Omröstning

Är svenska domstolar betjänta av domare som begår brott?

Ja, då har de förhandskunskaper i ämnet!
3 (33.3%)
Nej, brottslingar har inget att göra i en domstol, inte ens i Sverige
6 (66.7%)
Vet ej
0 (0%)

Antal personer som röstat: 7

Omröstningen har avslutats: 07 juni 2008, 12:01:18 PM

Författare Ämne: Domare döms för sexbrott mot släkting  (läst 2185 gånger)

Ruby Harrold-Claesson

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Antal inlägg: 690
  • Karma: 1
    • Visa profil
Domare döms för sexbrott mot släkting
« skrivet: 07 juni 2008, 12:01:18 PM »
"Domare döms för sexbrott mot släkting

Saxat ur Dagens Juridik - 2008-04-23

En 62-årig jurist, tidigare verksam vid en av Sveriges högsta domstolar, nämligen Regeringsrätten, har dömts till villkorlig dom och böter av Svea hovrätt för att ha ofredat en ung släkting sexuellt.
Mannen och hans fru tog hand om den då 16-åriga flickan sedan hon hamnat i dåligt sällskap på hemorten. Hon har tidigare också tagits in på sjukhus efter ett misstänkt självmordsförsök.
Flickan flyttade in hos makarna i september 2005. Den 24 oktober 2005 var flickan hemma på grund av att hon var sjuk. Mannen kom då hem och kröp ned i hennes säng. Han tafsade sedan på henne och bad henne också onanera åt honom.
Mannen själv nekar till anklagelserna och säger att han vid tidpunkten för den påstådda händelsen åt lunch med sin fru, något som också hustrun bekräftar.
Tingsrätten lade dock flickans berättelse till grund för domen och dömde mannen till villkorlig dom och dagsböter för sexuellt ofredande. Hovrätten som inte finner skäl att göra någon annan bedömning än tingsrätten fastställer nu domen.