Frfattare mne: Så här gick mitt polisförhör till  (lst 16204 gnger)

Gisela

 • Gst
Så här gick mitt polisförhör till
« skrivet: 21 juli 2003, 15:07:22 PM »
När jag bodde på det berömda Västrumsgården så blev jag hjärntvättad, tro det eller ej men det är sant!
Jag vet inte hur dom gjorde men jag kan säga att dom lyckades. Dom vänder en mot föräldrarna utan att man märker det, man är i sin egna lilla värd, ni som har varit med om det förstår vad jag menar.
Jo det hela började med att min faster anklagade min pappa för sexuella övergrepp mot mig, jag har aldrig sagt något!
Eftersom hon sa det till soc sekr och personalen på Västrumsgården så började dom gå på den linjen utan att veta om det var sant eller inte, dom hade bestämt sig för att jag hade varit utsatt för sexuella övergrepp.
Dom höll långa korsförhör och dom pressade en så man visste till slut inte vad som var sant allting var kaos man visste knappt vem man själv var, jag hade ingen egen identitet längre.
När det sitter 4 vuxna mot 1 barn som inte har pratat med sina föräldrar på flera månader så är det inte så svårt att pressa fram det man vill ha. Jag orkade inte med att ha korsförhör, jag orkade inte, därför var jag tvungen att säga att min pappa hade varit på mig för att slippa deras förhör, det var det enda sättet för att bli av med dom.
Jo det blev en Polisanmälan men jag ville inte in till Polisförhör och det visste soc och personalen på Västrumsgården och dom försökte göra allt för att ställa upp.
Dom skickade mig upp till min faster över en helg för att jag ska bli ännu mer hjärntvättat, dom gjorde ju allt för att få mig ur balans.
Min faster pratade med mig mycket och höll långa förhör, jag visste inte vad som var sanning eller lögn så jag sa allt möjligt som jag inte kommer ihåg idag. När man utsätts för hjärntvätt 24 timmar om dygnet så blir man som jag.
Jo min faster var så tjatig, jag orkade inte med henne, jag sa att jag skulle ställa upp på polisförhöret, jag gjorde allting för att få slut på hennes gnäll!
jag åkte upp till min faster på en fredag och kom tillbaks på söndag. När jag kom tillbaks så satt krim insp i personal rummet, soc och personal på Västrumsgården hade kallat dit honom för att gå igen frågorna med mig. Han talade om vad det var för frågor som han skule ställa och sa att jag och personal kommer att gå igenom vad jag ska svara.
Alltså snuten frågar mig dagen därpå men jag ska plugga in det jag ska säga så att allt blir rätt.
Jag hade läxförhör i flera timmar den kvällen för nu fick inget gå snett. Jag är ganska bra på att snappa upp saker så det var ingen konst.
Dagen därpå när jag skulle ha polisförhöret så följde min soc sekr och kontakt person på Västrumsgården med, dom fick tom. sitta i kontroll rummet.
Alla visste att jag hade en sån hemlängtan och jag gjorde allt för att komma hem igen, då passade dom där hemska människorna på att pressa mig.
Precis när jag skulle gå in i förhörsrummet så sa min soc sekr:
- Nu säger du som vi har sagt för gör du inte det så får du aldrig mer se dina föräldrar, aldrig!
Jag var så ensam jag hade ingen vid min sida, jag blev livrädd men då sa det klick i huvudet, då fattade jag att jag hade med gangsters att göra.
Jag ville inte ljuga men problemet är att jag visste inte att jag ljög, det har jag inte fattat förrän nu.
Soc kärringen var nöjd med det jag sa
- Vilken duktig flicka du är Gisela, det här trodde jag aldrig om dig. Inte visste jag att små skitungar som dig kunde hjälpa oss så mycket.
Det var tacken!
Gjort är gjort, åklagaren väckte aldrig något åtal mot min pappa men jkag var tvungen att göra ett till efter att jag hade kommit ifrån helvetet på Väöstrumsgården.
Jag har dåligt samvete varje dag, det har jag nu med när jag skriver men jag vill berätta.
Hur fan kunde jag vara så dum och gå på det dom sa??? Jag har gjort något riktigt vidrigt, ni anar inte hur många gånger jag har tänkt på att ta livet av mig. När man har varit med om så mycket som jag så ser man inget annat än elände. Jag har sagt till mig själv att en dag ska jag ge igen, det har jag lovat mig själv och jag skiter i om man åker fast för ingen får behandla mig illa.
Jag har alltid tyckt att det är fel att använda våld men efter det här så bryr jag mig inte, dom som har varit elaka mot mig ska få sitt straff.
Jag vet att dom aldrig skulle åka fast om jag gjorde en polisanmälan. Om jag skulle få tag på dom som gjorde mig illa så skulle jag kunna döda dom, utan att tveka, bara jag får chansen så kommer jag att göra det.
Allting är soc och Västrumsgårdens fel, allting!
Än idag så sitter deras hjärntvätt i, jag fungerar ju inte som normalt längre, jag är alltid rädd, vågar inte gå ut när det är mörkt, har alltid en lampa tänd när jag sover, duschar helst inte när det är en man i närheten och det värsta av allt, jag tror att alla män jag träffar är pedofiler, jag tänker så om alla. Jag hatar mig själv för att jag tänker så men det är mitt nya jag som soc har skapat.
När jag träffar någon främmande man så tänker jag alltid så men jag har lärt mig att lyssna på hjärtat, säger hjärtat att det är en bra person då kan jag prata med den men annars är jag livrädd!
Det finns 2 personer jag inte har tänkt så om och dom står mig riktigt nära.
Så här blir man efter att ha haft med gangsters att göra.
Tycker ni att det är rätt det dom gjorde mot mig???
Tycker ni att det är rätt att utnyttja en ensam, försvarslös liten tjej för att komma åt föräldrarna????
Jag har sagt till soc att det är fel att använda mig mot mina föräldrar, vill dom åt mamma och pappa varför inte ta allting med dom och hålla mig utanför???
Jag önskar att jag inte fanns, att jag aldrig hade blivit född. Varför hände det här mig, varför???
Jag vill bara gå under jorden, för då får ju inte soc och alla andra tag i mig och då kankse dom låter mig vara ifred.

