Författare Ämne: Moralisk Radikalism  (läst 4097 gånger)

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlägg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
Moralisk Radikalism
« skrivet: 08 maj 2012, 20:41:19 PM »
Vilka länder är mest kända svaga familjerelationer och vilka länder är kända för starka familjerelationer ?

För svaga familjerelationer är Skandinavien, England, Norra Tyskland och USA känt.

För starka familjerelationer är Spanien, Italien, Grekland, Balkan, Ryssland och de slaviska staterna.

Vad kännetecknar dessa grupper ?

Den första gruppen med svaga familjerelationer är de protestantiska länderna.

Den andra gruppen är de katolska och ortodoxa länderna med ursprung i det väst och östromerska riket.

Kan det alltså finnas ett direkt eller indirekt samband mellan svaga familjerelationer och Protestantiskt ursprung ? Troligen inte ett direkt samband, men ett indirekt samband. Jag tror inte att protestantiska präster är omoraliska, men detta handlar inte om en religion utan om en kulturell tradition där samhället anser sig har rätt att vara uppfostrare av barn och bestämma över individernas privatliv, och i den andra gruppen har den motsatta politiken förts med värnandet om familjens integritet genom kyrkan.

Vissa tendenser kännetecknar dessa länder i nord som svårt störda barn, barnmördare och skjutningar på skolor, myndigheternas ingripanden i familjer ofta helt utan någon orsak alls, galna religiösa dödssekter, ett samhällsklimat där samhället är familjen och föräldrarna bara är delegerade barnpassare. Att en bok skrevs i England " 1984" av G Orwell, där en figur som kallade sig Storebror styrde är ganska typiskt.

Samhället präglas av en moralisk radikalism. Exempelvis när dessa dödssekter med en radikal tolkning av vad som är god moral tar ungdomar med sig i döden försöker få sin handling att framstå som ett rättfärdigt val.

En socialsekreterare kan komma in på samma väg när hon på ett djupt moraliserande sätt förklarar att på grund av att ett av barnen i en familj KAN ha blivit slaget bör familjen upplösas då en aspekt av många andra anses som helig. Och klienten dör. Moralen i detta tänkande är inte medlet, det är målet, människan är en ett medel som förbrukas på vägen mot målet. Målet har en ideologisk karaktär. Storebrors staten.

I ett katolskt eller ortodoxt land har kyrkan denna rätt att vara stödjande för familjen, i de protestantiska länderna är det staten som tagit sig an den uppgiften utan att fråga. Kan det bli värre ?
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna

Avos

 • Newbie
 • *
 • Antal inlägg: 1242
 • Karma: 0
  • Visa profil
  • Ett Annat Sverige
SV: Moralisk Radikalism
« Svar #1 skrivet: 10 maj 2012, 22:07:20 PM »
Moralisk Radikalism kanske man kan kalla det för som du beskriver... Länder med katolska eller ortodoxa religioner har som du redan skrivet en annan kultur och samhällsordning med andra familjetraditioner .. vi här i Sverige lever i en sekulariserad stat där kyrkan inte har någon makt eller ens inflytande på familjen direkt i dagsläget... Men fortfarande används kyrkan oftast för barn-dop, konfirmation,vigsel, begravning mm... I gamla böcker kan man finna på under vilka barbariska metoder som kan liknas vid hedendomens som användes för att föra in gudstron i vårt land. Metoder som att hota med döden om de inte erkände kyrkans religion... Oftast byggde man kyrkorna på kultplatser där gamla ritualer hade varit...

Jag tänkte fundera vidare på detta tema. Kommer att tänka på dessa ungkommunister uppvuxna i öst och väst. Framförallt mötet mellan dem visar att ideologier är en illussion. De som är uppvuxna i en moralisk radikalism kommer att anse dessa grabbar från öst som slätkammade , kortklippta mammagossar, kavaj-Nissar utan egen vilja. Dessa Komsomolare ser på de svenska Ungkommunisterna, som ser ut som uteliggare och hoppas att de bara ser ut så där, fast verkligheten är värre än så.  De svenska kommer att anse att Komsomolarna företräder allt de bekämpar. De ideologier båda sidor har visar sig vara en ren illusion, i själva verket är de uppfostrade av seklers moral.

Tänkte på en annan sak vi diskuterade på Skype. Ofta ges ju kapitalismen skulden för det moraliska förfallet, men exempelvis i Italien och Spannien råder en ganska hård kapitalism, men familjerelationerna är mycket starka. I Italien bor barnen hemma tills de blir 30-35 för att spara pengar till ett hus eller en insatslägenhet. I svenska familjer är sådant vanligen otänkbart.

Som sagt jag talar om ett indirekt inflytande från religionen, dvs att religionen påverkat hur starka familjebanden blivit. Inte religionens teori utan dessa praktik.  Vad skulle det annars varit som byggt upp starka familjeband i just dessa länder och svaga familjeband i de protestantiska länderna ?
Denna person har av myndigheterna berövats sina rättigheter, och skriver därför mot sin vilja anonymt.Att skriva anonymt skadar de mänskliga rättigheterna och skyddar de som angriper rättigheterna