Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - cicci

Sidor: 1 ... 9 10 [11] 12
151
Barnets ombud borde ju enbart föra barnets talan utan hänsyn vare sig till soc, familjehem eller föräldrar, men tyvärr fungerar det ju inte så. I de flesta fall verkar barnets ombud vara så "rädd" för soc att han/hon i princip istället blir ombud nr 2 för socialtjänsten!
Jag tycker att barnet borde få ett ombud som är helt fristående och som följer barnet hela vägen, verkligen kollar upp hur barnet har det i familjehemmet, i skolan, med kamrater osv. Ombudet ska också agera för att barnet ska få komma hem om det är vad barnet skulle må bäst av. Jag har också stött på det du tar upp i början av ditt inlägg där det är olika regler för soc, ombud, familjehem och förälder/föräldrar.
Jag har barnbarn som är omhändertagna och där mamman inte ens får svara på barnens frågor för då anser soc att hon "lägger vuxenansvar" på barnen! Som det fungerar idag med svensk socialtjänst så finns det ingen rättssäkerhet alls för familjerna och det ska kallas för demokrati!

152
Fosterhem och institutioner / Fosterföräldrar åtalas för vedklyvsolycka
« skrivet: 13 augusti 2007, 23:35:00 PM »
Ja, här kan man verkligen tala om att lagen tolkas som fan läser bibeln. :twisted:

153
Incest och andra sexuella övergrepp / Sexuella övergrepp - två fall
« skrivet: 08 augusti 2007, 21:54:13 PM »
Skrämmande med så olika bedömning i snarlika mål! :evil:  Visar bara att det inte finns någonting som heter likhet inför lagen i Sverige av idag.

154
Incest och andra sexuella övergrepp / Otroligt men sant!
« skrivet: 08 augusti 2007, 21:51:00 PM »
Det du beskriver Valens är ju helt sinnessjukt! Om jag nu bara håller mig till fakta i ditt senaste inlägg så kan jag inte förstå om en anmälan i februari  fortfarande inte lett till ett förhör med den anklagade i juni! Så lång tid får det ju bara inte gå. I ditt fall verkar det ju ha gått troll i allt som rör dig och ditt barn och det är hemskt att inte falska anklagelser också bestraffas.
I förlängningen tänker jag också så här: OM det nu är ett fall där det finns grund för den här hemska anklagelsen - och så ska det gå fyra månader innan något ens händer!  Det är också skandal.

Även om jag själv är både kvinna och mamma så blir jag mycket arg när jag hör om mödrar som använder sig av så allvarliga anklagelser i en vårdnadstvist. Det är viktigt att lyssna på barnen och ta dem på allvar, men om det ofta förekommer den här sortens anklagelser som inte är sanna riskerar ju de barn som verkligen är utsatta att inte bli trodda.

Skönt i alla fall att du blivit rentvådd från dessa hemska anklagelser.

155
Fosterhem och institutioner / Fosterföräldrar åtalas för vedklyvsolycka
« skrivet: 08 augusti 2007, 21:32:35 PM »
Jättebra att ni anmält till JO, det var precis min tanke när jag läste artikeln en gång till. Visst ska fosterföräldrarnas skuld prövas, men socialtjänsten har det yttersta ansvaret och bör också granskas/ställas till svars för sina handlingar. :twisted:

156
Fosterhem och institutioner / Fosterföräldrar åtalas för vedklyvsolycka
« skrivet: 18 juli 2007, 21:01:40 PM »
Skrämmande, men bra att det åtminstone blir åtal! :twisted:

157
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Skolan anmäler
« skrivet: 04 juli 2007, 23:03:34 PM »
Verkar stämma. Min dotter klagade på dagis för att de "tillät" andra barn att sparka på hennes barn och då skickade dagis en anmälan till soc där de påstod att hennes barn for illa i hemmet! :twisted:

158
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Jag vann-
« skrivet: 29 juni 2007, 13:51:09 PM »
Jättebra att VK vill skriva om det! Just Umeå soc (och kringliggande kommuner) och Skogsdungen skulle behöva granskas ingående! Verkar som alla som varit i kontakt med Skogsdungen har "brister i omsorgsförmågan" och "riskerar att skada sitt barn"!
Vill också gratulera dig till vinsten! Skönt att se att rättvisan segrar någon gång också, det händer inte så ofta. :lol:  :lol:  :lol:

159
Handläggning av ärenden / Hur länge får sos hålla en i sitt register?
« skrivet: 20 juni 2007, 17:28:23 PM »
Mitt svar är att du borde inte varit registrerad då utredningen "frikände" dig, men enligt socialtjänstlagen ska du tas bort från registret helt efter fem år. Lagen föreskriver nämligen gallring 5 år efter sista notering. Hoppas du fått någon hjälp av mitt svar. Personligen tycker jag att då utredningen visade att anmälan var fel borde du sorterats bort direkt, men soc och jag tycker aldrig likadant.....

160
Övriga frågor / Inloggningsproblem
« skrivet: 19 juni 2007, 23:36:51 PM »
Ok. Bra att veta, men samtidigt har jag ju gjort det hela tiden annars har jag ju inte kommit hit. :lol:

161
En hemsk historia  :twisted: men för en gångs skull med lyckligt slut :lol:
GRATTIS! :lol:  :lol:

162
Kommer det att stå i domen att soc ska "övervaka" en månad och att det då ska beslutas att ni får hem barnet, eller ???
Annars är ni ju tillbaka på ruta 1 som jag kan se det.
Hur motiverade advokaten detta?
Känns faktiskt underligt alltihop. :roll:

163
Har skickat ett pm till dig som test. Du vet hur du kan nå mig om det inte funkar. :lol:

164
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Tystnadsplikt mm
« skrivet: 15 juni 2007, 14:26:10 PM »
Som jag förstått lagen så har soc rätt att lämna ut uppgifter som är viktiga för vården av barnet, dvs viss bakgrundsinformation, men inte personliga uppgifter om föräldrarna!
Soc ska lämna ut ENBART det familjehemmet behöver veta för att kunna hjälpa barnet, föräldrarnas privatliv ska respekteras.
Ex. Barnet har växt i ett missbrukarhem och behöver hjälp med.....
Föräldrarnas namn, adress och telefonnummer (då det är tänkt att det ska finnas samarbete mellan föräldrar och familjehem). Övrig information om föräldrarna bör omfattas av sekretessen.
Familjehemmet är däremot inte bundet av sekretesslagen och därför är det så viktigt att de inte får veta mer än nödvändigt för att klara av sitt uppdrag.

165
Övriga frågor / Inloggningsproblem
« skrivet: 14 juni 2007, 16:13:55 PM »
Ok, nu funkade det att skriva inlägg i alla fall, men säkerhetsvarningen får jag också - något om ej betrodd licens...

Sidor: 1 ... 9 10 [11] 12