Det här var min berättelse.

///Gisela

B. A-n

 • Gst
"Så här gick mitt polisförhör till" Giselas berät
« Svar #1 skrivet: 22 juli 2003, 15:12:21 PM »
Gisela, du är beundransvärd som kunnat berätta detta. Efter att jag tagit del av  många människors upplevelser på detta forum och NKMR:s hemsida, så har jag börjat fatta hur illa det är ställt med den myndighet som har skyldighet att hjälpa utsatta personer och hur tjänster är besatta av inkompetenta och högst olämpliga personer.
Utredningshemmen är förstås en saftig inkomstkälla, som helst inte ska sina. Det du berättar tvivlar jag inte på!
Ruttenheten är gränslös!
Janne Josefsson och CO har mycket kvar att nysta i. Och våra politiker -
ja, de lyfter sina löner och blundar. Ingen vill höra ingen vill veta.
Övriga myndighetspersoner skyller på varandra och hänvisar till utredningar osv. osv. Ner till den lilla ensamma och utsatta människan
kommer de aldrig. Nej, jag tror TYVÄRR, precis som du. En anmälan mot dina plågoandar skulle inte nå fram.
Jag HOPPAS  att du orkar gå vidare. Även om inte hatkänslan leder till något positivt, så FÖRSTÅR jag den. Jag skulle nog reagera på samma sätt.
Fortsätt och skriv! Sprid dessa dina upplevelser  så mycket du kan.
Kram från en mor som också är farmor

