Författare Ämne: om ett loise fall i england  (läst 2170 gånger)

susanna svensson

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 280
  • Karma: 0
    • Visa profil
om ett loise fall i england
« skrivet: 01 december 2008, 19:32:11 PM »
Alla kommer väl ihåg fallet loise om den vanvårdade och sexutnyttjade flickan som inte fick hjälp pga att soc inte ingrep i tid.
Socialtjänstens arbete måste bli bättre misstag kan kanske inte helt undvikas, men allt för ofta ser man exempel på att soc antingen låter missförhållanden pågå under mång tid utan att ingripa eller ingriper pga bagateller eller tillfälliga problem.
Ett engleskt Loise fall finns beskrivet i denna mycket gripande bok. Skadad av Cathy Glass. Boken handlar om en knappt åttaårig flicka som omhändertagits. Hon har placerats om fem gånger på fyra månader. Orsaken till att hon omhändertogs var att hon lindat in sin fars hund i toa papper och tänt på. Hennes familj har funnits i socialtjänstens riskregister sedan flickan föddes pga föräldrarnas missbruk, men först efter hundincidenten omhändertas barnet. Flickan får till sist flytta till en förstående fostermor där hon bor ett år, men när det står klart att flickan skadats av både fysisk misshandel och mycket grova sexövergrepp flyttas hon till ett behandligshem för att få intensiv terapi. Troligtvis kommer detta barn alltid vara handikappat eftersom att misshandeln gett henne obotliga hjärnskador som orsakat inlärnings problem.
Trots att författaren har enligt min mening har en allt för överslätande atttyd till socialtjänsten så visar boken på deras inkompetens när det verkligen gäller.