SOS " Skrivit av Jan-Olof.

Gudrun


Diarie nr 502- 3036-96            Den 12-3-96

Monica Nilsson
Länsstyrelsens
Förvaltningsenhet                    Missförhållandena har pågått i mer än 10 år. Barnens far har påpekat om detta, samt anmält mamman för misshandel på E ett antal gånger. Fadern har haft vårdnaden om M hela tiden, men E har det varit till och från.
 
E bodde ett par år hos mamman, samt for väldigt illa. Han fick stryk av mattpiskan så han fick blodränder på kroppen, hade långa pinnar i armen, gick med det så länge att han fick blodförgiftning.
Han blev uppbränd av solen över hela ryggen så skinnet lossnade, du kunde se rena köttet. Han brände sig på ett ljus, kläderna fattade eld ”tre tröjor” och brände ett hål i skinnet.” ca 10 cm i diameter” Erik bodde då hos sin mamma, men det var pappan som fick ta honom till läkaren, samt gjorde anmälan till  Soc att pojken inte mådde bra, och att han behövde läkarvård. Jag kan ta fler exempel. Grannarna larmade till Soc att E 7 år sprang ute sent på kvällarna med äldre pojkar. Han bar kniv samt snattade i affären .Han var skoltrött redan i 1 klass, är det normalt?

Grannarna som larmade till Soc fick till svar att inte lägga sig i! Så kan jag fortsätta att rabbla upp!

M bodde hos pappan. M  skulle tvingas till mamman mot sin vilja.
Hon skall till mamman, order från Soc, du får inte utesluta mamman. M sparka skrek sprang och gömde sig, men hon skulle till mamman!
M protesterade lika våldsamt varje gång, hon blev elak och helt omöjlig att ha med att göra .
Var det någon som tog notis om M! Pappan vägrade att hålla på på det viset.

Dessa missförhållanden fortsatte hela tiden även när båda barnen bodde hos pappan.
Det blev värre o värre. Lärarna märkte när barnen hade varit hos mamman, dom var svåra att nå fram till. Kan ni inte få stopp på att barnen träffar mamman?

Alla som har larmat pappan, grannarna, lärarna, har fått samma svar av Soc, ni skall inte lägga er i.
Det finns grannar till mamman som har ringt till Soc i Åmål och fått luren i örat!
Pappan har gjort anmälan på anmälan, inget att bry sig om.
Man får inte utesluta en moder! Men en fader kan man med lätthet utesluta!

Pappan orkar inte stå emot trycket från både Soc o Modern. Han blev väldigt sjuk hjärtat orkade inte, han lever, men mår väldigt dåligt. Då passar Soc på att ta barnen.
En far får inte bli sjuk mer än en gång. En mor kan vara sjuk hela livet, Sjuk??

Fadern kunde inte o kan inte ställa upp på Soc krav, därför att det är omänskliga krav och psykisk tortyr det är något bland det värsta du kan utsätta en person för.


Dom som jag ställer till ansvar för det som har hänt under årens lopp. Är Åmåls Sociala, dom har en stor del i hela denna historien som har hänt. Dom har struntat i alla som har velat varna för missförhållanden .
Socialen kunde lyssnat mer på vad pappan, lärarna, grannar samt även på mig.
Men det har varit en enda sak som man inte får göra, utesluta en mamma.

Dessa barn växer upp och skall ta vid efter oss. Dom här barnen kan du inte vrida klockan tillbaka för. Men du kan se till att det inte upprepas, för så grymma får inte vi vuxna bli att vi bara ser till våra egna behov. Någon rättvisa måste det väl ändå finnas

Vad har Soc gjort under alla år? Jo dom har stöttat mamman så både pappan Jan-Olof, E, M, fått stora skador. Jan-Olof har klarat sig på något sätt. Men M o E som har fått leva under sådana förhållanden vad skall det bli av dom?
Detta är enbart för att man får inte utesluta en moder, hur dålig hon än är.

Jag har försökt att stötta Jan-Olof under alla år, men till vilken nytta. Är det så illa ställt här i landet att så fort du påpekar eller talar om att något är fel. Då får du bara hån tillbaka, är myndigheter heliga kossor, som inte får röras! En myndighetsperson har alltid rätt hur fel det än är.
Det finns så många som undrar varför spärrarna släpper på barn o ungdomar idag?
Om vi vuxna tog bort skygglapparna samt ser till att ta vara på ungdomarnas resurser i stället för att klandra. Titta på vuxna som dom gör, klandra överheten inte barnen!