Gisela

 • Gst
Så här gick mitt polisförhör till
« Svar #2 skrivet: 22 juli 2003, 18:49:32 PM »
Vad glad jag blev över att du skrev, jag trodde aldrig att någon var intresserad.
Jo jag har ett helvete än idag men jag har omprövning på mitt LVU om ca 2 veckor. Jag vet att aldrig soc nämnden kommer att upphäva mitt LVU men jag har goda chanser i Länsrätten. Allt jag vill är att bli fri, jag vill hem till min mamma och pappa.
Att hata är det bästa sättet att hålla modet uppe, för om jag inte hade hatat dom så mycket som jag gör så hade jag aldrig orkat kämpa vidare.
Ingen verkar bry sig om oss barn som är omhändertagna. Både sådana som har LVU för att dom har det svårt och sådana som har det på fel grunder behandlas illa. Vi verkar inte vara någonting, i och för sig det är ju ömsesidigt för alla jag känner ser inte soc som något annat än skit under fötterna, kom ihåg det allaihop soc är ingenting dom tror att dom är nåt.
Jag vet att det är många behndlingshem som har fått kritik men det är ingen som bryr sig, soc och deras medarbetare får behandla oss barn hur dom vill.
Det där med att man får det bättre efter att ha gått igenom så kallad behandling är skit snack!
Man mår bara ännu sämre av att komma på hem det är ju där man får alla dåliga kontakter. Nästan alla som bor på hem har börjat knarka eftersom det finns droger där. Många som hamnar på behandlingshem vill senare ta livet av sig och det förstår jag. Jag önskar att alla barn hade det bra och att dom som hade det dåligt hemma kan få det bättre. Den där "vården" som vi får nu är inte till någon hjälp den skadar oss bara. Vi blir mer hjärntvättade än förut. Kanske är det poängen med det hela, att först utnyttja små barn och tjäna penagr och sen när dom blir stora och är helt blåsta slänga ut dom i samhället. Ingen bryr sig om dom, kanske är det därför vi har det samhälle vi har idag?? Allt fler LVU barn begår självmord, blir inlagda på psyket, blir missbrukare, prostituerade.
jag är glad över att du förstår, tur att det är någon som gör det!
När jag har berättat för andra om vilket helvete jag har så vill dom inte förstå, dom vill inte inse att det förekommer i Sverige, för i Sverige så behandlar man inte människor på det här viset, speciellt inte små oskyldiga barn.
Jag vill dela med mig av mina erfarenheter, då kanske någon börjar att förstå. jag vill att alla ska veta vad som händer på behandlingshem!
Håller man tyst så får ju ingen veta och därför kommer det inte att göras någon ändring.
Jag hoppas att det är fler LVU barn som kan berätta om det dom har varit med om.

Ha d bra allihop///Gisela

B.A-n

 • Gst
Till Gisela
« Svar #3 skrivet: 23 juli 2003, 23:04:02 PM »
Du ska veta att jag tänker på dej!  Du verkar vara så mogen och klok för din ålder, för visst måste du vara under 18 år.
Jag ska skriva ut  det du berättat här och låta vänner och bekanta ta del av detta. Jag vet också - precis som du säjer - att många vägrar tro på dina uppgifter. "Nej, men det är inte möjligt, inte i vårt land."
Själv har jag alltid haft en inbyggd misstro mot alla dessa terapeuter och psykologer, som vill rota i folks undermedvetna och tolka dittan och dattan
på de mest konstiga sätt.
I vår familj ler vi ännu åt en skolpsykolog som la sig i, när en av sönerna
visade ointresse för lek på rasterna och i synnerhet fotboll.
Hennes teorier kom alldeles på skam.
Jag är lika övertygad som du att dessa behandlingshem inte läker några sår eller verkar "behandlande" på den intagne. Tvärtom!
Nej, dessa hem är en förträfflig inkomstkälla för smarta affärsidkare där
den lönsamma varan består av barn och ungdomar, som av olika anledningar behöver stöttning och adekvat medmänsklig omvårdnad, något som bara finns som teoretisk och tjusig  propaganda på en hemsida.
För en jämn distrubution av "varor" står Socialtjänsten.
En fruktanvärd cynism, men dessvärre sann.
Håll ut Gisela! Du är värd att bli befriad från  Socialtjänstens tvångströja.
Jag tror på dej!
Kram och godnatt.

Rigmor Persson

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 9
 • Karma: 0
  • Visa profil
Falska anklagelser om incest förekommer.
« Svar #4 skrivet: 30 juli 2003, 13:04:17 PM »
Till Gisela

Jag tycker du är oerhört modig och klok som vill berätta din historia. Gisela , du har ingen skuld i det som hänt dig , du är ett offer för systemet och du får inte ens tänka tanken att ta ditt liv , du är alltför värdefull.  Att du berättar kan hjälpa andra ungdomar som drabbas som du att bli starkare och modiga nog att protestera mot orättfärdiga myndighetsbeslut. Kämpa på och ta tillbaka din rätt att bo med din familj igen. Jag tror absolut att du kommer att lyckas med att få ditt LVU upphävt.

