Frfattare mne: Hederspris för "Fallet Louise"  (lst 3052 gnger)

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlgg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
Hederspris för "Fallet Louise"
« skrivet: 08 november 2007, 07:25:59 AM »
Hederspris för "Fallet Louise"
Prix Europa:

Text: Peter Bagge

För andra året på raken har Uppdrag granskning tilldelats ett hedersomnämnande vid Prix Europa - den här gången för reportaget om "Louise".

I KATEGORIN "Current Affairs" tävlade Uppdrag granskning också med reportaget "Spelet om de apatiska barnen" av reportern Gellert Tamas.
Men det reportage som fick juryns gillande i Berlin är det i Sverige mycket uppmärksammade reportaget om "Louise", som tvingades bo under mycket svåra förhållanden när myndigheterna inte reagerade på alla varningssignaler runt flickan.
Reportaget är gjort av Janne Josefsson, Lars-Göran Svensson och Åke Wehrling.

Saxat från SvT - 21 oktober 2007

**********

NKMR vill härmed framföra sina gratulationer och ett stort TACK! till Janne Josefsson, Lars-Göran Svensson och Åke Wehrling.

Än en gång måste vi ställa oss frågan: "Vad är det för fel med socialen?"

Helena

 • Newbie
 • *
 • Antal inlgg: 26
 • Karma: 0
  • Visa profil
Bra att det kommer ut till allmänhetens medvetande
« Svar #1 skrivet: 10 december 2007, 15:20:29 PM »
Har själv varit i kontakt med Janne Josefsson ang. min son, då andra barn omhändertas som inte behöver med som fallet Louise. Där ingrep man ju inte alls, fast man verkligen borde. Man ger sig helst på dom som man inte är rädd för, alltså de ofarliga hemmen!! Det är liksom ett lättare sätt att skaffa nya uppdrag på. Varför fick inte alla socialtjänstemän lära sig arbeta på ett seriöst sätt under sin utbildningstid?

Man hittar ju på anledningar för o få till ett LVU ofta som o prata med nån jävla sekt, man får obegripliga svar och frågor, samt påhittade fraser, omöjliga att besvara. De är oftast också 2-3 tjänstemän som hugger hej vilt på en när en kommer på möten. Där den ena tappar ordet, kommer snabbt den andra till hjälp. Dom pratar om nåt de inte ens kan vara insatta i, om man aldrig träffat en förälder innan man snor deras barn, hur fan kan då påstå saker om denne?
Jo, man säger nåt där med som kan passa in på ca 40 procent av befolkningen i Sverige! Man påstår och skriver mängder med skit i ens journal, sen blir detta sanning för dom, det dom alltså själva hittat på!

Vi borde ha några tusen Janne Josefsson till, så fler fall kommer ut...
Hur skall mannen hinna med allt .. alla barn är ju lika mycket värda.. eller?

En sak har jag lärt mig, ju mer du försöker prata med soc, ju mer problem får du. Så vad som gäller är, tig o lyssna på mötena, säg inget, Allt kan användas och vändas mot dig!! För nån gång måste väl sanning o rättvisa segra?

Sitt inte o slösa energi på att försöka få soc att förstå, men det vore till god hjälp, om vi hade Rättsstöd som inte sa: Att-Saken är inte av sådan art att det tas upp .. det är alltså inte av värde att lägga energi på ett barn.

Om man hade haft tips om 5 gram heroin, då hade nog fallet kommit upp fan så snabbt! Det är mer pondus i narkotikafall än i barnärenden!

Jag har själv kollat om det går att anmäla soc, för ett omhändertagande, men de högre domstolarna vill inte ta i sånt, det är bara skit för dom.

Och då får ju de som pratat o påstått veta:

Faller en så faller alla!! :lol: /Helena
Kräv lagförändring nu-personligt ansvar för alla socialtjänstemän!Stoppa handeln med LVU Placerade barn!

Ruby Harrold-Claesson

 • Global Moderator
 • Newbie
 • *****
 • Antal inlgg: 690
 • Karma: 1
  • Visa profil
Socialens utarmning av barnfamiljer
« Svar #2 skrivet: 11 december 2007, 17:41:27 PM »
Vissa saker kan vi lätt konstatera när det gäller Sverige och tvångsomhändertagande av barn: den lukrativa barnhandeln för kommunerna och mindre nogräknade fosterföräldrar och ägare av sk behandlingshem.
1 - Socialen ägnar sig åt kvalificerad mobbning av helt normala föräldrar jfr Röd sopis: klagomål mot socionomutbildningen under 1970-talet
2 - Socialen vågar sig INTE på fall där barn faktiskt behöver hjälp, jfr fallet Louise
3 - Socialnämnderna litar blint på socialsekreterarna (ss). Detta konstaterande återkommer ofta t ex i Karlskogafallet
4 - Kommunerna får statliga bidrag för fosterhemsplacerade barn och när kommunerna överskrider sina budgetar pga köpt vård kan de alltid räkna med att staten ska rycka in med mer pengar.
5 - Förvaltningsdomstolarna bryr sig om barns och deras familjers rättssäkerhet

Nu har barnhandel med hjälp av en brittisk socialarbetare börjat snegla mot tvångsadoptioner av tvångsomhändertagna barn. Det är en handel som har pågått i USA och England under lång tid och den är inte alls okontroversiell. New York Times skrev en stor artikel i frågan för några år sedan. Se "Cash Incentives for Adoptions Seen as Risk to Some Children" i NKMR:s engelska sektion Articles.