Tackar för föregående inlägg Ruby!
Efter att ha varit i kontakt med myndigheter på i stort sett alla nivåer inom samhället rörande detta fall så tänkte jag berätta lite om hur vi har blivit behandlade samt hur vi egentligen skall bli behandlade. Det finns restrektioner för hur samhället skall agera och vad samhället inte får lov att göra, utöver det så står det ganska klart vilka rättigheter vi har som familj och människor i Sverige.
1: Annie och jag ville ha reda på exakt vad det är som man grundar omhändertagandet på och i första mötet med Socialnämnden på Gotland så uttalade sig Socialtjänsten att man grundade omhändertagandet på min psykiatriska historik. Vad det var för fel på den visste vi inte då historiken innehöll trauma samt 2 tillfälliga diagnoser som uppkommit pga av felmedicinering.
2: Efter att ha motbevisat alla lösa anklagelser med ett stort antal vittnen så går jag sen till psykiatrin och gör en neuropsykiatrisk utredning, och man hittar inte något fel på mig alls.
3: Jag tar med denna utredning till ett möte med Socialtjänsten (Annie ville inte åka med, kommenterar detta med, There is no idea, they do not work for the state of Sweden), men då säger man att man inte vill titta på materialet på grund av att man inte har någon utbildning inom området. I samma möte frågar jag igen, vad grundar ni omhändertagandet på? Jag får då höra att det handlar om min psykiska hälsa varvid jag framför att jag är helt frisk enligt psykiatrin. Då svarar Socialtjänsten, - Du har både diagnoser och en personlighetsstörning. med andra ord så vänder man på klacken i samma möte för att få sin vilja igenom!
4: Vidare så misstänker man missbruk av droger och jag skriker till med en gång, låt mig lämna prover för att motbevisa Ert påstående. Jag blir informerad att jag skall gå till provtagningen, men när jag väl kommer dit så finns ingen tid bokad, och det ligger till på så vis att man måste ha en tid bokad. Jag berättar dock vad som hänt och jag får lämna ett prov som visar att jag inte tagit någon drog alls. Drogmisstanken i detta fall handlar om cannabis och det sitter kvar i kroppen upp till 3 månader, vilket gör det omöjligt att vara missbrukare om man lämnar ett negativt prov.
5: Man väljer sen att inte boka in fler tider så att man kan lägga fram misstanke i rätten igen. Turligt nog så tror inte rätten på Socialtjänsten och diskussionen om droger försvinner, dock endast tillfälligt.
6: Man säger sen i rätten att man inte visste om att vi skulle åka utomlands, men det är en ren lögn då det har stått i tidningen samt att man fick reda på det 2 veckor innan vi skulle bege oss iväg.
7: Min mentala hälsa var då uppklarad samt att jag gjort klart för dom att jag inte använder några droger, så då lutar dom sig tänderna istället. Vi har ställt frågan, kan man omhänderta ett barn endast på grund av tillfälliga tandproblem, Nej har vi fått till svar, det är dock det enda som kvarstår av bevis som dom har att använda emot oss. Så man väljer att förvärra bilden av tänderna och ljuger för rätten angående tandhälsan. Man påstår att det är hög risk för inflammation. Svar på tal, vi var på väg att fixa hans tänder som handlade om 2 mjölktänder i Indien redan i Juni. Socialtjänsten väntade ca: 2 månader med att gå till tandläkare och få det gjort, med andra ord så var det Socialtjänsten som såg till att riskera inflammation och inte vi.
8: Efter allt detta så kontaktar vi Länsstyrelsen och anmäler allt till dom, varvid dom väljer att endast titta på en del av materialet och lägger ner utredningen. Jag skickar över ett mail och frågar varför, men får inget svar tillbaka.
9: VI ansöker om möte med Socialtjänsten och Socialnämnden, men dom vägrar att svara.
10, vad kan man då räkna med för behandling egentligen, vad har samhället för ansvar?
1/b: Från regeringens hemsida: I Sveriges grundlag, regeringsformen (RF) slås fast att den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet samt att det allmänna ska motverka diskriminering av människor.
I Sverige skyddas de mänskliga rättigheterna främst genom tre grundlagar; regeringsformen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Tryckfriheten har varit grundlagsskyddad allt sedan 1700-talet och denna rättighet har äldst anor i Sverige.
Kommentar: Kan man kräva ovanstående, ja, har vi försökt göra det, ja, vill man titta på dokument med denna text, nej, är man medveten om ovanstående text, nej!
2/b: I regeringsformens andra kapitel finns bestämmelser om grundläggande fri- och rättigheter. Av samma kapitel framgår att lag eller annan föreskrift inte får innebära att någon medborgare missgynnas därför att han eller hon med hänsyn till ras, hudfärg eller etniskt ursprung tillhör en minoritet. Lag eller annan föreskrift får inte heller innebära att någon missgynnas på grund av sitt kön, om inte föreskriften utgör ett led i strävanden att åstadkomma jämställdhet mellan män och kvinnor eller avser värnplikt eller motsvarande tjänsteplikt.
Kommentar: Socialtjänsten har använt Socialtjänstlagen för att diktera och styra fallet, detta är alltså ett allvarligt brott mot våra rättigheter inte bara som människor, men också som medborgare.
3/b: Europakonventionen
Sedan 1995 är också den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna (Europakonventionen) inkorporerad i svensk lag och gäller därmed i sin helhet som svensk lag.
Kommentar: Ingen av dom vi har varit i kontakt med så här långt har någon vetskap om ovanstående, inte heller vill dom titta på den.
4/b: Sverige och mänskliga rättigheter
I Sverige ligger det yttersta ansvaret för att följa de internationella åtagandena om de mänskliga rättigheterna på regeringen.
Kommentar: Med andra ord kan man i alla lägen kräva respekt för sin heder och frihet inom alla områden av ens liv, så länge man inte bryter mot någon annans frihet eller förstör någon annans egendom.
5/b: Rättsväsendets oberoende
Rättsväsendets oberoende garanteras i regeringsformen. Domstolarna spelar en central roll i skyddet av enskilda personers rättigheter i Sverige. De rättsmedel som finns i det svenska rättsystemet är utformade för att skydda de mänskliga rättigheterna. Rättsliga processer avgörs generellt av allmänna domstolar och allmänna förvaltningsdomstolar, samt i viss utsträckning av förvaltningsmyndigheter.
Kommentar: Har vi fått ovanstående garanti, Nej, absolut inte, istället tvärtom.
Jag vet emellertid att dom flesta inte läser vad som står på Regeringens hemsida, men jag kan kräva det eftersom man är skyldig att veta om det om man arbetar för Sverige! Har vi lyckats med detta, nej, med andra ord så hade Annie rätt, They don't work for the state of Sweden!
Vänliga hälsningar / Christer och Annie Johansson