I rättssamhället Sverige värnar vi om barnens bästa som det heter och för detta har vi inrättat Sociala myndigheter som ska tillse detta. Vi vet genom undersökningar och uppmärksammade artiklar i media att många av dessa sk behandlingshem för LVU barn / ungdomar i flera fall drivs av personer som inte har den utbildning som borde krävas för att bedriva sådan verksamhet. Bara detta i sig är skrämmande.  En plats på ett LVU hem för en ungdom kostar skattebetalarna ca 90.000 kr per månad. En lukrativ verksamhet med andra ord.

Incest förekommer och har alltid förkommit och skall med alla medel bekämpas i ett civiliserat samhälle. Att det även förekommer falska incestanklagelser som av olika anledningar anmäls, tycks inte ens föresväva sociala myndigheter mm. Är det, som i ditt fall , en nära släkting som agerar ”hjälpare” gällande incestanklagelsen förstärks sanningshalten i anklagelsen oavsett det bakomliggande motivet för detta från din släktingens sida. Barn omhändertas med stöd av LVU efter en anmälan av skolsköterska, daghemspersonal mm. Även i det fall åklagaren har avskrivit brottsmisstanken därför att det inte finns något som styrker att något brott begåtts,  går ofta socialassistenter och BUP psykologer vidare med vad de tror är sant och ett tvångsomhändertagande sker. Allt för barnets bästa. Utredningsmaterialet som inte räckte att åtala den misstänkte räcker till för läns- kammar-och regeringsrätten i LVU mål. Familjen splittras, barnen rycks från föräldrar och syskon. Allt för barnens bästa. Den misstänkte
( oftast pappan) som friats från brottsmisstankar får i många fall uppleva att hela hans familj slås sönder och splittras. Brottmålsprocessen ersätts av en administrativ process med Länsrätten som första instans.

Precis som du säger Gisela kan kritik riktas mot sättet att förhöra barn vid en anmälan om incest. Psykologen och fil dr. Lena Hellblom Sjögren har bl a skrivit om detta i sin bok”Hemligheter och Minnen” Barnet vill vara till lags, man ställer förväntansfrågor och precis som du säger, du vill bara att det ska ta slut med alla frågor och få åka hem till dina föräldrar. Utsätts barnet dessutom för hotet att inte få träffa sina föräldrar om barnet inte avger det ”rätta”  svaret (i ditt fall inövade ) är det inte mindre än psykisk tortyr och en mental våldtäkt på barnet. I det läget säger ett barn precis vad som förväntas av det för att slippa ifrån hela situationen.

Rudolf Schlaug numera pensionerad psykiater skrev i en artikel 1992:
”De så kallade experterna påstår att man alltid ska tro på barnens berättelser om sexövergrepp. Men i själva verket är det ett antal oseriösa socialarbetare, barnpsykologer, barnpsykiatrer och polisinspektörer som fejkar förhör med barnen och pressar fram bekännelser ur dem”
Förhörsmetoderna tycks vara desamma i dag 11 år senare.

Du skriver att när du berättar för andra om ditt helvete så vill dom inte förstå och framför allt inte tro att detta förekommer i  rättsstaten Sverige. Just därför är det så viktigt med sådana modiga och kloka ungdomar som du som kan berätta om sin situation. NKMR:s diskussionsforum kom till för att ge röst åt alla de människor som  far illa av orättfärdiga myndighetsbeslut och förhoppningsvis få en förändring till stånd. För att förändra ett ickefungerande system måste det ventileras och påtalas om och om igen,  inte gömmas undan och glömmas bort.
Lycka till och hoppas att du kämpar vidare. Vi är många som stöder och tänker på dig och följer din modiga kamp att få förenas med din familj.

Rigmor Persson

Mr Niklas

 • Gst
LVU
« Svar #5 skrivet: 16 augusti 2003, 22:49:01 PM »
Jag vet hur det känns, jag skulle oxo kunna vrida nacken av dem utan att tveka. Problemet är att sådana personer antingen lämnar stan eller "ändrar sig", eftersom folk de har gjort illa tänker som oss...

mark_rowlands

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 8
 • Karma: 0
  • Visa profil
re förhor
« Svar #6 skrivet: 18 augusti 2005, 23:50:02 PM »
mina två barn var omhandertagen  (vi fått de tillbaka!!!!!!) men nu efter tre år har den äldst börja prata om hur det gick till med soc.  "de var på mig hela tiden, de vill inte veta sanningen, de vill bara hora vad de vill hora" Gisela, din  historia är inte ovanlig tyvärr, min pojkar har klarat sig ganska bra än då och jag hoppas att du kommer att klara sig också.

sanna

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 30
 • Karma: 0
  • Visa profil
Så här gick mitt polisförhör till
« Svar #7 skrivet: 08 december 2007, 13:44:46 PM »
Man överlever deras terror. Men de djupa såren i ens inre läker aldrig helt. De har skadat en för djupt, de där bastaderna.