Sociala värnar om barnen, står det så vackert på affischer, men slår så mycket dom orkar när ingen ser på

Barnen bor i dag på var sitt hem  M bor hos R- fosterhem , E bor hos B- fosterhem 
E sände ett brev till pappan och mig! Han ropa på hjälp! Han ville inte bo hos R-fosterhem han ville bo hos pappan. Alla skylde på honom, han var helt förtvivlad.
Detta fick Soc honom att ändra på, han var bara arg! Jag vill flytta till ett nytt fosterhem. Sedan dess har E kallat sin far för lögnare, du bara ljuger. Detta har Soc åstadkommit på ett väldigt fult sätt.
Socialen har gjort allt vad dom har kunnat för att utesluta pappan. Han är för obekväm för dom. Mamman har dom stöttat upp så hon har kunnat fortsätta slå på barnen.
Man kan misshandla utan att enbart slå med händerna. Den misshandeln kan vara etter värre.

Pappan ville att mamman skulle uteslutas det låter grymt, men det hade varit bättre för barnen. Mamman har haft kontakt med barnen dom här åren, som dom har varit omhändertagna på sina villkor många gånger, har jag förstått, samt att det har kommit fram att hon knarkar och idag lever med en kvinna, som hon säger att hon valt därför hon är läspisk.
Detta vet barnen om och M har misstänkt det länge! Mamman har försökt ta sitt liv många gånger under dom här åren. Hon sålde alla sina möbler för att hon skulle få pengar till knark och sprit. Hon dödförklarade sin äldste son (17år) som är på ett hem, han är förståndshandikappad. Men sonen lever i allra högsta grad. I dag har hon flyttat från Åmål.

Detta var en del som har hänt under alla år, tyvärr kan jag inte få ner allt som hänt, det skulle bli en hel bok.
Detta är vad jag har fått stå och se på under alla år (10år) nu får det vara nog.


     Barnens namn är
M.L  xxxxxx                                         E.L  xxxxxx
Bor hos R-familjen                           bor hos B-familjen
                                         
Adress ABCD                                    Adress EFGH

Modern vet jag ej var hon bor. I Staden någon stans, du kan fråga  Sociala.
Jan-Olof har samma adress son jag har.
Han har varit i kontakt med dig tidigare.

Dom som är mest berörda är Damgård och Ekholm Från Åmåls SocialaGudrun Larsson.

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #10 skrivet: 10 december 2009, 17:59:19 PM »
Jag frågar om detta därför att man bör lyfta blicken från just sin egen problematik med denna kriminella myndighet. De har alltså utrett FRAM till för 28 år sedan. Det innebär enligt min mening att de utelämnat det värsta, om man ser det så att övergreppen till omfång och allvar blivit värre. Därför är det en relevant fråga med tanke på att de utelämnat de sista 28 åren: Har de utelämnat de värsta delarna ?

En sak är säker: idag omhändertas 23000 barn per år.  För 50 år sen var det några tusen. Utan tvivel är det så att till omfånget handlar det om större volymer de senaste 28 åren. För det andra: lagen ger barnen mindre skydd idag än förr enligt vad många påstår. Det innebär sannolikt att barn vanligare idag omhändertas av struntorsaker än förr.

Vidare: fosterhemmen får betalt så pass mycket att det räcker att ha ETT fosterbarn för att kunna säga upp sig från jobbet, och leva på barnarov. Dessvärre är det nog också så att många lever så idag. När sedan sådana människor blir remissinstans och ska ge besked om barnet är "moget" att åka hem: vad kan då deras svar tänkas bli ?

Utanför denna krets av barnhemsbarn och fosterbarn, så finns vi som "klarade" oss. De begick hundratals brott mot oss, men vi tillhör de 10% som klarade oss i länsrätten och kammarrätten. Vad är detta för ett liv ?!
Vi tvingas leva som spioner, ständiga anmälningar och försök till nya brottsliga konspirationer. 5 anmälningar till elevvårdskonferens från skolan som är asocialas förlängda arm och två anmälningar till asociala. Eftersom vi klarade oss undan försöker de på alla sätt sätta dit oss för att täppa igen munnen på oss. Min fru har börjat bli gråhårig, ett krig som pågår utan slut tycks det för att sätta dit min son som ligger två år före i skolan.De har tagit ifrån honom läroböckerna sedan1½ år, han får leka med modell-lera på lektionerna. Han som ville bli astronom. Han är därför hemundervisad till 100% här hemma då han inte får någon undervisning på skolan. Ska vi få någon upprättelse ?Detta är Kafka-Sverige: Hur länge ska vi orka stå ut med trakasserierna ? Sonen orkar inte, vi känner också att det börjar bli tungt.

