Frfattare mne: Domare inom rättsväsendet  (lst 4613 gnger)

Stockholm

  • Gst
Domare inom rättsväsendet
« skrivet: 20 december 2008, 16:08:34 PM »
Ny utredning underkänner svenska domares kontakter med allmänheten: Om förtroendet för domstolarna sjunker ytterligare kommer hela rättsstaten att hotas. Bara sex av tio svenskar har stort förtroende för domstolarna. Det är sämre än för 25 år sedan. Fortsätter allmänhetens tillit till domstolarna att sjunka kommer hela rättsstaten att hotas. Saken förvärras av att domarna själva tenderar att sky mediekontakter, samtidigt som domsluten skrivs på ett ofta obegripligt sätt. En konsekvens kan bli att medborgarna i stället vänder sig till andra organ för att lösa tvister. Över huvud taget brister det i information från domstolarna och i deras sätt att bemöta människor. Vi föreslår att särskilda mediedomare utses som ska underlätta domstolarnas kontakter med medierna. Däremot är det tveksamt om tv-sända rättegångar skulle öka förtroendet för domstolarna. Det skriver Sigurd Heuman och Fredrik Bohlin, särskild utredare respektive sekreterare i Förtroendeutredningen som i dag överlämnar sitt betänkande till justitieminister Beatrice Ask.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=858555

Unions Medborgare

  • Newbie
  • *
  • Antal inlgg: 92
  • Karma: 0
    • Visa profil
Re: Domare inom rättsväsendet
« Svar #1 skrivet: 27 januari 2009, 13:56:54 PM »
VEM representerar domare i det svenska rättsväsendet:

A - En enskild fysisk person som rättssubjekt lokalt i EØS/EU?

B - En enskild juridisk person som rättsubjekt lokalt i EØS/EU?

C - Ett kollektiv u.p.a. - enligt den svenska modellen lokalt i EØS/EU?

Det är enkelt att ta reda på om producerat resultat i brev från domare till EN enskild fysisk person redovisar organisationsnummer och säte lokalt NÅGONSTANS, i EØS/EU!
MARKNADEN värderar, värdesäkrar och väljer producerat RESULTAT från RESURSER, som inte kan avtala bort, NYTTA med retroaktivt STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist mot enskild fysisk person, lokalt någonstans i EØS eller EU.