Det du Gisela berättat här, har en av mina systrar gått igenom ochså så jag fattar dig precis. Hoppas du har det bra nu.
Ingen är fri som själv förtrycker någon annan

cicci

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 174
 • Karma: 0
  • Visa profil
Så här gick mitt polisförhör till
« Svar #8 skrivet: 09 december 2007, 10:58:07 AM »
Tack Gisela för att du orkar berätta. Det visar på en stor styrka och just för att du är så stark så tror jag att du överlever detta helvete och på sikt kan få ett bra liv, trots allt.
Svenska folket tror fortfarande på "den goda myndigheten" men trots allt verkar allt fler få upp ögonen för att det inte går rätt till och det enorma myndighetsmissbruk som finns.
Hoppas du släpps fri vid nästa Länsrättsförhandling så du får återvända hem. Jag tycker heller inte att du ska klandra dig själv för vad du tvingades att säga utan lägg skulden på de skyldiga, tjänstemännen och din faster. Dina föräldrar vet säkert om hur det ligger till så jag hoppas du åtminstone kan sluta klandra dig själv.
Lycka till i livet och hjälp gärna till att sprida sanningen om socialsverige. Det här forumet är till för att samla utsatta så vi alla kan stötta varandra och förhoppningsvis få fram sanningen.

sanna

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 30
 • Karma: 0
  • Visa profil
Så här gick mitt polisförhör till
« Svar #9 skrivet: 09 december 2007, 23:25:52 PM »
Instämmer J-O med fru Gudrun

Ja, det är dags att filtrera ut rödstrumpornas idiotideer och ta in friska människor i styrande myndighet som visst kallas nåt med
¤++#+-social-+#++¤, men som inte är ett dugg social, om man inte skriver ett a innan det ordet, för då kommer man närmare sanningen om vad sverige har för social myndighet sedan decennier tillbaka.

Rödstrumporna och de andra korkade kärringarna från 70-talet med tanten Geijer o Co i spetsen, de såg till att förstöra vårt land. Och snart är det bara ruiner kvar av klokheten i detta land. Men måtte denna tynande klokhet  ta över makten i sin helhet snart, så landet kan bli en demokrati till slut. Jag ber till universums starkaste makt,  i ljusets krafter  om detta.


Önskar dig Gisela verkligen lycka till i ditt liv nu.
Ingen är fri som själv förtrycker någon annan

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlgg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
Götenefallet är löst sedan 2003
« Svar #10 skrivet: 10 december 2007, 07:47:17 AM »
Fallet med Gisela och hennes syskon, Götenefallet, är löst sedan 2003. Familjen höll föredrag på NKMR:s symposium 2004. Se programmet för symposiet i sektionen Rapporter på NKMR:s hemsida.

Se Götenefallet: Kampen om barnen och GT granskar Götenefalletwww.nkmr.org

sanna

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 30
 • Karma: 0
  • Visa profil
Så här gick mitt polisförhör till
« Svar #11 skrivet: 10 december 2007, 10:46:16 AM »
Vad bra!  :D De vann tydligen :D . Och man kan ju faktiskt göra det över socialen. Men det är ett energitjuveri av värsta sorten, som de utsätter folk för.
Ska läsa om fallet nu.
Ingen är fri som själv förtrycker någon annan

undrande

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 15
 • Karma: 0
  • Visa profil
SV: Så här gick mitt polisförhör till
« Svar #12 skrivet: 30 september 2009, 15:01:12 PM »
Hoppas du kan sprida detta pâ sâ mânga ställen som möjligt sâ andra barn och föräldrar förstâr och fâr hjälp av din historia.Mina döttrar locka de med att de skulle fâ datorer om de sa ja till att hamna pâ fosterhem.De ville bara hem.Dâ sa soctanterna att de inte hadde nâgon talan.