Frfattare mne: Politiker vill lyfta medmänsklig fråga  (lst 2998 gnger)

Ruby Harrold-Claesson

  • Global Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Antal inlgg: 690
  • Karma: 1
    • Visa profil
Politiker vill lyfta medmänsklig fråga
« skrivet: 17 juni 2008, 08:18:59 AM »
Politiker vill lyfta medmänsklig fråga

Saxat från Länstidningen i Östersund

2008-06-17

ÖSTERSUND LT
Jens Nilsson, s, Karin Thomasson, mp, och Stefan Konradsson, v, föreslår kommunstyrelsen att Östersunds kommun ska inrätta en parlamentariskt sammansatt kommitté för mänskliga rättigheter i staden.
   De tre kommunpolitikerna menar att deklarationen om de mänskliga rättigheterna är ett av de viktigaste politiska dokument som världens nationer och folk enats om i modern tid.
   Det jobbas med att efterleva det både inom EU och nationellt. Men ingen kan på ett mer konkret sätt arbeta för efterlevnaden än den lokala politiska nivån, skriver de tre i sitt förslag.

http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=524506&avdelning_1=101&avdelning_2=142

*******

Frågan är vad de här tre politikerna är ute efter. LVU-lagen och de omänskliga tvångsomhändertagandena och fosterhemsplaceringarna av barn - allt sedan efterkrigstiden - är ju en produkt av just deras politiska inriktning.

I vilket fall som helst är det på tiden att politikerna arbetar för efterlevnaden av FN:s Deklaration om de mänskliga rättigheterna, Europakonventionen och FN:s Barnkonvention på den lokala politiska nivån och ifrågasätta i stället för att slaviskt godkänna alla de rättsövergrepp som socialsekreterarna dikterar.

Tony Curry (s) ordf. i SDN-Bergsjön, Göteborg, föregick med gott exempel 1997 när han krävde att socialsekreterarna skulle följa Socialtjänstlagen. Detta kostade honom ett vitesföreläggande från Yrkesinspektionen, som förbjöd nämnden att "kränka socialsekreterarna i deras yrkesutövning".