Jag har funderat på detta och jag vill hellre att dödstraffet återinförs och att de skyldiga får betala med sitt liv vad gäller de grövsta myndighetsbrotten, hellre det än ekonomisk ersättning till oss drabbade, därför att om offren blir kompenserade, kan de säga att de kan gå vidare med den grymma och ondskefulla socialstaten. De som kommer att ge offren ersättning är de ansvariga. som erbjuds en möjlighet att friköpa sig.

Jag anser att den ondskefulla socialstaten måste rivas ned,det kommer att kosta väldigt mycket. Men jag anser att det är klart bevisat att samhällelig intervention i privatlivet efter detta måste bli historia.

Om sanningen om asociala kommer fram ocencurerad, kommer det att orsaka fritt fall för socialstaten. Detta i sin tur innebär fritt fall för "den svenska modellen", och den självuppfattning svenskarna har om sig själva.

Min uppfattning är att den ondskefulla socialstaten måste krossas. Frågan är då hur mycket denna socialstat omfattar. Om man höftar till med att den omfattar en tredjedel av samhället, vilket ju inte alls är otroligt, är det lätt att inse att situationen inte går att återställa.
Om de drabbade får ersättning, innebär en återställning, vilket i sin tur innebär att de utredda socionomerna ska utreda brotten.Detta är dock bara en hypotes. Men jag ser det som mycket troligt, att de lättare ska kunna fortsätta efter att ha köpt sig fria.Det ligger alltför stora intressen bakom detta.

En sådan amputation som är nödvändig klarar inte samhället av. Socialförvaltningarna, socialstyrelsen, tre nivåer av tillsynsenheter vi aldrig behövde, endast uppbyggda för att ge stolar åt idioterna och deras släktingar, Psykiatrin, delar av sjukvården, Länsrätten, och övriga administrativa domstolar, JustitieOmbudsmannen etc: går det att lägga ned allt detta ?

Enligt min mening är det nödvändigt, annars drar de oss med sig i fallet.Skatterna bör sedan sänkas kraftigt så att detta inte ska kunna byggas upp igen.

När socialstaten faller, så är det stor risk för att landet går igenom ett trauma liknande vad som hände i de fd socialistiska länderna, där Albanien är skräckexemplet. Albanien är idag en renodlad gangsterstat, där total anarki råder, inte långt ifrån situationen i Somalia.

Svenskarna klänger sig fortfarande fast vid tänkesätt som att staten hjälper individen när individen kommer till korta, bäst åskådliggjort av Cornelius Wreeswijks visor om Polaren Pär som fritt kunde vandra upp på sociala för att få pengar till öl, och sedan förolämpade socialsekreteraren som sades vara tvingad att lyda de mindre bemedlade.
Man klamrar sig fast vid att sverige är världsledande i levnadstandard, bästa samvete, och bäst på allting. Men samtliga våra grannländer har passerat oss, inklusive Ryssland ! Det är bara att betrakta ett land som Finland, som varken har olja eller några andra speciella naturresurser: de har högre standard än svenskarna.

När slutligen socialstaten faller, kommer det att bli uppenbart för alla att man inte kan lita på någon av de lögner som svenskarna levat med under decennier.
« Senast ndrad: 10 december 2009, 18:04:19 PM av Avos »
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #11 skrivet: 11 december 2009, 14:29:39 PM »
Om kraven drivs så att man FÖRST kräver avskaffande av socialstaten och att de skyldiga straffas och SEDAN kräver upprättelse för offren, så kan inte utbetalningarna för offren tas som en lösensumma för att de skyldiga betalt för sig och gjort rätt för sig, och efter att ha roterat stolarna kan sedan fortsätta verksamheten. Man behöver alltså inte tacka nej till ersättning för att kunna nå de andra två målen, bara man gör det i rätt ordning. Problemet är att fosterbarnssiterna är så väldigt tacksamma offer i det här fallet.
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna

XENIA

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 104
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Fattiglappen
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #12 skrivet: 11 december 2009, 20:00:13 PM »
Hälsningar XENIA

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Barnarov ska börja ersättas i Norge.
« Svar #13 skrivet: 12 december 2009, 14:02:22 PM »
Om skolbarn

https://www.pirab.se/MIMA/standard/getmail.asp?x=A703404A

Är det en slumpgenerator som genererar de länkar som du lägger ut i trådarna ?
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna